- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι Pink Floyd πούλησαν τα δικαιώματα της μουσικής τους έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Στη Sony Music περνά ο κατάλογος του βρετανικού γκρουπ μετά τη συμφωνία - μαμούθ
Οι Pink Floyd πούλησαν τον μουσικό κατάλογό τους στη Sony έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων - Μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων χρόνων
Οι Pink Floyd πούλησαν τον κατάλογό τους στη Sony Music έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από πολλά χρόνια διαμάχης των μελών της μπάντας και διαπραγματεύσεις που δεν κατέληξαν σε συμφωνίες, αναφέρουν οι Financial Times.
Η συμφωνία των Pink Floyd αφορά τον κατάλογο των ηχογραφημένων τραγουδιών της βρετανικής μπάντας, αλλά όχι τα δικαιώματα σύνθεσης μουσικής.
Ωστόσο, το συγκρότημα έχει υπογράψει συμφωνία για το όνομα και την απεικόνισή του, δίνοντας στη δισκογραφική δικαιώματα για εμπορικά προϊόντα και πιθανά spinoff ταινιών και τηλεόρασης.
Οι Pink Floyd κατέληξαν σε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων ετών
Λίγες εβδομάδες πριν, ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ παραδέχτηκε στο Rolling Stone ότι θα ήταν «όνειρο» να πουλήσει τον κατάλογο των Pink Floyd και να βγει από το «τέλμα», προφανώς αναφερόμενος στη μακροχρόνια αμφιλεγόμενη σχέση του με το πρώην μέλος του συγκροτήματος, Ρότζερ Γουότερς.
Τον περασμένο μήνα, αναφέρθηκε ότι οι Pink Floyd ήταν σε «προχωρημένες συζητήσεις» με τη Sony για μια συμφωνία 500 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Ρότζερ Γουότερς αποχώρησε από το συγκρότημα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και προσπάθησε να σταματήσει τα άλλα μέλη του να χρησιμοποιούν το όνομα Pink Floyd, με συνέπεια να υπάρχουν πολλές εντάσεις στις σχέσεις των μελών του μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για «μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων χρόνων», αναφέρει το Variety.
Ένας από τους πιο περιζήτητους καταλόγους στη μουσική βιομηχανία
Ο μουσικός κατάλογος των Pink Floyd είναι ένας από τους πιο πολύτιμους και περιζήτητους στη σύγχρονη μουσική, με άλμπουμ όπως τα "Dark Side of the Moon", "The Wall", "Wish You Were Here", "Animals", "Meddle", "Piper at the Gates of Dawn" και άλλα.
Οι Pink Floyd προσπάθησαν για πρώτη φορά να πουλήσουν τον κατάλογό τους το 2022, αλλά οι συζητήσεις τέθηκαν σε αναμονή εν μέσω των διαφωνιών εντός της μπάντας και των εμπρηστικών σχολίων του Γουότερς για την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Τότε, η Sony ήταν μεταξύ των επίδοξων αγοραστών μαζί με τη Warner Music, την BMG και την Hipgnosis.
Το 2022, οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν την πρώτη τους νέα μουσική μετά από τρεις δεκαετίες για να συγκεντρώσουν χρήματα για τον λαό της Ουκρανίας. Το "Hey Hey Rise Up" είναι το τραγούδι στο οποίο συνεργάστηκαν τα μέλη των Pink Floyd, Ντέιβιντ Γκίλμορ και Νικ Μέισον με τον Ουκρανό τραγουδιστή Andriy Khlyvnyuk του συγκροτήματος BoomBox.
Οι Pink Floyd δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και βοήθησαν να διαμορφωθεί η ψυχεδελική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου.
Διαβάστε ακόμη → Σαν σήμερα το «Dark Side of the Moon» των Pink Floyd κατακτά το Billboard
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο αίμα του πανκ ροκ πλαισιώνει το παλιό στην Πλατεία Νερού
Το μουσικό της ταξίδι από τις γειτονιές της Αθήνας στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης κατακτώντας το ελληνικό και διεθνές κοινό
Τα live ραντεβού της νέας χρονιάς που δεν θες να δεις μόνο σε stories
Μιλήσαμε με τη mezzo-soprano με αφορμή τη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η 8η Ιανουαρίου και οι μουσικοί θρύλοι που γεννήθηκαν σαν σήμερα
Ψηφίστε και αναδείξτε και τους νικητές: Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο τέλος του Ιανουαρίου 2026
Το εκρηκτικό supergroup που λατρεύει ο Iggy Pop προσγειώνεται στις 9 Ιανουαρίου στο Soul SKG
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, δεν είναι τεχνικό
Ο Εθνικός Τελικός θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο
Απόψε, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026!
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Τα πρώτα βήματα του γκρουπ και τα ιστορικά σινγκλ «Break On Through» και «Light My Fire»
Στις 19:00 ξεκινά η ειδική τηλεοπτική εκπομπή
Η ζωή και η κληρονομιά ενός από τους πλέον αυθεντικούς rock stars
Και τραγούδι της Κύπρου στα κορυφαία
Ένα πορτρέτο του Διονύση Σαββόπουλου και μιας ολόκληρης εποχής σε σκηνοθεσία Αντρέα Λουκάκου και Αλέξη Κυριτσόπουλου, με αφηγητή τον Παύλο Τσίμα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
To παραμύθι «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» ζωντανεύει στο Τράκοσκαν
Comeback για τους νοτιοκορεάτες μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια απουσίας
Γράφει ακόμα ιστορία η θρυλική μπάντα
To θρυλικό κουαρτέτο στο ναδίρ - Οι διαμάχες των μελών και το πρόσωπο που δίχασε το συγκρότημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.