Μουσικη

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Πέρρος

Η γλώσσα του «rock n' roll» και οι πρώτες μπάντες

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Αλέξανδρος Πέρρος: Πέθανε ο μουσικός - Η γλώσσα του «rock n' roll» και οι πρώτες μπάντες 

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Πέρρος. Η θλιβερή είδηση για τον θάνατο του μουσικού έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση που «ανέβηκε» στη σελίδα του στο Facebook. 

Αλέξανδρος Πέρρος: Πέθανε ο μουσικός

«Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Πέρρος, δεν θα σταματήσει ποτέ όμως να ροκάρει στις καρδιές μας μέσα από τα τραγούδια του, τις μουσικές του και τους στίχους τους», σημειώνεται στην ανάρτηση. Η κηδεία θα τελεστεί στα κοιμητήρια της Θέρμης την ερχόμενη Δευτέρα (22.4) στις 17:00 το απόγευμα.

Αλέξανδρος Πέρρος: Το rock n' roll και οι πρώτες μπάντες

Πριν από λίγα χρόνια, ο Γιάννης Νένες είχε γράψει για τον Αλέξανδρο Πέρρο: «Ένας άνθρωπος που αφοσιώθηκε τόσο πολύ σε αυτό που λέμε rock n’ roll που κανονικά θα έπρεπε να τον γράφουμε τελεσίδικα “Alexandros”. Οι Σαλονικιοί μουσικοί συντάκτες τον αποκαλούσαν «Το poster boy του ελληνικού rockabilly». Και είναι αλήθεια, ήτανε σέξι μούρη με ύφος και knack. Ακόμα και ότι κουβαλούσε τους ενισχυτές μαζί με τους άλλους της μπάντας, τον έκανε έναν σκληρό εργάτη του ροκ, ένα πρόσωπο για το οποίο η πόλη καμάρωνε.

» Το πρώτο γκρουπ που φόρμαρε ο Αλέξανδρος Πέρρος ήταν οι Crazy Legs με παρθενική εμφάνιση στο 1981, στο μπαρ Berlin. Επόμενο γκρουπ ήταν οι West of Eden με μέλη από τους Flood και τους Flippers. Το γκρουπ συμμετείχε μάλιστα στη συλλογή Sounds and Noises of SKG, το 1982. Μαζί τους άλλα τρία ιστορικά συγκροτήματα. Οι Rodondo Rocks, οι International Comedy και οι Silent Moves. Ο δίσκος έχει πλέον συλλεκτική αξία.

» Η συνέχεια είχε πολύ δρόμο και γκάζια: 1987 και ο Πέρρος σπινιάρει δίσκους σε ιστορικά μαγαζιά (House Mobil, Basement, No Sense, Μπουντρούμ, Amnesia, Acropol). Τότε είναι που φορμάρονται και οι Lone Stars. Πρώτος τους δίσκος το Rockabilly boogie. Τότε είναι που αρχίζει να τους αναζητά και η Αθήνα. Επιτυχία: Το 1990 υπογράφουν με την Polygram και αρχίζουν να οργώνουν την Ελλάδα με το Borderline. Φωτογραφήσεις, άρθρα, «ο Mike Bloomfield της Ελλάδας». Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κάνουν σαπόρτ στους Godfathers και στους Dr.Feelgood. Ο αρχηγός τους, ο μακαρίτης Lee Brilleaux δήλωνε: «Δεν περίμενα ποτέ να υπάρχει μια τόσο καλή μπάντα στην Ελλάδα κι ένας τόσο χαρισματικός frontman όπως ο Αλέξανδρος Πέρρος». Τα σαπόρτ συνεχίζονται: Chumbawamba, Stranglers, Robert Gordon και Chris Spedding.

» Το 1992 έρχεται το Alligator Walk με πιο garage ήχο. Τα κορίτσια ουρλιάζουν, το γκρουπ παίζει στο Festival Europe D’Art στη γαλλική πόλη Niort και στην Κύπρο. Οι δίσκοι συνεχίζονται καθώς και τα τραγούδια-συμμετοχές σε συλλογές του εξωτερικού. Ο ήχος σκληραίνει, φλερτάρει με το punk. Απρίλιος 1996, και οι Lone Stars παίζουν στην πόλη των Σκοπίων, περνώντας το μήνυμα «η γλώσσα του rock n’ roll είναι μία για όλους». Ο ήχος τους γίνεται σκληρό blues, με επιρροές από garage και surf. Και μετά σιωπή. Ωριμότητα, αλλαγή εποχής, νέα μηνύματα, ο κόσμος σε άλλες ταχύτητες. Τότε έλεγε ο Πέρρος: «Το ροκ, φίλε μου, είναι σαν έναν άνθρωπο που μεγαλώνει. Μικρός είναι σκανδαλιάρης. Αργότερα, στην εφηβεία, αφήνει φράντζα για ν’αρέσει στα κοριτσάκια. Μετά αλητεύει, αφήνει μακριά μαλλιά, κάνει φασαρίες. Κι όταν μεγαλώνει γίνεται New Romantic κι αναπολεί τα περασμένα…» Το 2006 κυκλοφορούν ένα άλμπουμ με σημαδιακό τίτλο: Cruisin’ Mean. Σκληρή ζωή, άγριος δρόμος, το αντέχω και συνεχίζω την περιπλάνηση».