Μουσικη

Μουσική: 4 συναυλίες για τις 18-24 Απριλίου

Κωνσταντίνος Καρύδης και Chamber Orchestra of Europe στο Μέγαρο, Magenta Flaws και One of Vas στο Ρομάντσο, Lefty στο ILION plus, Ozric Tentacles στο Fuzz

Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 913
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μουσική: συναυλίες για την εβδομάδα 18-24 Απριλίου

Η επιστροφή του Κωνσταντίνου Καρύδη
Προσεκτικός και ταλαντούχος, ξέρει σύμφωνα με καταξιωμένους κριτικούς να «αφουγκράζεται τις πιο λεπτές αποχρώσεις των µουσικών φράσεων» και «να κατανοεί την “καρδιά” των έργων». Έχοντας συνεργαστεί µε εµβληµατικά σύνολα (όπως οι Φιλαρµονικές της Βιέννης, του Βερολίνου, του Έλβα και του Μονάχου), ο βραβευμένος µαέστρος Κωνσταντίνος Καρύδης φτάνει στην Αθήνα με την Chamber Orchestra of Europe για να μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στον μουσικό χρόνο, με έργα Μπετόβεν, Σοστακόβιτς, Σνίτκε, Σκαλκώτα και Κούκου. Μαζί τους συμπράττει και ο28χρονος βιρτουόζος πιανίστας Γιαν Λισέτσκι.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 20 Απριλίου στις 20:30

Κωνσταντίνος Καρύδης © Thomas Brill

Άκουσε τα νέα τους
Καινούργια κομμάτια, σε πιο dance ρυθμούς, με electro, synthwave και nudisco στοιχεία, από την δισκογραφική τους δουλειά που αναμένεται στο τέλος του 2024 φέρνουν οι Magenta Flaws στο Ρομάντσο. Από το live τους πάντως δεν θα λείψουν και παλιότερες κυκλοφορίες από τα Corridor και Saturation. Εδώ μας δίνει ραντεβού και ο One of Vas με το ολοκαίνουργιο single Mirror, σόλο παραγωγές του, ακυκλοφόρητο υλικό, αλλά και κομμάτια από τις συνεργασίες που έχει κάνει έως σήμερα.
Ρομάντσο, 20 Απριλίου στις 21:00

Magenta Flaws

Είναι ο Lefty «Rogue»;
Μετά τις σπουδές του στο SAE Technology Group Athens και στο Conservatorium van Amsterdam, το συναυλιακό του ντεμπούτο στο εξωτερικό και guest εμφανίσεις στην Ελλάδα, ο Λευτέρης Πορτοκάλογλου παρουσιάζει στην Αθήνα το πρώτο του EP. Μας προϊδεάζει για ένα πάντρεμα μουσικών ειδών (trap, drill, rock&poppunk) με fullμπάντα και καλεσμένους.
ΙΛΙΟΝ plus 18 Απριλίου από τις 21:00

Οι Ozric Tentacles στην Αθήνα
Rocknroll από τη vintageαλλά και τη νέα γενιά του ψυχεδελικού ήχου την Παρασκευή στον Ταύρο. Μετά την Ολλανδία, την Ελβετία, την Ιταλία, αλλά και τους βόρειους γείτονές μας, η βρετανική μπάντα που δηλώνει παρούσα από τα μέσα των 80’sστη δισκογραφία και τη σκηνή, έρχεται και στην Ελλάδα. Την αθηναϊκή εμφάνισή τους θα συνοδεύσει το trippy rock των Naxatras ενώ τη βραδιά θα ανοίξουν οι Silas & Saski με το ambient folk τους.
Fuzz Live Music Club, 19 Απριλίου στις 20:30

Ozric Tentacles