Μουσικη

Bruce Dickinson: Ακούστε το νέο του album «The Mandrake Project»

Ο frontman των Iron Maiden επέστρεψε στις solo κυκλοφορίες μετά από 19 ολόκληρα χρόνια

Bruce Dickinson: Ακούστε το νέο του album «The Mandrake Project»
© John McMurtrie

Bruce Dickinson: O τραγουδιστής των Iron Maiden κυκλοφόρησε το νέο του προσωπικό άλμπουμ «The Mandrake Project»

Το έβδομο συνολικά προσωπικό του album “The Mandrake Project” κυκλοφόρησε ο Bruce Dickinson την Παρασκευή 1 Μαρτίου προκαλώντας ενθουσιασμό σε εκατομμύρια fans. 19 ολόκληρα χρόνια ύστερα από την τελευταία solo δουλειά του “Tyranny of Souls” ο θρυλικός τραγουδιστής συνεργάζεται εκ νέου με τον επί χρόνια συνοδοιπόρο του Roy Z, με το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει και να μένει πιστό στα υψηλά standards που έχει θέσει η προσωπική δισκογραφία του, μακριά από το συγκρότημα που τον ανέδειξε.

Bruce Dickinson - Afterglow Of Ragnarok (Official Video)

Για την προώθηση του “The Mandrake Project”, ο Bruce Dickinson και το συγκρότημα του θα περιοδεύσουν εκτενώς σε Βόρεια, Νότια Αμερική και Ευρώπη, ενώ οι Έλληνες fans θα έχουν τη χαρά να τον απολαύσουν στο πλαίσιο του μεγάλου φεστιβάλ Release Athens 2024, στις 21 Ιουλίου, μαζί με τους Judas Priest και Accept. Προπομποί του “The Mandrake Project” υπήρξαν τα singles “The Afterglow of Ragnarok” και “Rain on the Graves”.

Bruce Dickinson – Rain On The Graves (Official Video)

34 ολόκληρα χρόνια κλείνει φέτος η προσωπική καριέρα του Bruce Dickinson, ξεκινώντας από το “Tattooed Millionaire” του 1990 όταν και συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Janick Gers, μετέπειτα κιθαρίστα των Iron Maiden. Με την ενδιάμεση (και προσωρινή) αποχώρηση του από τους Βρετανούς θρύλους, ο Dickinson θα δει τη solo καριέρα του να εκτοξεύεται, σε μια περίοδο όπου οι πρώην συνοδοιπόροι του θα κυκλοφορήσουν τα αμφιλεγόμενα “X-Factor” και “Virtual XI”, με τον Blaze Bayley στα φωνητικά. Το “Balls to Picasso” του 1994 περιέχει το συγκλονιστικό “Tears of the Dragon”, ένα από τα πιο ιστορικά τραγούδια του, ενώ τα “Accident of Birth” και “Chemical Wedding” θεωρούνται μέχρι και σήμερα, δύο από τα πλέον σπουδαία albums του είδους, για το δεύτερο μισό των 90s. Η επανένωσή του (όπως και του Adrian Smith) με τους Iron Maiden, τον Φεβρουάριο του 1999, τον κρατάει έκτοτε ιδιαίτερα δραστήριο, με το “Brave New World” του 2000 να είναι η αρχή ενός σερί πολύ καλών έως εξαιρετικών δίσκων για το συγκρότημα. Σε προσωπικό επίπεδο, το πολύ καλό “Tyranny of Souls” συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το “Chemical Wedding”, για να φτάσουμε στο πολυαναμενόμενο φετινό “The Mandrake Project”.

Bruce Dickinson – Rain On The Graves (Official Video)

Πέρα όμως από τη δισκογραφική παρουσία, αρκεί μια λίστα με τα υπόλοιπα επιτεύγματα του Bruce Dickinson, για να καταδείξει το ότι είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στη μουσική βιομηχανία:

  • Είναι πλήρως εκπαιδευμένος και εξουσιοδοτημένος πιλότος αεροπλάνου, πιλοτάροντας ενίοτε το Ed Force One με το οποίο οι Iron Maiden ταξίδεψαν στις πρόσφατες περιοδείες τους.
  • Κατέχει πτυχίο ιστορίας από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, ενώ έχει ανακηρυχθεί και σε επίτιμο διδάκτορα από το ίδιο ίδρυμα.
  • Είναι ένας ικανότατος ξιφομάχος, έχοντας μάλιστα καταταγεί έβδομος σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία, το 1989. Υπήρξαν σκέψεις και για συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, αλλά μέχρι τότε οι επιδόσεις του είχαν πέσει κατά πολύ.
  • Έχει εκπληρώσει εθελοντική στρατιωτική θητεία, πριν από τις πανεπιστημιακές σπουδές του
  • Είναι ο κύριος υπεύθυνος για την μπίρα “The Trooper” που φέρει την υπογραφή των Iron Maiden
  • Έχει νικήσει τον καρκίνο, με τον οποίο διαγνώστηκε το 2014.

Αναμένοντας λοιπόν τον Bruce Dickinson στο Release Athens 2024, σε μια συναυλία γεμάτη από παλιές και νέες επιτυχίες του, ακούμε ξανά και ξανά τις τελευταίες ώρες το “The Mandrake Project” που ήδη μετρά εκατομμύρια streams στις πλατφόρμες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ