Μουσικη

Pet Shop Boys: Ακούστε το «Loneliness» από το νέο album «Nonetheless»

Οι Neil Tennant και Chris Lowe έδωσαν το στίγμα του νέου δίσκου μέσω κοινής τους δήλωσης

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pet Shop Boys: Ακούστε το «Loneliness» από το νέο album «Nonetheless»
© Tim Walker

Pet Shop Boys: Το νέο τους album «Nonetheless» κυκλοφορεί στις 26 Απριλίου - Κυκλοφόρησε το βιντεοκλίπ του single «Loneliness»

Με νωπές τις μνήμες από την εξαιρετική προ διετίας εμφάνισή τους στο φεστιβάλ Release Athens, οι θρυλικοί Pet Shop Boys επιστρέφουν στη δισκογραφία με το νέο και 15ο συνολικά studio album τους, “Nonetheless”. Το συγκρότημα έδωσε ήδη στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα από το επερχόμενο album με τίτλο “Loneliness”, ενώ ο δίσκος θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Απρίλιο μέσω σύμπραξης των δισκογραφικών εταιρειών x2 (ιδιοκτησίας των Pet Shop Boys) και Parlophone. Η παραγωγή του “Nonetheless” ανήκει στον James Ford, γνωστό από τη δουλειά με γκρουπ όπως οι Arctic Monkeys, Florence and the Machine, αλλά και οι Depeche Mode.

Pet Shop Boys: Το νέο τους album «Nonetheless» κυκλοφορεί στις 26 Απριλίου

Πρόκειται για το πρώτο album του συγκροτήματος από το 2020 και το “Hotspot”, το οποίο εκτός των άλλων σηματοδοτεί και την επιστροφή του γκρουπ στην Parlaphone, εταιρεία με την οποία ηχογράφησαν τη συντριπτική πλειοψηφία των studio albums τους. Οι Neil Tennant και Chris Lowe έδωσαν το στίγμα του νέου δίσκου μέσω κοινής τους δήλωσης: «Θέλαμε αυτός ο δίσκος να αποτελέσει εορτασμό για τα μοναδικά και ποικίλα συναισθήματα που μας κάνουν ανθρώπινους. Από τα πιο χορευτικά τραγούδια μέχρι τις μπαλάντες που λειτουργούν ως ενδοσκόπηση, με τις όμορφες ενορχηστρώσεις τους, κάθε τραγούδι λέει μια διαφορετική ιστορία συνεισφέροντας στο συνολικό αφήγημα του album. Συμπλήρωσαν δε πως είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τον παραγωγό James Ford, ο οποίος έφερε νέα στοιχεία στη μουσική των Pet Shop Boys, με το τελικό αποτέλεσμα του “Nonetheless” να τους κάνει ιδιαίτερα περήφανους.

Οι Pet Shop Boys σχηματίστηκαν το 1981 όταν συναντήθηκαν σε ένα κατάστημα με συσκευές ήχου και εικόνας. Ο Neil Tennant ήταν αρθρογράφος στο περιοδικό Smash Hits και διαπίστωσε αμέσως τα κοινά μουσικά ενδιαφέροντα που είχε με τον κιμπορντίστα Chris Lowe. Ορμώμενοι από την post-punk και synth τάση των αρχών της δεκαετίας του 1980, οι Pet Shop Boys συνέθεσαν ιδιαίτερα ποιοτικά pop τραγούδια, επηρεασμένοι από τη disco, αλλά και την house και techno μουσική της εποχής. Η επιτυχία και αναγνώριση ήρθε το 1984 με το σινγκλ “West End Girls”, το οποίο και έγινε αμέσως hit σε Γαλλία και Βέλγιο. Δύο χρόνια αργότερα, η επανηχογράφηση του τραγουδιού θα κατακτήσει και τη Μεγάλη Βρετανία. Στην 38χρονη παρουσία τους στη δισκογραφία, το συγκρότημα έχει ηχογραφήσει 15 (μαζί με το επερχόμενο “Nonetheless”) studio albums, ενώ επιτυχίες τους αποτελούν τα πασίγνωστα “It's a Sin”, “Go West” (διασκευή σε Village People), “Always on my Mind” (διασκευή σε Elvis Presley), “Domino Dancing”, “Heart” κ.α.

Pet Shop Boys - Loneliness (Official Video)

Το “Nonetheless” θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή, CD και εκδόσεις βινυλίου με διαφορετικά χρώματα. Το διπλό CD και η άσπρη έκδοση του διπλού βινυλίου θα περιέχουν ένα ΕΡ με επανηχογραφήσεις επιτυχιών του γκρουπ, όπως τα “Heart”, “Being Βoring”, “Always on my Μind” και “It’s a Sin”. Το tracklist του album είναι το παρακάτω:

  1. Loneliness
  2. Feel
  3. Why Am I Dancing?
  4. New London Boy
  5. Dancing Star
  6. A New Bohemia
  7. The Schlager Hit Parade
  8. The Secret Of Happiness
  9. Bullet For Narcissus
  10. Love Is The Law

Στο πλαίσιο της προώθησης του νέου τους album, οι Pet Shop Boys ανακοίνωσαν σειρά πέντε συναυλιών στην Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ