Η Τέιλορ Σουίφτ έσπασε το ρεκόρ του Έλβις και «κυνηγά» τους Beatles
Κατέχει πλέον το ρεκόρ ως solo καλλιτέχνης με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο 1 του αμερικανικού album chart
Τέιλορ Σουίφτ: Έσπασε το ρεκόρ του Έλβις στο Νο 1 του αμερικανικού album chart
Η Tέιλορ Σουίφτ κατέρριψε το μακροχρόνιο ρεκόρ του Έλβις Πρίσλεϊ για τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στο Νο. 1 του Billboard album chart ως σόλο καλλιτέχνης, σημειώνοντας νέο ρεκόρ 68 εβδομάδων.
Το άλμπουμ 1989 (Taylor's Version) έφτασε στην κορυφή του αμερικανικού album chart για πέμπτη φορά την τελευταία εβδομάδα του 2023. Η 34χρονη σούπερ σταρ έχει αρκετό καιρό μπροστά της για να αμφισβητήσει τους κατόχους του συνολικού ρεκόρ Beatles, τα άλμπουμ των οποίων έχουν περάσει 132 εβδομάδες στην κορυφή του Billboard album chart.
Οι 67 εβδομάδες του Έλβις στο Νο 1, για άλμπουμ που καλύπτουν την περίοδο 1956-2002, τον φέρνουν στη δεύτερη θέση μεταξύ των σόλο καλλιτεχνών και στην τρίτη θέση μεταξύ όλων των συγκροτημάτων. Το μακροβιότερο άλμπουμ του στο Νο. 1 ήταν το soundtrack του Blue Hawaii, το οποίο παρέμεινε 20 εβδομάδες στη θέση αυτή από το 1961-62. Τέσσερα από τα 10 Νο1 άλμπουμ του ήταν soundtrack: Τα τραγούδια του ήταν τα εξής: Loving You, GI Blues, Blue Hawaii και Roustabout.
Η Σουίφτ κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα άλμπουμ που έχουν κάνει ντεμπούτο στο Νο 1 συνεχόμενα, με 13: ένα κατόρθωμα που επιτεύχθηκε λόγω της απόφασής της να ηχογραφήσει ξανά και να κυκλοφορήσει γρήγορα όλα τα άλμπουμ της, αφού ο πρώην μάνατζερ Σκούτερ Μπράουν απέκτησε την παλιά της δισκογραφική εταιρεία, Big Machine Records, και στη συνέχεια τα δικαιώματα όλων των master recordings της μουσικής της.
Το πρώτο Νο1 άλμπουμ της Σουίφτ ήταν το Fearless, το οποίο πέρασε 11 εβδομάδες στην κορυφή του άλμπουμ chart το 2008 και το 2009. Το ακολούθησαν τα άλμπουμ Speak Now, το οποίο ήταν Νο 1 για έξι εβδομάδες το 2010-11), Red (επτά εβδομάδες, 2012-13), 1989 (11 εβδομάδες, 2014-15), Reputation (τέσσερις εβδομάδες, 2017-18), Lover (μία εβδομάδα, 2019), Folklore (οκτώ εβδομάδες, 2020-21), Evermore (τέσσερις εβδομάδες, 2020-21), Fearless (εκδοχή της Taylor) (δύο εβδομάδες, 2021)- Red (εκδοχή της Taylor) (μία εβδομάδα, 2021)- Midnights (έξι εβδομάδες, 2022-23)- Speak Now (εκδοχή της Taylor) (δύο εβδομάδες, 2023)- και 1989 (εκδοχή της Taylor) (πέντε εβδομάδες, 2023-24).
Είναι επίσης η πρώτη εν ζωή καλλιτέχνης που καταγράφει ταυτόχρονα πέντε άλμπουμ στο Top 10, κάτι που ο Prince κατάφερε μόνο μετά το θάνατό του το 2016.
Τον Ιούλιο η Σουίφτ έσπασε το ρεκόρ της Μπάρμπρα Στράιζαντ και έγινε η καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα No 1 άλμπουμ στην ιστορία, με την κυκλοφορία του Speak Now (Taylor's Version).
Πηγή: Guardian
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μαέστρος -παιδί θαύμα από τη Βενεζουέλα συνεργάζεται για πρώτη φορά με την ΕΛΣ και μιλά -σε άπταιστα ελληνικά- για την εμπειρία του
Η 36χρονη ποπ σταρ συνεχίζει να εμπνέει με τη γενναιοδωρία της
Η πορεία από την «Αγορά του Κόσμου» μέχρι και σήμερα
Δύο γενιές που γράφουν τις αθηναϊκές νύχτες από την αρχή
Το NOX - The Cabaret Edition δίνει άλλη διάσταση στη νυχτερινή ζωή της πόλης
Το τραγούδι της ερήμου και η γέννηση μιας κουλτούρας πέρα από εθνικά καλούπια
Το BBC επικρίθηκε δριμύτατα επειδή δεν διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας
Το τραγούδι έπεται του άλμπουμ «Millέnniaλ»
Χριστουγεννιάτικο τραγούδι σε κηδεία; Κι όμως.
Μάκης Παπασημακόπουλος, Chevy, K.atou, Γιάννης Καντέα - Παπαδόπουλος και Miss Trouli μοιράζονται λόγους και αγαπημένα tracks
Θα ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι
Η ζωή και το έργο του σπουδαίου τραγουδοποιού που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών
Ο θρυλικός μπασίστας πέθανε σε ηλικία 63 ετών τον περασμένο μήνα
Ήταν γνωστός για επιτυχίες όπως το «Driving Home For Christmas»
Το συγκρότημα των πρώην μελών των Iced Earth στην Πλατεία Νερού
Ο κορυφαίος Αυστραλός καλλιτέχνης μιλά με θαυμασμό για το γκρουπ και περιγράφει τη δύναμη της ζωντανής μουσικής
Ο χολιγουντιανός σταρ συνεργάστηκε με τον μυστηριώδη μουσικό σε ένα νέο βίντεο
Ανοιχτή κάθε Σάββατο, μία μόλις ώρα από την Αθήνα, για ένα ατελείωτο πάρτι όπως παλιά
Το talk of the town της νυχτερινής Αθήνας που δεν πρέπει να χάσεις
Μια νέα κυκλοφορία από την εταιρεία «Μικρός Ήρως»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.