Μουσικη

Τέσσερα νέα τραγούδια από την κουζίνα των Galen & Paul

Ο θρυλικός μπασίστας των The Clash, Paul Simonon, και η πολυτάλαντη Galen Ayers κυκλοφόρησαν το νέο EP «Uno Más»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Galen Ayers, Paul Simonon
Galen Ayers & Paul Simonon © Dan Donovan

Galen & Paul: Κυκλοφόρησε το νέο EP «Uno Más» με τέσσερα ακυκλοφόρητα τραγούδια από το debut album της Galen Ayers και του Paul Simonon.

Ο θρυλικός μπασίστας των The Clash, Paul Simonon, και η πολυτάλαντη Galen Ayers, συστήθηκαν ως Galen & Paul με το νοσταλγικό ντεμπούτο τους «Can We Do Tomorrow Another Day?» για τη δημιουργία και την έμπνευση του οποίου είχαν μιλήσει στην Athens Voice, τον Απρίλιο του 2023, στην αποκλειστική συνέντευξή τους στην Ελλάδα, με τον Paul Simonon να φιλοτεχνεί το εξώφυλλο της Athens Voice με το ζωγραφικό έργο «I've Never Had a Good Time... In Paris».

Galen & Paul, Galen Ayers, Paul Simonon - A Sea Shanty (Official Video)

Galen & Paul: Τα τέσσερα ακυκλοφόρητα τραγούδια της Galen Ayers και του Paul Simonon στο νέο EP «Uno Más»

Λίγους μήνες αργότερα, οι Galen & Paul επέστρεψαν με το νέο EP «Uno Más» επιβεβαιώνοντας πόσο ταιριαστή ήταν η ιδέα να συνεργαστούν. Τέσσερα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος τραγούδια που ηχογράφησαν την περίοδο δημιουργίας του «Can We Do Tomorrow Another Day?» και δεν συμπεριελήφθησαν στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, είναι πια διαθέσιμα.

Η Galen Ayers σχολιάζοντας την κυκλοφορία του «Uno Más» εξήγησε πως «Είχαμε καταλήξει σε 10 τραγούδια για το πρώτο μας άλμπουμ, παρότι συνθέσαμε 14 που και οι δύο λατρεύαμε. Ήταν μια πρόκληση, σαν να έπρεπε να επιλέξεις το τελευταίο γεύμα που θα φας ποτέ ή την πιο αγαπημένη σου μπάντα ever, πράγματα τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολα να απαντηθούν έτσι απλά ή τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ. Αυτό το EP προσφέρει μία μοναδική ματιά στο πολύπλευρο αυτό project, δίνοντας μια κατεύθυνση προς το μέλλον».

Paul Simonon επέλεξε μία γαστρονομική αλληγορία: «Μιλώντας ως ένας σεφ της διπλανής πόρτας η έκφραση, “Πολλοί μάγειρες μαζί μπορούν να χαλάσουν τη συνταγή”... πιστεύω πως δεν ταιριάζει σε αυτήν την περίπτωση. Σαν μία μουσική paella, δημιουργήσαμε ένα άλμπουμ γεμάτο με φαγητά που θα γέμιζαν ένα τραπέζι. Ελπίζω να σας αρέσει αυτό το tapas με τα 4 tracks μέσα από την κουζίνα των Galen & Paul».

Με μελωδίες που κρύβουν ιστορίες, το EP «Uno Más» προλογίζει το «Get A Life» που μέσα από τους στίχους του αναδεικνύει τη σημασία του να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου. Το «A La Deriva», βρίσκει την Galen Ayers να τραγουδά στα ισπανικά, το «One More For The Road» υπενθυμίζει την ποιητική πλευρά των δημιουργών του και το «While We’re Waiting», δίνει τον χώρο στην Galen να λάμψει. Ακούστε το παρακάτω.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.