Μουσικη

Ο Πίτερ Τζάκσον σκηνοθετεί το νέο βίντεο για το τελευταίο τραγούδι των Beatles, «Now and Then»

Θα περιλαμβάνει αποκλειστικά πλάνα της μπάντας με τα δερμάτινα κοστούμια τους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πίτερ Τζάκσον είναι ο σκηνοθέτης του νέο μουσικού βίντεο για το τελευταίο τραγούδι των Beatles, «Now and Then»
Ο σκηνοθέτης του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» είναι ο δημιουργός του νέου μουσικού των Beatles © Getty Images / Kevin Winter

Ο Πίτερ Τζάκσον χρησιμοποίησε εργαλεία ΑΙ για να σκηνοθετήσει το νέο μουσικό βίντεο για το τελευταίο τραγούδι των Beatles, «Now and Then»

Μετά το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον, «Get Back», ο σκηνοθέτης της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» είναι ο δημιουργός του νέου μουσικού βίντεο για το τελευταίο τραγούδι των Beatles, «Now and Then». Για τις ανάγκες του βίντεο χρησιμοποίησε πλάνα του συγκροτήματος που δεν έχουν δει μέχρι σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας.

Το βίντεο θα περιλαμβάνει αποκλειστικά πλάνα του συγκροτήματος καθώς και «λίγα πολύτιμα δευτερόλεπτα από μια συναυλία των Beatles με τα δερμάτινα κοστούμια τους, την παλαιότερη γνωστή ταινία των Beatles που δεν έχουμε ξαναδεί», όπως ανέφερε ο Τζάκσον σε ανακοίνωσή του.

Και τα τέσσερα μέλη των Beatles συμμετέχουν στο «Now and Then», το  οποίο περιλαμβάνει ένα σόλο κιθάρας από τον αείμνηστο George Harrison του 1995 και φωνητικά από τον John Lennon από ένα demo που ηχογραφήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '70 πριν από τον θάνατό του το 1980.

Now And Then – The Last Beatles Song (Short Film Trailer)

Ο Πίτερ Τζάκσον χρησιμοποιήσε ΑΙ για την δημιουργία του «Now and Then»

Ο Πίτερ Τζάκσον ήταν μέλος της ομάδας που χρησιμοποίησε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να διαχωρίσει τα φωνητικά του Lennon από το demo του «Now and Then». Είχε ήδη χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία κατά την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Get Back» για να απομονώσει διάφορα μέρη από την διαδικασία ηχογράφηση για τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν στα τελευταία άλμπουμ των Beatles, «Let It Be» και «Abbey Road».

Σε μια δήλωσή του, ο Τζάκσον μίλησε για το project, λέγοντας ότι «μας προξένησε πάρα πολλές ανησυχίες, σε τεράστιο βαθμό για να τις αντιμετωπίσουμε. Η αγάπη μου για τους Beatles ήρθε αντιμέτωπη με την τρομακτική σκέψη μήπως και απογοητεύσω τους πάντες. Αυτό μου δημιούργησε έντονη ανασφάλεια γιατί δεν έχω ξανακάνει μουσικό βίντεο και δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα μπορούσα να το ξεκινήσω για ένα συγκρότημα που διαλύθηκε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, δεν είχε ερμηνεύσει ποτέ το τραγούδι και είχαμε μόνο τα μισά μέλη του μαζί μας. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούσα να βρω έναν καλό λόγο για να απορρίψω τους Beatles».

Το «Now and Then» ηχογραφήθηκε το 1995, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Σύμφωνα με τον Πίτερ Τζάκσον, είχε πολλά πλάνα από το αρχείο για να δουλέψει. Τα περισσότερα από αυτά  τραβήχτηκαν το 1995 όταν ο Χάρισον, ο ΜακΚάρτνεϊ και ο Σταρ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μια έκδοση του τραγουδιού «Now and Then», η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Επιπλέον, ο γιος του Λένον, ο Σον και η σύζυγος του Χάρισον, η Ολίβια, πρόσφεραν μερικά εξαιρετικά πλάνα από τα σπίτια τους που δεν είχαμε δει προηγουμένως. Τα πλάνα των Beatles με τα δερμάτινα κοστούμια δόθηκαν στην δημοσιότητα από τον Πιτ Μπεστ, τον αρχικό ντράμερ του συγκροτήματος.

Ο Τζάκσον ευχήθηκε ότι η έμπνευση «κάπως θα αναδύονταν από τη μουσική. Και αυτό όντως άρχισε να συμβαίνει. Όσο συνέχιζα να το ακούω, ένιωθα ότι το τραγούδι δημιουργούσε ιδέες και εικόνες που άρχισαν να σχηματίζονται στο κεφάλι μου - χωρίς καμία συνειδητή προσπάθεια από μέρους μου».

Ο Τζάκσον περιγράφει το βίντεο ως αρκετά τρελό, μεταξύ θλιμμένου και αστείου

Ο ίδιος περιγράφει το βίντεο ως «μια συλλογή από άγνωστα πλάνα με τους Beatles να είναι χαλαροί, αστείοι, χωρίς να υποκρίνονται. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά τρελό και δίνει στο βίντεο την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ του θλιμμένου και του αστείου».

Το τραγούδι «Now and Then - The Last Beatles Song», θα είναι διαθέσιμο για ακρόαση στις 2 Νοεμβρίου, ζωντανά στο BBC One και στο YouTube, ενώ το μουσικό βίντεο του Τζάκσον θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ