Μουσικη

Η Madonna επέστρεψε: Συναυλία υπερθέαμα στο Λονδίνο για τη νέα περιοδεία της

Τι αποκάλυψε για τη φετινή σοβαρή περιπέτεια υγείας της

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Madonna στην O2 Arena
H Madonna στην O2 Arena © Getty Images

Η Madonna απέδειξε γιατί θεωρείται η βασίλισσα της ποπ στην πρώτη συναυλία της περιοδείας «The Celebration Tour»

Μετά την περιπέτεια υγείας της το καλοκαίρι, η Madonna επέστρεψε με την πρώτη συναυλία στο Λονδίνο για την περιοδεία της «The Celebration Tour».

Η βασίλισσα της ποπ έδωσε ένα εντυπωσιακό σόου δύο ωρών στη βρετανική πρωτεύουσα, «μαγεύοντας» το κοινό της και αποδεικνύοντας ότι... είναι ακόμα εδώ.

Η συναυλία στην Ο2 Αrena ξεκίνησε με το τραγούδι «Nothing Really Matters» και συνέχισε με επιτυχίες όπως «Everybody» και «Into the Groove».

Τι είπε για το πρόβλημα υγείας της

Κάποια στιγμή, χρειάστηκε να γίνει δεκάλεπτη διακοπή λόγω τεχνικού προβλήματος, με την 65χρονη σουπερστάρ να αρπάζει την ευκαιρία να μοιραστεί με τους θαυμαστές της διάφορες εμπειρίες και δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε στο παρελθόν και πρόσφατα.

Αρχικά, μίλησε για τα πρώτα της βήματα: «Ήμουν απένταρη, πεινούσα και συνέχιζα να μην κερδίζω χρήματα - αλλά είδα το μέλλον, ευχαριστώ τον Θεό», ανέφερε, προσθέτοντας ότι τότε δεν είχε «τρόπο να κάνει μπάνιο».

«Στην πραγματικότητα, έβγαινα με άνδρες που είχαν ντους και μπανιέρες», συνέχισε, γελώντας και προκαλώντας τα χειροκροτήματα και τα γέλια των θαυμαστών της.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στη φετινή περιπέτεια με την υγεία της, μια «σοβαρή βακτηριακής λοίμωξη» που προκάλεσε την αναβολή του Celebration Tour κατά τρεις μήνες, λέγοντας ότι «δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα»

«Πέρασα πέντε μέρες από τη ζωή μού ή τον "θάνατό" μου και δεν ήξερα πραγματικά πού βρισκόμουν», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην οικογένειά της λέγοντας πως «τα παιδιά μου ήταν εκεί. Με σώζουν κάθε φορά».

Στο πλαίσιο αυτό, η Madonna «αποκάλυψε» το «μυστικό» της για την επιβίωση, το οποίο είναι απλώς να λέει στον εαυτό της: «Πρέπει να είμαι εκεί για τα παιδιά μου. Πρέπει να επιβιώσω για αυτά». Να σημειωθεί πως πέντε από τα παιδιά της ήταν μαζί της στη σκηνή κατά τη διάρκεια της έναρξης της περιοδείας στο Λονδίνο.

Μάλιστα, σε μια άλλη στιγμή της συναυλίας, η σταρ τίμησε τα γενέθλια της κόρης της Lourdes, η οποία έγινε 27 χρόνων το Σάββατο, και όλο το κοινό τραγούδησε μαζί για να της ευχηθεί «χαρούμενα γενέθλια».

Έπειτα, τραγούδησε δεκάδες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, όπως τα «Like a Prayer», «Crazy for You», «Justify My Love» και «Ray of Light», ενώ τίμησε και τη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον.

«Μου ραγίζει την καρδιά ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης»

Τέλος, η Madonna αναφέρθηκε και στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης: «Συμβαίνουν πολλά πραγματικά τρελά πράγματα στον κόσμο που είναι τόσο, τόσο οδυνηρό να τα βλέπεις. Σπαράζει η καρδιά μου όταν βλέπω παιδιά να υποφέρουν, εφήβους να υποφέρουν, ηλικιωμένους να υποφέρουν. Όλα αυτά είναι σπαρακτικά, εντάξει; Είμαι σίγουρη ότι συμφωνείτε. Αλλά παρόλο που οι καρδιές μας είναι ραγισμένες, το πνεύμα μας δεν μπορεί να λυγίσει. Είστε μαζί μου; Πολλοί άνθρωποι λένε, λοιπόν, τι μπορώ να κάνω; Είμαι μόνο ένα άτομο. Αισθάνεστε απελπισμένοι. Αισθάνεστε αβοήθητοι, σωστά; Τι μπορούμε να κάνουμε; Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε».

«Πρώτα απ' όλα, μπορούμε να πούμε "μπορώ να κάνω τη διαφορά, γιατί εγώ ατομικά μπορώ να φέρω φως στον κόσμο με τις πράξεις μου, με τα λόγια μου κάθε μέρα". Λυπάμαι, δεν πρόκειται να σας κάνω κήρυγμα, αλλά είμαστε όλοι μαζί πολύ ισχυροί άνθρωποι».

Και κατέληξε λέγοντας: «Μπορούμε να ενωθούμε σε έναν τόπο φωτός και αγάπης. Και αν όλοι έχουμε αυτή τη συλλογική συνείδηση, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο και μπορούμε να φέρουμε την ειρήνη όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ