Μουσικη

Lost Frequencies: Ένα μουσικό φαινόμενο

Από τα δωμάτια των φίλων του στα μεγαλύτερα stage όλου του κόσμου

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
15’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lost Frequencies: Ένα μουσικό φαινόμενο.
© Peter Lakatos / EPA

Lost Frequencies: Ο διάσημος DJ ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει μουσικά στο Primer Music Festival 2023 στις 26 Αυγούστου. 

Σας φαίνεται και εσάς πως εδώ και κάποιο διάστημα τα περισσότερα Dj sets των μεγαλύτερων φεστιβάλ έχουν κάπως παρόμοιο άκουσμα και χαρακτήρα; Στην περίπτωση αυτή, το σενάριο αλλάζει. Ένας από τους λόγους που πολλοί περιμένουν το Primer Music Festival 2023 μαζί και με αυτόν που υπογράφει το συγκεκριμένο κείμενο είναι ο ερχομός του Lost Frequencies. Ο διάσημος Dj από το Βέλγιο έρχεται στη χώρα μας για μια μοναδική βραδιά στην Πλατεία Νερού δίνοντας την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να δει κάτι εντελώς φρέσκο και άκρως ενδιαφέρον πάνω στο είδος. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για τον παραγωγό, που κατάφερε πολύ επιτυχημένα να ενώσει την Indie με τον χορό κάνοντας τους φανς του να χορεύουν ασταμάτητα σε όλες τις ζωντανές εμφανίσεις του. Πολλοί δεν διστάζουν να πουν πως πρόκειται για ένα μουσικό φαινόμενο και μαζί με το υπόλοιπο line up ετοιμάζονται να προσφέρουν δύο μαγικές βραδιές στους τυχερούς παρευρισκόμενους.

Lost Frequencies: Ένα μουσικό φαινόμενο.

Lost Frequencies: Τα πρώτα χρόνια

Οι Beatles που έμειναν στην ιστορία είχαν ξεκινήσει τη μουσική τους πορεία ως Quarrymen, οι U2 δοκίμασαν πριν το όνομα The Hype, ενώ οι αγαπημένοι Green Day ήταν πρώτα Sweet Children. Έτσι και ο Φέλιξ Ντε Λετ από το Βέλγιο έμελλε να γίνει διάσημος με το όνομα Lost Frequencies. Γεννημένος στις Βρυξέλλες, η οποία αποτελεί και μία από τις πιο γνωστές πρωτεύουσες της ηλεκτρονικής μουσικής, ήταν λογικό πολλές από τις επιρροές του να προέρχονται από αυτά τα ακούσματα. Ο πασίγνωστος Dj έκανε τα πρώτα του βήματα στο παιδικό του δωμάτιο με ένα software πρόγραμμα και τον υπολογιστή του, ενώ λίγο αργότερα μεταπήδησε στα σπίτια και τα γκαράζ των κολλητών του φίλων, για τους οποίους ξεκίνησε να πρωτοπαίζει μουσική μπροστά σε κόσμο και να εξασκεί το πάθος του. Όχι και άσχημα για κάποιον ο οποίος πλέον μονοπωλεί ή είναι το κεντρικό όνομα στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως.

Πολλοί καλλιτέχνες διαμόρφωσαν το στιλ που παίζει στο πέρασμα των χρόνων και από πολλά διαφορετικά είδη. Είναι και ο λόγος που καταφέρνει να συνδυάζει την deep house με την τροπική house και τη μελωδική ποπ. Δεν είναι μόνο αυτά βέβαια, καθώς και ο ίδιος έχει παραδεχθεί πως έχει εμπνευστεί από θρύλους όπως ο Μπομπ Μάρλεϊ, ο Ρέι Τσάρλς και ο Λούις Άρμστρονγκ.

«Το πιο σημαντικό για εμένα δεν είναι να είσαι πιστός μόνο σε ένα είδος και να ακολουθείς αποκλειστικά τα trends ή το διαδίκτυο. Θέλω να πειραματίζομαι με διαφορετικά στιλ και να αναμειγνύω, ώστε να δημιουργώ κάτι φρέσκο και μοναδικό» έχει πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Lost Frequencies ft Calum Scott - Where Are You Now (Official Video)

Are you with me?

Το σημείο έναρξης της καριέρα του Ντε Λετ ήταν όταν ξεκίνησε να φτιάχνει ρεμίξ από διάφορα πολύ γνωστά τραγούδια. Άρχισε να βάζει την δική του οπτική πάνω σε τραγούδια της Μάιλι Σάιρους, Major Laser και One Republic αρχίζοντας να μπαίνει στις συνειδήσεις του κόσμου. Ήταν φανερό ακόμα και από αυτές τις δημιουργίες πως μπορεί να αλλάξει τελείως μορφή σε ένα κομμάτι προς το καλύτερο, όταν εισήγαγε σε αυτό το δικό του μουσικό στιλ.

Αυτό που τον έκανε πασίγνωστο σε όλους τους φανς της μουσικής ανά τον κόσμο είναι το single του Are you with Me το 2014. Πρόκειται για ένα ρεμίξ της δημιουργίας του Easton Corbin, το οποίο έγινε απρόσμενη εμπορική επιτυχία. Μάλιστα 9 χρόνια μεά ακούγεται ακόμα σε clubs, live και ραδιόφωνα παγκοσμίως. Ίσως ήταν καρμικό θα έλεγε κάποιος το να ταξιδέψει η μουσική του Lost Frequencies σε όλο τον πλανήτη καθώς όπως έχει πει: «Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Είναι πραγματικά φοβερό πως μπορεί να φτάσει κάτι σε όλους τους κατοίκους αυτού του πλανήτη ανεξάρτητα από το γλωσσικό η πολιτιστικό υπόβαθρο, που έχει κάποιος».

Lost Frequencies - Are You With Me (Official Music Video)

Η μεγάλη αυτή επιτυχία ήταν αδύνατο να περάσει απαρατήρητη από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες και η Armada Music τον έβαλε στο δυναμικό της. Παράλληλα βρήκε την πλατφόρμα για να παρουσιάσει στους ακροατές νέες ιδέες μεγαλώνοντας παράλληλα το range του. Μετά το Are you with Me ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες όπως τα Reality με συμμετοχή του Γιάνεκ Ντέβαϊ και Beautiful Life με τον Σάντο Καβάτζα.

Ο πρώτος δίσκος και τα παγκόσμια τουρ του Lost Frequencies

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των πρώτων χρόνων της καριέρας του ο Lost Frequencies κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο το 2016 με τίτλο Less is More. Η λίστα των κομματιών πιστοποίησε για μία ακόμη φορά τους λόγους οι οποίοι τον κάνουν να ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους καλλιτέχνες του είδους του. Το άλμπουμ περιείχε πληθώρα από διάφορες μουσικές επιρροές και είδη δένοντας τα αρμονικά στις παραγωγές του.

Τότε είναι και η εποχή που ξεκινάει τουρ σε όλο τον κόσμο. Η μουσική του τον έχει φέρει να παίζει μπροστά σε εκατομμύρια ανθρώπους και στα πιο θρυλικά φεστιβάλ μουσικής όπως τα Coachella, Tomorrowland, Ultra Music Festival και πολλά άλλα, στα οποία όσοι θέλουν να πάνε, πρέπει να μοχθήσουν πολύ για ένα τυχερό χαρτάκι.

Μπορεί ο David Guetta να είναι ο headliner της δεύτερης ημέρας στο Primer Music Festival όμως την πρώτη όσοι επιλέξουν να βρεθούν στην Πλατεία Νερού θα μπορέσουν να απολαύσουν από κοντά έναν από τους κορυφαίους του είδους, τον Lost Frequencies. Έχει πάντα τη διάθεση να εξελίσσεται και μέσα από αυτή καταφέρνει να παρουσιάζει όλο και πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ.

Lost Frequencies: Ένα μουσικό φαινόμενο.

«Θέλω απλά να φτιάχνω ήχους που φέρνει στον κόσμο χαρά και χαμόγελα. Η μουσική έχει αυτή τη μαγική δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους και να αφήνει αξέχαστες αναμνήσεις. Ο σκοπός μου είναι να μεταφέρω όλες αυτές τις αναμνήσεις και εμπειρίες σε μελωδία» έχει διατυπώσει στο παρελθόν όποτε είναι εύκολο να συμπεράνεις ότι το Primer Music Festival είναι μία must επιλογή για όλους τους φίλους της ηλεκτρονικής μουσικής. Είναι σίγουρο ότι ο Lost Frequencies θα τους/μου χαρίσει κάτι το μοναδικό. 

Μείνετε συντονισμένοι στα social media και στο website του Primer Music Festival, για να μη χάσετε την απόλυτο μουσικό event του καλοκαιριού!Εισιτήρια εδώ.  ATHENS VOICE είναι χορηγός επικοινωνίας του Primer Music Festival 2023.

Περισσότερες πληροφορίες: Τηλέφωνο: 2102202202

Mail, Instagram, Facebook, TikTok, Website 

#Primer2023 #PrimerMusicFestival #SeeYouByTheSea

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ