Μουσικη

Release Athens 2023: Το recap video από τις εμφανίσεις των Stereo Nova, Leftfield, Marva Von Theo, Junior SP.

Η Πλατεία Νερού μετατράπηκε σε ένα τεράστιο dancefloor

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με σπάνιες εμφανίσεις από μοναδικά ονόματα της ηλεκτρονικής –και όχι μόνο- σκηνής η δέκατη ημέρα του φεστιβάλ Release Athens 2023 άφησε τους χιλιάδες θεατές με οπτικοακουστικές αναμνήσεις.

Ο Junior SP. ανέλαβε να ανοίξει τη βραδιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ένα αψεγάδιαστο DJ set, ενώ οι Marva Von Theo πήραν τη σκυτάλη και επιβεβαίωσαν όσους πιστεύουν πως πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Αμέσως μετά, οι Leftfield ανέβασαν κατακόρυφα τον ηλεκτρικό παλμό της βραδιάς. Ένα συγκρότημα που ήταν δεκαετίες μπροστά όταν εμφανίστηκε στα 90s και, απ' ότι είδαμε χθες, το ίδιο ισχύει και τώρα. Το ηχητικό τους οπλοστάσιο τα είχε όλα: και house και dub και techno και breaks, γι’ αυτό και δεν αποτέλεσε έκπληξη πως, ιδίως στην κορύφωση που παρακολουθήσαμε στο τελευταίο μέρος του show, η Πλατεία Νερού μετατράπηκε σε ένα τεράστιο dancefloor.

To φινάλε της βραδιάς ανήκε, φυσικά, στους Στέρεο Νόβα. Το εκρηκτικό ξεκίνημα με τη «Νέα Ζωή 705» και τις πάντα ανατριχιαστικές «3000 Μέρες», έδωσε το στίγμα ενός ευφορικού show το οποίο συνοδευόταν, από την αρχή έως το τέλος, από τα συγκλονιστικά visuals του Νίκου Πατρελάκη, ενώ τους Στέρεο Νόβα πλαισίωσαν ο Πέτρος Τσαμπαρλής στα ντραμς και η Iota Phi, που ερμήνευσε το «Ταξίδι στη Γη» αλλά και την ολοκαίνουργια «Ίριδα».

Το κλείσιμο με τα «Ηλίθια Αστεία» και τις γιγαντοοθόνες να δείχνουν τον Κωνσταντίνο Βήτα και το Μιχάλη Δέλτα να χορεύουν στο video clip του τραγουδιού από τα 90s, υπενθύμισε πως οι Στέρεο Νόβα δεν έπαψαν (και ούτε πρόκειται, ποτέ) να είναι επίκαιροι.

Δειτε περισσοτερα