Μουσικη

Η τελευταία υπόκλιση του Έλτον Τζον: Αποχαιρετιστήριο σόου στη Σουηδία

Εγκαταλείπει τη σκηνή μετά από περισσότερα από 50 χρόνια συναυλιακών εμφανίσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλτον Τζον: Κατέθεσε υπέρ του Κέβιν Σπέισι στη δίκη για σεξουαλική επίθεση
Ο Έλτον Τζον © EPA/Adam Vaughan

Ο σερ Έλτον Τζον θα κάνει το τελευταίο του αποχαιρετιστήριο σόου στη Σουηδία - Συμπλήρωσε περισσότερα από 50 χρόνια ζωντανών εμφανίσεων.

Ο σερ Έλτον Τζον θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο αυτό που έχει περιγράψει ως «τελευταίο αποχαιρετιστήριο σόου» στη Σουηδία, καθώς η περιοδεία του φτάνει στο τέλος της.

Ο μεγάλος σταρ έπαιξε για τελευταία φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο στο φεστιβάλ Γκλαστονμπέρι τον περασμένο μήνα και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του σήμερα Σάββατο, στο Tele2 Arena στη Στοκχόλμη.

Ο 76χρονος Έλτον Τζον ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο από το 2018 στο πλαίσιο της μαραθώνιας περιοδείας του, «Farewell Yellow Brick Road», η οποία διακόπηκε σε διάφορα σημεία λόγω της πανδημίας, καθώς και των προσωπικών του διαγνώσεων με Covid-19.

Έχει εμφανιστεί σε συναυλιακές σκηνές για περισσότερα από 50 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων περιοδειών με τον Μπίλι Τζόελ και επί σκηνής συνεργασίες με τον ράπερ Eminem, τη σπουδαία προσωπικότητα της κάντρι Ντόλι Πάρτον και με τον ηθοποιό Τάρον Έγκερτον, που τον υποδύθηκε στη βιογραφική ταινία «Rocketman».

Η ερμηνεία του στη σκηνή Pyramid στο Γκλαστονμπέρι τον Ιούνιο περιελάμβανε ένα σετ γεμάτο επιτυχίες, όπως τα «Rocketman», «Tiny Dancer», «Your Song» και «I’m Still Standing».

Ο σερ Έλτον Τζον θα κάνει το τελευταίο του αποχαιρετιστήριο σόου στη Σουηδία - Συμπλήρωσε περισσότερα από 50 χρόνια ζωντανών εμφανίσεων.
Ο βετεράνος σταρ έπαιξε για τελευταία φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο στο φεστιβάλ Γκλαστονμπέρι τον Ιούνιο © EPA/Adam Vaughan

Ο Έλτον Τζον και η αποχαιρετιστήρια περιοδεία των ρεκόρ

Ο Έλτον Τζον πραγματοποίησε την τελευταία του περιοδεία στη Βόρεια Αμερική στο Dodger Stadium στο Λος Άντζελες πέρυσι, με την εκδήλωση να μεταδίδεται ζωντανά στο Disney+ και να περιλαμβάνει προηχογραφημένα μηνύματα από διάσημους θαυμαστές του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Βικτόρια και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Κέιτι Πέρι, οι Coldplay και η Μάιλι Σάιρους ήταν μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής στον βετεράνο καλλιτέχνη.

Elton John - Rocket Man (Glastonbury 2023)

Η περιοδεία είναι μία από τις υψηλότερες εισπρακτικά από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών ρεκόρ, με το Billboard να αναφέρει ότι είναι η πρώτη που πέτυχε πωλήσεις εισιτηρίων αξίας 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο καλλιτέχνης αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες κατά τη διάρκειά της, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης ότι είχε διαγνωστεί με πνευμονία στις αρχές του 2020 στη Νέα Ζηλανδία, ενώ τον ταλαιπώρησε και μια λοίμωξη στο αυτί τον Νοέμβριο του 2018.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ