Μουσικη

To Release Athens 2023 ηλεκτρίζει την Αθήνα

Οι θρυλικοί Prodigy και Primal Scream μας φέρνουν στην Πλατεία Νερού την Παρασκευή 21 Ιουλίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 881
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Prodigy έρχονται στο Release Athens 2023
Οι Prodigy έρχονται στο Release Athens 2023 © Rahul Singh

Release Athens 2023: Prodigy και Primal Scream στην Πλατεία Νερού, την Παρασκευή 21 Ιουλίου

Με τα dance anthems «Charly» και «Everybody in the Place» κατάφεραν να γίνουν το νούμερο ένα σχήμα της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη πριν ακόμα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο. Το ντεμπούτο τους, «Experience», αποτέλεσε σταθμό για τη χορευτική μουσική, το «Music for the Jilted Generation», που ακολούθησε, εκτόξευσε τη σκηνή (στο σύνολό της) στις μεγάλες συναυλιακές αρένες, ενώ σταθερά πλέον τα άλμπουμ τους θα κατακτούσαν την κορυφή των τσαρτς. Τριάντα τρία χρόνια από τη δημιουργία τους και τέσσερα από τον θάνατο του Keith Flint, οι Prodigy έρχονται στον φαληρικό όρμο για να μας ταρα-κουνήσουν με κορυφαία τους κομμάτια (όπως τα «Breathe», «Voodoo People», «Firestarter», «Out Of Space», «Omen», «Their Law»).

Μαζί τους θα είναι και οι Primal Scream, σχεδόν 15 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα. Η μπάντα από τη Σκωτία το 1991 παρέδωσε ένα από τα πιο καθοριστικά άλμπουμ στην ιστορία της βρετανικής pop, το «Screamadelica», καταργώντας τα όρια μεταξύ της ροκ και της χορευτικής μουσικής. Δεν σταμάτησε, όμως, να δοκιμάζει νέα πράγματα και να γράφει σπουδαία κομμάτια («Rocks», «Jailbird», «Swastika Eyes», «Country Girl», «Kowalski», «Shoot Speed /Kill Light», «Where The Light Gets In»).

Το lineupσυμπληρώνουν οι Lip Forensics που απαρτίζουν δύο δραστήρια μέλη της εναλλακτικής σκηνής της Αθήνας, οι Zade και Ekelon. Έχοντας ως στόχο να εξερευνήσουν το ευρύ φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής, καταφθάνουν στο Release Athens φέρνοντας στις αποσκευές τους το ντεμπούτο LP τους «Apophenia».

Μια βραδιά με την υποστήριξη του ATHENS VOICE 102.5.

INFO:
Release Athens

Πλατεία Νερού, Φάληρο
21 Ιουλίου, οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ