Μουσικη

Το Billboard εγκαινιάζει νέα πλατφόρμα για να τιμήσει καλλιτέχνες με αραβικές ρίζες

Νέο εγχείρημα για την καλπάζουσα μουσική σκηνή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Billboard Arabia: Νέα πλατφόρμα για καλλιτέχνες με αραβικές ρίζες - Σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο μιντιακό οργανισμό της Σαουδικής Αραβίας.
Ανακοινώθηκε η δημιουργία της νέας πλατφόρμας Billboard Arabia © Unsplash+

Billboard Arabia: Νέα πλατφόρμα για καλλιτέχνες με αραβικές ρίζες - Σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο μιντιακό οργανισμό της Σαουδικής Αραβίας.

Το Billboard ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας, του Billboard Arabia, το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη καλλιτεχνών με αραβικές ρίζες και να ενημερώσει για τα ταλέντα της αραβικής μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Το Billboard είναι ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά περιοδικά με charts της βιομηχανίας στις ΗΠΑ για τραγούδια και άλμπουμ που καλύπτουν διάφορα είδη.

Σε συνεργασία με τον όμιλο Saudi Research and Media Group (SRMG), τον μεγαλύτερο οργανισμό μέσων ενημέρωσης στη Σαουδική Αραβία προχωρά στο νέο εγχείρημα.

Περιγράφεται ως «παγκόσμιος προορισμός για καλλιτέχνες με αραβικές ρίζες, που θα φιλοξενεί τις νέες κυκλοφορίες, κριτικές και συνεντεύξεις από τα μεγαλύτερα ονόματα, αποκλειστική κάλυψη τοπικών και παγκόσμιων γεγονότων, πρωτότυπη φωτογραφία και ειδικά βίντεο σε μία κεντρική τοποθεσία».

Η συνεργασία ανακοινώθηκε στο Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών (Cannes Lions International Festival of Creativity) κατά τη διάρκεια πάνελ, στο οποίο συμμετείχαν ο Μάικ Βαν, πρόεδρος του Billboard και η διευθύνουσα σύμβουλος της SRMG, Τζομάνα Αλ Ρασίντ.

Billboard Arabia: Θα λειτουργεί με δεδομένα χρηστών από το Spotify και το YouTube

Το Billboard Arabia θα δημοσιεύει πολλά διαφορετικά charts μέσα στον επόμενο χρόνο, χρησιμοποιώντας δεδομένα από μεγάλες πλατφόρμες streaming, όπως το Spotify και το YouTube, προκειμένου να ενισχύσει τα επιτεύγματα των Αράβων καλλιτεχνών.

«Η μουσική σκηνή στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (MENA) αλλάζει ραγδαία.

Ωστόσο, δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία ειδική πλατφόρμα για την προβολή και την αφήγηση των ιστοριών Αράβων καλλιτεχνών που πρωτοστατούν στην καινοτομία στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Η συνεργασία μας με το Billboard θα συμβάλει στην κάλυψη αυτού του κενού στην αγορά», δήλωσε η Τζομάνα Αλ Ρασίντ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.