Μουσικη

Podcast Mυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Εθνικός Ύμνος

Συριανός, καθολικός, χασικλής, βασανισμένος από τη ζωή και από τον έρωτα, έμαθε μόνος του μπουζούκι και έγραψε μερικά από τα αριστουργήματα του λαϊκού μας τραγουδιού

4831-35211.jpg
Γιώργος Παυριανός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο 55ο επεισόδιο του Podcast «Μυθικά Πρόσωπα», ο Γιώργος Παυριανός παρουσιάζει την αυτοβιογραφία του πατριάρχη του ρεμπέτικου, Μάρκου Βαμβακάρη. Συριανός, καθολικός, χασικλής, βασανισμένος από τη ζωή και από τον έρωτα, ο Μάρκος έμαθε μόνος του μπουζούκι και έγραψε μερικά από τα αριστουργήματα του λαϊκού μας τραγουδιού. Ο Δημήτρης Σταρόβας διαβάζει αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του και στο τέλος μας δείχνει, με την βοήθεια του σπουδαίου μπουζουξή Δημήτρη Χιονά, την σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην «Φραγκοσυριανή» και στον Εθνικό μας Ύμνο.

(Επισημαίνουμε ότι το Podcast περιέχει άσεμνες φράσεις, αναφορές για χρήση ουσιών και για αντικοινωνική συμπεριφορά και για αυτό τον λόγο είναι ακατάλληλο για όσους είναι ανήλικοι)

Podcast «Mυθικά Πρόσωπα» - Γιώργος Παυριανός | Ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Εθνικός Ύμνος

Συντελεστές:
Επιμέλεια - Σκηνοθεσία: Γιώργος Παυριανός.
Μάρκος Βαμβακάρης: Δημήτρης Σταρόβας
Μπουζούκι παίζει ο Δημήτρης Χιονάς.
Φωνοληψία - Επεξεργασία ήχου - Μοντάζ: Ακης Μελής.
Η ηχογράφηση έγινε στο Earth Sound Studio.
Eπεξεργασία φωτογραφίας: Κώστας Κάτσουλας.
Διάρκεια: 95 λεπτά.
Χρησιμοποιήθηκε ηχητικό υλικό από το Διαδίκτυο, από ιδιωτικές συλλογές και από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Παυριανού.
Όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από την χρήση των έργων, ανήκουν στους δημιουργούς.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ