Μουσικη

Μουσικές του κόσμου στον Κήπο του Μεγάρου

Ραντεβού με τους Marcus Gilmore, Dina Elwedidi και Aurelio Martínez στις 28 Μαΐου, στο πλαίσιο του Rolex Arts Festival

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 872
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Marcus Gilmore, Dina Elwedidi, Aurelio Martínez στη συναυλία λήξης του Rolex Arts Festival στο Μέγαρο
Marcus Gilmore, Dina Elwedidi, Aurelio Martínez στη συναυλία λήξης του Rolex Arts Festival στο Μέγαρο

Rolex Arts Festival: στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής η συναυλία για τη λήξη του φεστιβάλ

Τρεις δυναμικοί ερμηνευτές με ιδιαίτερο στίγμα και ενδιαφέρουσες «περγαμηνές» έρχονται με τις μπάντες τους στον Κήπο του Μεγάρου από την αμερικανική ήπειρο και την Αίγυπτο για να μας ταξιδέψουν με τζαζ και world μελωδίες.

Την πρώτη νότα της βραδιάς θα παίξει ο καινοτόμος και πολυβραβευμένος ντράμερ Marcus Gilmore, ο οποίος πέρσι έκανε με το δικό του μουσικό σχήμα το ντεμπούτο του στο φημισμένο τζαζ κλαμπ «Village Vanguard» της Νέας Υόρκης. Εγγονός του θρυλικού Roy Haynes –με τον οποίο αυτοσχεδίασε στα ντραμς για τη μουσική επένδυση της ταινίας Soul της Pixar–, ο Gilmore έχει συμμετάσχει σε 24 άλμπουμ και ήταν προστατευόμενος του Προγράμματος Καλλιτεχνικής Καθοδήγησης της Rolex την περίοδο 2018-2019, με μέντορα τον Zakir Hussain. Με τον Marcus Gilmore εμφανίζεται και ο δικός μας Πέτρος Κλαμπάνης.

O Marcus Gilmore έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου
O Marcus Gilmore έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου
28.05.2023 ROLEX ARTS FESTIVAL: Συναυλία Λήξης

Το μικρόφωνο κατόπιν παίρνει η Αιγύπτια τραγουδίστρια και συνθέτρια Dina Elwedidi σ’ ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη world music με τη μουσική παράδοση του τόπου της. Η νεαρή μουσικός έχει δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, με τον Gilberto Gil στο Φεστιβάλ Back2Black του Λονδίνου (2012) και στο Φεστιβάλ Τζαζ του Καΐρου (2013).

H Αιγύπτια τραγουδίστρια και συνθέτρια Dina Elwedidi
Η Dina Elwedidi στον Κήπο του Μεγάρου για το Rolex Arts Festival
28.05.2023 ROLEX ARTS FESTIVAL: Συναυλία Λήξης

Από την μακρινή Ονδούρα καταφθάνει στον όμορφο Κήπο του Μεγάρου και ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Aurelio Martínez. Γνωστός και από τη συνεργασία του με τον Youssou N’Dour στη βραβευμένη ηχογράφηση Laru Beya, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως ντράμερ σε ηλικία μόλις έξι ετών! Μέσα από τη δουλειά του, αναδεικνύει την παραδοσιακή κουλτούρα της φυλής Γκαριφούνα, που συνδυάζει στοιχεία των πολιτισμών της Αφρικής, της Καραϊβικής και της Ινδίας.

ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Aurelio Martínez από την Ονδούρα
Aurelio Martínez: από την Ονδούρα στον Κήπο του Μεγάρου
28.05.2023 ROLEX ARTS FESTIVAL: Συναυλία Λήξης

Η βραδιά θα κλείσει με ένα ξεσηκωτικό jam session που θα φέρει στη σκηνή όλες τις μπάντες με επίτιμο καλεσμένο τον θρυλικό Βραζιλιάνο τραγουδιστή και τραγουδοποιό Gilberto Gil. Ιδανικό, αν μη τι άλλο, σκηνικό για να πέσει η αυλαία του Rolex Arts Festival που φέτος γιορτάζει στην Αθήνα τα 20 χρόνια του Προγράμματος Καλλιτεχνικής Καθοδήγησης της διάσημης εταιρείας.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος της μουσικής Gilberto Gil
Ο Gilberto Gil, ο Βραζιλιάνος θρύλος της μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου

Σε αυτό το πλαίσιο, την ίδια βραδιά (στις 19:00-00:00, με ελεύθερη είσοδο), ο περφόρμερ και συνθέτης Ben Frost θα παρουσιάσει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη τη νέα του ηχητική εγκατάσταση The Predatory Chord, που δημιουργήθηκε ειδικά για το Μέγαρο και κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα.

28.05.2023 ROLEX ARTS FESTIVAL: Συναυλία Λήξης
O Ben Frost στην Αθήνα με τη νέα του ηχητική εγκατάσταση The Predatory Chord που δημιούργησε ειδικά για το Μέγαρο
Ο Ben Frost στο Rolex Arts Festival. H νέα του ηχητική εγκατάσταση The Predatory Chord δημιουργήθηκε ειδικά για το Μέγαρο

INFO:
Rolex Arts Festival
Συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου
Κυριακή 28 Μαΐου, στις 21:00
http://
www.megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ