Μουσικη

Ο Νίκος Χριστόπουλος ξανά στο Faust

Ο νέος τραγουδοποιός επανέρχεται στη σκηνή της Καλαμιώτου με κομμάτια από το δισκογραφικό του ντεμπούτο αλλά και από τη νέα του δουλειά

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 870
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Νίκος Χριστόπουλος και οι Polite Blue στο Faust στις 12 Μαϊου 2023

Φοιτητής ακόμα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο έκανε το πρώτο του βήμα στη δισκογραφία με το EP «Παράλληλο σύμπαν», ενώ τον περασμένο Ιούλιο κυκλοφόρησε και το τραγούδι «Ενδιάμεσος Σταθμός», προάγγελος του ομώνυμου άλμπουμ στο οποίο υπογράφει τους στίχους και τη μουσική. Ένα μήνα μετά την εμφάνισή του στο Faust, ο Νίκος Χριστόπουλος και οι Polite Blue επανακάμπτουν στο γνώριμο στέκι στην καρδιά της Αθήνας.

Για το live της Παρασκευής 12 Μαϊου (στις 21:30) καταφθάνουν με τραγούδια από το δισκογραφικό ντεμπούτο του και, φυσικά, με αρκετές νέες δημιουργίες, οι οποίες θα παιχτούν για πρώτη φορά σε full-band εκτελέσεις. Παράλληλα, οι Polite Blue διασκευάζουν αγαπημένα τους κομμάτια και μας καλούν σε μια μουσική περιπλάνηση σε ένα παράλληλο σύμπαν, στο κόσμο του απρόσωπου, εκεί που συναντάμε σοφούς, επίβουλα τέρατα και φίλους ναυτικούς.

Ο Νίκος Χριστόπουλος τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές της Αθήνας, όπως το Μπαράκι της Διδότου, η μουσική σκηνή Χαμάμ και ο Σταυρός του Νότου, όπου εμφανιζόταν πέρσι στο πρόγραμμα της Μιρέλας Πάχου. Φέτος έντυσε με τις μουσικές επιλογές του την παιδική παράσταση «Ρομπέν των Δασών» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία της Αγνής Χιώτη, με την οποία συνεργάστηκαν και τον Δεκέμβριο του 2022 στην μουσικοθεατρική παράσταση «Ιστορία παλιά... ή παλιο-ιστορία».