Μουσικη

The Hives: Επιστρέφουν μετά από 11 χρόνια με νέο άλμπουμ

Δείτε το βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Bogus Operandi» από τον δίσκο «The Death Of Randy Fitzsimmons»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συγκρότημα The Hive κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ μετά από 11 χρόνια, «The Death Of Randy Fitzsimmons», στις 11 Αυγούστου.

Το συγκρότημα The Hive κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ μετά από 11 χρόνια, «The Death Of Randy Fitzsimmons», στις 11 Αυγούστου.

Οι The Hives επιστρέφουν έπειτα από μια δεκαετία και πλέον, με νέο άλμπουμ. Σήμερα, η rock 'n' roll μπάντα από τη Σουηδία ανακοίνωσε πως το «The Death Of Randy Fitzsimmons» θα κυκλοφορήσει στις 11 Αυγούστου σε διανομή της FUGA.

Η ανακοίνωση έρχεται μαζί με την κυκλοφορία του single «Bogus Operandi» που είναι και το εναρκτήριο τραγούδι του επερχόμενου άλμπουμ τους. Ο επίμονος εκρηκτικός αλλά παράλληλα ήπιος ήχος του έρχεται με την χαρακτηριστική άγρια ενέργεια του συγκροτήματος δίνοντας μια γεύση για όλο το άλμπουμ. Το συναρπαστικό video clip του τραγουδιού σκηνοθέτησε ο Aube Perrie (Harry Styles, Megan Thee Stallion).

Όπως υποδηλώνει ο μακάβριος τίτλος του άλμπουμ, η παρατεταμένη απουσία του συγκροτήματος από το στούντιο δεν ήταν μια παύση, αλλά μάλλον μια ιστορία τρόμου. Οι The Hives παραδέχονται τώρα ότι δεν έχουν δει, ούτε έχουν μιλήσει με τον ιδρυτή, μέντορα και τραγουδοποιό του συγκροτήματος, Randy Fitzsimmons, που αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, από την κυκλοφορία του «Lex Hives» του 2012. Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη ενός κρυφού μοιρολογιού και αινιγματικού ποιήματος στην τοπική εφημερίδα της πόλης Northern Vastmanland από την οποία προέρχονται οι The Hives, τα μέλη του συγκροτήματος οδηγήθηκαν στην ταφόπλακα του Fitzsimmons. Μετά το σκάψιμο του πρόσφατα ενταφιασμένου εδάφους, το συγκρότημα δεν βρήκε ένα σώμα, αλλά αντίθετα αρκετές κασέτες, κοστούμια και ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε τις λέξεις «The Death Of Randy Fitzsimmons». Το αν πρόκειται για φάρσα ή για το αρχικό παιχνίδι του Fitzsimmons, θα φανεί. Οι κασέτες περιλάμβαναν τα demos που θα γίνονταν τα δώδεκα νέα τραγούδια στο «The Death Of Randy Fitzsimmons».

The Hives - Bogus Operandi (Official Video)

Για το νέο άλμπουμ, ο frontman Howlin’ Pelle Almqvist δήλωσε: «Δεν υπάρχει ωριμότητα ή κάτι τέτοιο, γιατί ποιος στο διάολο θέλει ώριμο rock’n’roll; Σε αυτό πάντα οι άνθρωποι κάνουν λάθος, νομίζω. “Είναι σαν rock'n'roll αλλά ενήλικο”, κανείς δεν το θέλει αυτό! Αυτό κυριολεκτικά αφαιρεί τα καλά. Το Rock'n'roll δεν μπορεί να μεγαλώσει, είναι μια αιώνια εφηβεία και αυτό το άλμπουμ έχει ακριβώς αυτή την αίσθηση, κάτι που οφείλεται στον ενθουσιασμό μας – και δεν μπορείς να προσποιηθείς».

Ο μπασίστας The Johan And Only, μετά την αποχώρηση του Dr Matt Destruction, είναι πλέον μόνιμο μέλος της μπάντας μαζί με τους: Chris Dangerous, Vigilante Carlstroem, Nicholaus Arson και Howlin' Pelle. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Patrik Berger και αποτυπώνει την πανκ ενέργεια του συγκροτήματος.

Στα 25 χρόνια ύπαρξής τους, οι The Hives έχουν ταξιδέψει ανά τον κόσμο, δίνοντας αμέτρητες sold out συναυλίες και έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με τους πάντες, από τους AC/DC ως τους Rolling Stones. Έχουν πουλήσει εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Το «The Death Of Randy Fitzsimmons» σηματοδοτεί μια πραγματική αναγέννηση.

Οι The Hives ξεκινούν σύντομα την περιοδεία τους με τους Arctic Monkeys, η οποία περιλαμβάνει και την Αθήνα. Στις 18 και 19 Ιουλίου οι The Hives θα εμφανιστούν στο πλαίσιο του Release Athens Festival 2023.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ