- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
The Hives: Επιστρέφουν μετά από 11 χρόνια με νέο άλμπουμ
Δείτε το βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Bogus Operandi» από τον δίσκο «The Death Of Randy Fitzsimmons»
Το συγκρότημα The Hive κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ μετά από 11 χρόνια, «The Death Of Randy Fitzsimmons», στις 11 Αυγούστου.
Οι The Hives επιστρέφουν έπειτα από μια δεκαετία και πλέον, με νέο άλμπουμ. Σήμερα, η rock 'n' roll μπάντα από τη Σουηδία ανακοίνωσε πως το «The Death Of Randy Fitzsimmons» θα κυκλοφορήσει στις 11 Αυγούστου σε διανομή της FUGA.
Η ανακοίνωση έρχεται μαζί με την κυκλοφορία του single «Bogus Operandi» που είναι και το εναρκτήριο τραγούδι του επερχόμενου άλμπουμ τους. Ο επίμονος εκρηκτικός αλλά παράλληλα ήπιος ήχος του έρχεται με την χαρακτηριστική άγρια ενέργεια του συγκροτήματος δίνοντας μια γεύση για όλο το άλμπουμ. Το συναρπαστικό video clip του τραγουδιού σκηνοθέτησε ο Aube Perrie (Harry Styles, Megan Thee Stallion).
Όπως υποδηλώνει ο μακάβριος τίτλος του άλμπουμ, η παρατεταμένη απουσία του συγκροτήματος από το στούντιο δεν ήταν μια παύση, αλλά μάλλον μια ιστορία τρόμου. Οι The Hives παραδέχονται τώρα ότι δεν έχουν δει, ούτε έχουν μιλήσει με τον ιδρυτή, μέντορα και τραγουδοποιό του συγκροτήματος, Randy Fitzsimmons, που αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, από την κυκλοφορία του «Lex Hives» του 2012. Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη ενός κρυφού μοιρολογιού και αινιγματικού ποιήματος στην τοπική εφημερίδα της πόλης Northern Vastmanland από την οποία προέρχονται οι The Hives, τα μέλη του συγκροτήματος οδηγήθηκαν στην ταφόπλακα του Fitzsimmons. Μετά το σκάψιμο του πρόσφατα ενταφιασμένου εδάφους, το συγκρότημα δεν βρήκε ένα σώμα, αλλά αντίθετα αρκετές κασέτες, κοστούμια και ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε τις λέξεις «The Death Of Randy Fitzsimmons». Το αν πρόκειται για φάρσα ή για το αρχικό παιχνίδι του Fitzsimmons, θα φανεί. Οι κασέτες περιλάμβαναν τα demos που θα γίνονταν τα δώδεκα νέα τραγούδια στο «The Death Of Randy Fitzsimmons».
Για το νέο άλμπουμ, ο frontman Howlin’ Pelle Almqvist δήλωσε: «Δεν υπάρχει ωριμότητα ή κάτι τέτοιο, γιατί ποιος στο διάολο θέλει ώριμο rock’n’roll; Σε αυτό πάντα οι άνθρωποι κάνουν λάθος, νομίζω. “Είναι σαν rock'n'roll αλλά ενήλικο”, κανείς δεν το θέλει αυτό! Αυτό κυριολεκτικά αφαιρεί τα καλά. Το Rock'n'roll δεν μπορεί να μεγαλώσει, είναι μια αιώνια εφηβεία και αυτό το άλμπουμ έχει ακριβώς αυτή την αίσθηση, κάτι που οφείλεται στον ενθουσιασμό μας – και δεν μπορείς να προσποιηθείς».
Ο μπασίστας The Johan And Only, μετά την αποχώρηση του Dr Matt Destruction, είναι πλέον μόνιμο μέλος της μπάντας μαζί με τους: Chris Dangerous, Vigilante Carlstroem, Nicholaus Arson και Howlin' Pelle. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Patrik Berger και αποτυπώνει την πανκ ενέργεια του συγκροτήματος.
Στα 25 χρόνια ύπαρξής τους, οι The Hives έχουν ταξιδέψει ανά τον κόσμο, δίνοντας αμέτρητες sold out συναυλίες και έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με τους πάντες, από τους AC/DC ως τους Rolling Stones. Έχουν πουλήσει εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Το «The Death Of Randy Fitzsimmons» σηματοδοτεί μια πραγματική αναγέννηση.
Οι The Hives ξεκινούν σύντομα την περιοδεία τους με τους Arctic Monkeys, η οποία περιλαμβάνει και την Αθήνα. Στις 18 και 19 Ιουλίου οι The Hives θα εμφανιστούν στο πλαίσιο του Release Athens Festival 2023.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Μια διαχρονική παρουσία στη μουσική ζωή της Ελλάδας
Ο Μπομπ Ντίλαν, οι ένοχες μουσικές απολαύσεις και η γοητεία των αντιφάσεων
Τελικά τι σημαίνει το «Bangaranga»;
Ο Ιταλός τροβαδούρος μιλάει στην ATHENS VOICE για το ρεμπέτικο, την Αθήνα, τον Όμηρο, τη μουσική και τη μνήμη της
Πώς ο Μικ Τζάγκερ τον έπεισε να παίξει
Το συγκρότημα‑φαινόμενο της K‑pop κατέκτησε ξανά το κορυφαίο βραβείο επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια δυναμική του
Πότε αναμένεται η οριστική απόφαση
Επανακαθόρισε τη γλώσσα της τζαζ - Αστείρευτη η φαντασία του πάνω στη σκηνή
«Ξέρω ότι θα του αρέσει», απαντάει ο γιος του θρυλικού τραγουδιστή
Ο Par Sundström μιλάει στην ATHENS VOICE ενόψει της εμφάνισης των Sabaton στο Release Athens για την do-it-yourself νοοτροπία και το «δυστύχημα» του πολέμου ως μια συνεχής μορφή έμπνευσης
H αντίδραση της συζύγου του
Ο διάσημος ράπερ κατακτά τα αμερικανικά charts με την ταυτόχρονη κυκλοφορία τριών νέων άλμπουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.