Μουσικη

Η Siouxsie Sioux τάσσεται κατά των θανατηφόρων δοκιμών σε ζώα

Η σπουδαία μουσικός προτρέπει, μέσω του οργανισμού PETA UK, την άμεση διακοπή των πειραμάτων που πραγματοποιεί στην Ιαπωνία η Ajinomoto

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Siouxsie Sioux ζητά με επιστολή της τον τερματισμό θανατηφόρων δοκιμών σε ζώα από τον ιαπωνικό όμιλο Ajinomoto Corporation.
Siouxsie Sioux

H Siouxsie Sioux ζητά με επιστολή της τον τερματισμό θανατηφόρων δοκιμών σε ζώα από τον ιαπωνικό όμιλο Ajinomoto Corporation.

Η θρυλική Siouxsie που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της μουσικής τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες (και θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε ζωντανά στις 23 Ιουνίου στο πλαίσιο του Release Athens X SNF Nostos), δεν έχει κρύψει τα φιλοζωικά της αισθήματα. Δηλωμένη vegetarian η ίδια, έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την PETA (μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τα δικαιώματα των ζώων), για να παροτρύνει τη Fortnum & Mason να απαγορεύσει το φουά γκρα (εξαιτίας της βάρβαρης παραγωγής του) και να ζητήσει να αντικατασταθούν τα καπέλα από δέρμα αρκούδας της βασιλικής φρουράς με ψεύτικη γούνα. Το 1987 η Siouxsie έδωσε το τραγούδι «Skin» για τη συλλογή Animal Liberation.

Skin

Τώρα η Siouxsie απευθύνει τον λόγο στον ιαπωνικό όμιλο Ajinomoto Corporation, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή του αμφιλεγόμενου καρυκεύματος, όξινο γλουταμινικό νάτριο ή MSG, ζητώντας τον τερματισμό των ντροπιαστικών και ατελέσφορων δοκιμών σε ζώα. Το συγκεκριμένο καρύκευμα είναι ουσιαστικά μια μορφή συμπυκνωμένου άλατος που προστίθεται στα τρόφιμα για να γίνουν πιο εύγευστα και το συναντάμε σχεδόν σε όλα τα επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα του εμπορίου.

«Ξέρω ότι οι οπαδοί των Siouxsie and the Banshees σε όλο τον κόσμο -συμπεριλαμβανομένων των χιλιάδων που παρακολούθησαν την τελευταία μας συναυλία στην Ιαπωνία πριν από 20 χρόνια- θα είναι εξίσου σοκαρισμένοι με εμένα όταν έμαθαν ότι χιλιάδες σκύλοι, τρωκτικά, ινδικά χοιρίδια, ψάρια, ποντίκια, χοίροι και κουνέλια έχουν βασανιστεί και θανατωθεί σε σκληρά πειράματα από τη δεκαετία του 1950», γράφει η Sioux σε μια επιστολή εκ μέρους της PETA U.K. προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ajinomoto, Taro Fujie.

Η Peta ισχυρίζεται πως από τη δεκαετία του 1950, η Ajinomoto βασανίζει και σκοτώνει ζώα σε πειράματα που δεν έχουν σχέση με την ανθρώπινη υγεία ούτε απαιτούνται από το νόμο. Πρόσφατα, στέρησαν επανειλημμένα νερό από ποντίκια κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα τάισαν με κοινές τροφικές ουσίες όπως το miso και το MSG, έκοψαν τη γλώσσα τους, άνοιξαν το πρόσωπό τους για να αποκαλύψουν ένα νεύρο, τοποθέτησαν ηλεκτρόδια και τα σκότωσαν - δήθεν για να τεκμηριώσουν τα υγιεινά οφέλη των προϊόντων της εταιρείας. Η Ajinomoto από την πλευρά της αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς και πως όσα τεστ κάνει γίνονται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

«Η Ιαπωνία είναι μια πανέμορφη χώρα, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές, αλλά αυτά τα απαράδεκτα πειράματα αμαυρώνουν τη φήμη της», καταλήγει η Siouxsie. «Ως μεγάλος κατασκευαστής, η Ajinomoto θα έπρεπε να δείχνει συμπόνια. Σας παρακαλώ, σταματήστε να μαγεύεστε από την κακή επιστήμη και τερματίστε αμέσως αυτές τις άκαρδες δοκιμές».

Η Peta απαιτεί από την Ajinomoto να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων μεγάλων εταιρειών τροφίμων και να τερματίσει αυτά τα απεχθή πειράματα.

Μπορείτε να συνυπογράψετε το μήνυμα της καμπάνιας εδώ και να συμμετέχετε στην καμπάνια εδώ.

* Η Siouxsie θα εμφανιστεί στο πλαίσιο του Release Athens X SNF Nostos την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Μαζί της, οι Interpol, Echo & The Bunnymen, Viagra Boys, Ladytron και The Haunted Youth.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ