Μουσικη

Hume Assine: «Super Feelings», το πρώτο super τραγούδι από το άλμπουμ «Athens Blues»

Έχουν τα συναισθήματα υπερδυνάμεις; Μπορούν να μας σώσουν; Το αθηναϊκό trio απαντά με μουσική

Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Οι Hume Assine παρουσιάζουν στην ATHENS VOICE το νέο τους τραγούδι «Super Feelings», από το νέο τους άλμπουμ «Athens Blues»

«Hello Dimitris! Welcome to your secret page!». Με αυτό το μήνυμα να εμφανίζεται στην οθόνη, οι Hume Assine έχουν στείλει ένα εξατομικευμένο link στο οποίο μπορεί κανείς με έναν πολύ ευφάνταστο τρόπο να μάθει περισσότερα για το νέο τους τραγούδι από τον επερχόμενο δίσκο τους, ο οποίος αναμένεται τη φετινή χρονιά από τη Muzitee. 

Μετά την carefree εκδοχή του χορευτικού track «Τέλεια Μαργαρίτα» που παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι, το trio επιστρέφει ανανεωμένο ηχητικά με το καινούργιο τραγούδι «Super Feelings», με τον Hume Assine να συνοδεύει τα synthesizers του, με organs και mellotrons, τον Αλέξιο Αντωνόπουλο, να αφήνει στην άκρη τα ντραμς του για να παίξει με αναλογικά beats και την Άννα Πασπάτη σε πρώτο ρόλο στα φωνητικά, να μας διηγείται μία μικρή ιστορία, αφιερωμένη στα έντονα συναισθήματα, που έχουν τόση δύναμη και εξουσία πάνω μας, που μπορούν να μας βουλιάξουν ή να μας απογειώσουν. Ένα τραγούδι από εκείνα που σε οδηγούν στην ενεργοποίηση επανάληψης.

«Ζούμε μία έντονη φάση αυτόν τον καιρό καθώς ετοιμάζουμε πυρετωδώς το τρίτο άλμπουμ Ηume Assine, μαζί με την Άννα Πασπάτη στα φωνητικά και τον Αλέξιο Αντωνόπουλο στα drum pads. Το άλμπουμ θα ονομάζεται “Athens Blues” και στην ουσία θα είναι ο πυρήνας ενός γενικότερου project που θα εστιάζει σε μικρές καθημερινές ιστορίες αστικής κουλτούρας όπου η μουσική θα πλαισιώνεται με εικαστικά, μία σειρά podcasts, δρώμενα, αλλά και διάφορα κρυφά καλούδια τα οποία θα αποκαλύπτονται σταδιακά σε όσους θα έχουν αποκτήσει τον δίσκο» εξηγεί ο Βαγγέλης Ορφανίδης για το νέο τραγούδι του σχήματος.

Το πρώτο single από αυτό το άλμπουμ ονομάζεται «Super Feelings» και είναι μια ιστορία γύρω από τα έντονα συναισθήματα.

© 3rdmobb

Hume Assine: Η ιστορία του νέου τραγουδιού «Super Feelings»

«Μία φορά κι έναν καιρό, ήμουν για κάτι δουλειές στο κέντρο, ένα κλασικό μεσημέρι με ήλιο. Κολλημένος στην κίνηση, σταματημένος στο φανάρι πρώτος- πρώτος, παρατηρούσα τον κόσμο που περνούσε τη διάβαση μπροστά μου. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πέρασε τόσος κόσμος με τόσο διαφορετική διάθεση: Κάποιοι μουντρούχοι, κάποιοι σκυφτοί, κάποιοι χαρούμενοι, κάποιοι πετούσαν.  Αλλαγή πλάνου και κάποιες μέρες μετά, βραδάκι, κάνω αυτό το χωρίς κανένα νόημα scrolling και πέφτω σε μία διαφήμιση βιβλίων με τίτλο “Super Heroes Have Feelings Too” και κάπως μου ήρθε η εικόνα των ανθρώπων στη διάβαση και σκέφτηκα ότι δεν ξέρω αν οι σούπερ ήρωες έχουν συναισθήματα, αλλά σίγουρα τα συναισθήματα έχουν σούπερ δυνάμεις. Γιατί είναι αυτά που μπορούν να εξουσιάζουν την καθημερινότητά μας και να μας κάνουν τα διασχίζουμε την ίδια διάβαση, στο ίδιο σημείο, με τον ίδιο προορισμό, κάθε μέρα, άλλοτε σκυφτοί και άλλοτε πετώντας» σημειώνει στην ATHENS VOICE ο Βαγγέλης Ορφανίδης.  

Έτσι προέκυψε το «Super Feelings» όπου μιλάει ακριβώς γι’ αυτές τις σούπερ δυνάμεις που ασκούν πάνω μας τα έντονα συναισθήματα.

© 3rdmobb

Η φωνή των Hume Assine, Άννα Πασπάτη, δίνει τη δική της διάσταση για το νέο single του αθηναϊκού πειραματικού σχήματος. «Για μένα Super Feelings είναι εκείνα που διαχέουν μια μοναδικά δυνατή ενέργεια στο σώμα σου. Είτε θετικά, είτε αρνητικά, σε πυροδοτούν να βελτιωθείς, σε δυναμώνουν, σε αποσυμπιέζουν και σου φορούν μια σούπερ-κάπα για να πετάξεις».

«Κάθε συναίσθημα που νιώθουμε έχει το δικό του χρώμα και δύναμη να μας πάει στο επόμενο επίπεδο» τονίζει από την πλευρά του ο Αλέξιος Αντωνόπουλος, προσθέτοντας, πως  «μπορεί για τον καθένα τα super feelings να λειτουργούν διαφορετικά, αλλά για εμάς, ευτυχώς ευεργετικά!».