Μουσικη

Monsieur Minimal: «Desert In Your Eyes», μια νέα μουσική ιστορία κι ένα φιλμ από την Άνω Κυψέλη μέχρι τα Γιαννιτσά

Ο Χρήστος Τσιτρούδης ετοιμάζει το νέο του άλμπουμ και παρουσιάζει το νέο του τραγούδι στην ATHENS VOICE

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο τραγουδοποιός Monsieur Minimal παρουσιάζει το νέο του single «Desert In Your Eyes» κι εξηγεί την έμπνευσή του.

Ο τραγουδοποιός Monsieur Minimal παρουσιάζει το νέο του single «Desert In Your Eyes» κι εξηγεί την έμπνευσή του.

Έχει φτιάξει τραγούδια για love stories, πάστα φλώρες και αγκαλιές, και με τη διάθεση αναπόλησης των περασμένων δεκαετιών που διακρίνει την αδυναμία του στα vintage πράγματα, ο Monsieur Minimal, μοιράστηκε, με ανάμεικτα συναισθήματα, σε αυτές τις δύσκολες μέρες, το νέο του τραγούδι «Desert In Your Eyes» - το οποίο μαζί με άλλες συνθέσεις του θα παρουσιάσει live με την μπάντα του, την Παρασκευή 10 Μαρτίου και την Παρασκευή 7 Απριλίου στο Roof Stage του Gazarte. Το «Desert In Your Eyes» έχει όλα αυτά τα μικρά tricks που σε κάνουν να επιλέξεις το repeat και να προσέχεις σε κάθε ακρόαση τις πολλές πλευρές του: την παραγωγή που εναρμονίζεται με το νέο μεγάλο κύμα αναβίωσης της γλυκιάς soul ή τη soft rock διάθεσή του που αφήνει περισσότερο χώρο στην ερμηνεία του Monsieur Minimal. Λίγες ακροάσεις μετά, καταλαβαίνεις πως είναι θέμα χρόνου να αγαπηθεί πολύ – όπως τα περισσότερα τραγούδια του, που μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες streams πια στις πλατφόρμες, ακούγονται σε πολλά μπαρ της πόλης και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.

Monsieur Minimal - Desert in your eyes (Official music video)

O Monsieur Minimal γράφει στην ATHENS VOICE για το νέο του τραγούδι «Desert In Your Eyes»

«Το τραγούδι γράφτηκε το φθινόπωρο του 2022 στο σπίτι μου και home studio στην Ανω Κυψέλη. Θυμάμαι πως δεν μου πήρε παραπάνω από μισή μέρα να το αποτυπώσω και να κάνω τη βασική ενορχήστρωση και παραγωγή. Είναι από εκείνες τις εμπνεύσεις που δεν τις ορίζεις με κανέναν τρόπο απλά σε οδηγούν από μόνες τους στο τελικό αποτέλεσμα.

Στιχουργικά είναι ένα σχεδόν αυτοβιογραφικό τραγούδι, με κάποια στοιχεία μυθοπλασίας βέβαια, καθώς μιλάει για τη σχέση ενός ζευγαριού, το οποίο ακροβατεί μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση παλεύοντας να αντιμετωπίσει τους πειρασμούς, τις δυσκολίες ακόμα κι έναν πιθανό χωρισμό που ποτέ δεν ξέρεις και με ποιο τρόπο, θα έρθει, αν τελικά έρθει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν όλα τελειώσουν, η έρημος θα μας περιμένει (κυριολεκτικά και μεταφορικά)... 

Μουσικά πρόκειται για μια μετάβαση από το τελευταίο μου άλμπουμ, “Easteria”, στο επερχόμενο, το οποίο δουλεύεται αυτήν την περίοδο και μέρος του θα είναι και το “Desert Ιn Υour Εyes”. Ένα άλμπουμ το οποίο θα είναι εμπλουτισμένο με νέα στοιχεία όπως αυτά της soft rock, soul, funk τα όποια θα εμπλέκονται με τον αγαπημένο μου vintage ηχο των 70s και θα περνάνε μέσα από το δικό μου, pop, φίλτρο και τη γνώριμη αισθητική που με διακατέχει όλα αυτά τα χρόνια.

Το άλμπουμ αν όλα πάνε καλά θα είναι έτοιμο ως το τέλος του έτους και θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο και ψηφιακά από τη δική μου Mo.Mi.Records στην Ελλάδα και θα ήθελα και μια εταιρία για το εξωτερικό.

Η ιδέα για το κλιπ μου ήρθε κατά την τελευταία επίσκεψή μου τα Χριστούγεννα, στη γενέτειρά μου, τα Γιαννιτσά, στη διάρκεια μίας πρωινής βόλτας με το αυτοκίνητο στις όχθες του ποταμού Λουδία. Πρόκειται για ένα μαγικό “Αγγελοπουλικό” τοπίο αρκετά γνώριμο σε εμένα καθώς εκεί έχω περάσει κάποιες από τις παιδικές μου στιγμές, αφού ο πατέρας μου, ως αγρότης, με έπαιρνε μαζί του στις αγροτικές εργασίες κυρίως για να του τραγουδάω (χαχά). Πρόκειται για τον αποξηραμένο βάλτο που ενέπνευσε την Πηνελόπη Δέλτα στο αντίστοιχο μυθιστόρημα.

Αμέσως λοιπόν μου έκανε το κλικ κι άρχισε η φαντασία μου να οργιάζει. Από κει και πέρα μοιράστηκα την ιδέα μου με τον Δημήτρη Συλβέστρο, οποίος ανέλαβε τη σκηνοθεσία, κάναμε το casting κι ανεβήκαμε να το τραβήξουμε και να το δουλέψουμε «παρέα», όπως κάνουμε σχεδόν με τα περισσότερά μου βίντεο.

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα πάντα να κάνω ένα κλιπ στην πόλη μου και να συμπεριλάβω σε αυτό τους φίλους, τους δικούς μου ανθρώπους, αλλά και τις εικόνες που μου αρέσουν και μέσα στις οποίες μεγάλωσα. Τέλος θα πρέπει να αναφέρω πως η συμμετοχή και η βοήθεια των φίλων και γνωστών και συνεργατών υπήρξε απαραίτητη για την πραγματοποίηση του βίντεο. Για αυτό τους ευχαριστώ θερμά κι από εδώ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ