Μουσικη

Η Cate Blanchett πρωταγωνιστεί χορεύοντας στο νέο video των Sparks

Πώς προέκυψε η χορογραφία της πολυβραβευμένης ηθοποιού στο «The Girl Is Crying In Her Latte»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ πρωταγωνιστεί στο νέο βιντεοκλίπ των Sparks για το τραγούδι «The Girl Is Crying In Her Latte».

Η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ πρωταγωνιστεί στο νέο βιντεοκλίπ των Sparks για το τραγούδι «The Girl Is Crying In Her Latte».

Με δύο βραβεία Όσκαρ στην κατοχή της και διεκδικώντας προσεχώς ένα ακόμα με την ερμηνεία της στην ταινία «Tar» του Todd Field, η Cate Blanchett πρωταγωνιστεί στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «The Girl Is Crying In Her Latte» που έδωσαν οι Sparks στη δημοσιότητα.

Φορώντας ένα κίτρινο κοστούμι και κόκκινα ακουστικά, η 53χρονη αυστραλιανή ηθοποιός εναλλάσσει την παρουσία της από την ακινησία στον ρυθμό με χορευτικές φιγούρες. Στο βάθος, ο τραγουδιστής των Sparks, Russel Mael, κάθεται σε ένα σκαμνί, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του, Ron Mael, καθαρίζει ένα χυμένο latte.

«Γνωρίσαμε την Κέιτ Μπλάνσετ στο Παρίσι στα βραβεία Σεζάρ πέρυσι, γνωρίζοντας ελάχιστα ότι έναν χρόνο αργότερα, μια από τις σπουδαίες ηθοποιούς της εποχής μας (και ένας υπέροχος άνθρωπος!) θα συναινούσε ευγενικά στο να δανείσει τις χορευτικές ικανότητές της στο πρώτο βίντεο από το νέο μας άλμπουμ, “The Girl Is Crying In Her Latte”. Τα όνειρα πραγματικά γίνονται πραγματικότητα. Θα κοιμηθούμε καλά απόψε γνωρίζοντας ότι για πάντα μπορούμε να πούμε ότι συμπρωταγωνιστήσαμε σε μια ταινία με την Κέιτ Μπλάνσετ!» σχολίασαν σε δήλωσή τους στο Variety οι αδερφοί Mael.

«Λατρεύω τον Ράσελ και τον Ρον», δήλωσε η Cate Blanchett στο podcast «Awards Circuit» του Clayton Davis. «Ήμασταν μαζί στα βραβεία Σεζάρ στη Γαλλία και τα πήγαμε πολύ καλά… και κρατήσαμε επαφή. Και μετά ο Ράσελ ρώτησε αν θα έγραφα στο κινητό μου τηλέφωνο το τελευταίο τους single. Είπα, σίγουρα… Ήταν μια από αυτές τις τρελές νύχτες και, στις 3 το πρωί, έκανα κάτι» εξήγησε, εξηγώντας πως χόρευε μόνη της. Λίγο καιρό αργότερα όλοι μαζί συναντήθηκαν στο Λος Άντζελες.

Sparks - The Girl Is Crying In Her Latte (Official Video) - Starring Cate Blanchett

Το βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησαν οι Ron και Russell Mael σε συνεργασία με τον Richie Starzec δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την επερχόμενη κυκλοφορία των Sparks «The Girl Is Crying In Her Latte» στις 26 Μαΐου, που βρίσκει το art pop δίδυμο να επιστρέφει ξανά στη θρυλική δισκογραφική εταιρεία Island μετά τη φυγή του το 1976.

Η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ πρωταγωνιστεί στο νέο βιντεοκλίπ των Sparks για το τραγούδι «The Girl Is Crying In Her Latte».
© Munachi Osegbu

«Μια από τις πιο αξέχαστες περιόδους για τους Sparks, αυτή που εδραίωσε για πάντα τη σχέση μας με το Ηνωμένο Βασίλειο και εξέθεσε επίσης τους Sparks σε μεγαλύτερο κοινό σε όλο τον κόσμο, ήταν η εποχή της Island Records της δεκαετίας του 1970… […] Και εδώ βρισκόμαστε το 2023, σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, να υπογράφουμε ξανά με την Island Records, με ένα άλμπουμ που όλοι πιστεύουμε ότι είναι τολμηρό και ασυμβίβαστο με οτιδήποτε κάναμε τότε, ή εν προκειμένω, οποιαδήποτε στιγμή σε όλη την καριέρα μας» είχαν δηλώσει οι Ron και Russel Mael, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία του σχήματος με τη δισκογραφική εταιρεία.

Οι Sparks συμμετείχαν πρόσφατα σε δύο κινηματογραφικά projects: το ντοκιμαντέρ «The Sparks Brothers» του Edgar Wright και το μιούζικαλ «Annette» του Leos Carax, ενώ σύντομα θα δοκιμάσουν τις σεναριογραφικές τους ικανότητες στο «X Crucior» - το οποίο περιγράφεται στα μίντια ως «μουσικό έπος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ