Μουσικη

Arctic Monkeys: Το νέο τους video για το τραγούδι «Sculptures Of Anything Goes»

Το φιλμ που μοιράστηκε η μπάντα λίγο μετά την ανακοίνωση πως θα είναι headliners στο φετινό Glastonbury Festival

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Arctic Monkeys: Το νέο τους video για το τραγούδι «Sculptures Of Anything Goes»
© Zackery Michael

Arctic Monkeys: Το νέο βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Sculptures Of Anything Goes» από το άλμπουμ «The Car».

Λίγο μετά την ανακοίνωση πως οι Arctic Monkeys θα είναι headliners στο φετινό Glastonbury Festival, η βρετανική μπάντα κυκλοφόρησε το νέο τους video clip για το τραγούδι «Sculptures Of Anything Goes», μέσα από το τελευταίο τους album «The Car». To video, με τον Ben Chappell σκηνοθέτη και τον Matt Cronin στην επιμέλεια, γυρίστηκε κυρίως κατά την πρόσφατη περιοδεία τους στην Αυστραλία και τη Νότια Αμερική.

Αυτό το διάστημα οι Arctic Monkeys περιοδεύουν στην Ασία και τα συγκρότημα αναμένεται να επιστρέψει τον Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία για τις ήδη sold out εμφανίσεις του, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι σταθμοί στην Ευρώπη.

Οι Arctic Monkeys θα εμφανιστούν και στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Release Athens Festival, στις 18 και 19 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Η Τετάρτη 19 Ιουλίου είναι ήδη sold out ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα και για την Τρίτη 18 Ιουλίου.

Arctic Monkeys - Sculptures Of Anything Goes (Official Video)

Το «The Car», το έβδομο album των Arctic Monkeys, κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο. Το άλμπουμ περιέχει 10 τραγούδια με την υπογραφή του Alex Turner και παραγωγό τον James Ford, ενώ ηχογραφήθηκε στα Butley Priory (Suffolk), RAK Studios (Λονδίνο) και στα La Frete (Παρίσι).

20 χρόνια από την ημέρα που τέσσερις παιδικοί φίλοι από το High Green του Sheffield αποφάσισαν να φτιάξουν μια μπάντα που πολύ γρήγορα έμελλε να κατακτήσει τον κόσμο, οι Arctic Monkeys απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη αναγνώριση διεθνώς στην ιστορία τους. Οι Alex Turner, Jamie Cook, Matt Helders, παρέα με τον Nick O’Malley από το 2006, είδαν τη φήμη τους να μεγαλώνει με ιλιγγιώδη ρυθμό, «από στόμα σε στόμα», και μετά από τα πρώτα demo που κυκλοφόρησαν ελεύθερα στο internet δεν άργησαν να καταλήξουν στην αγκαλιά της εμβληματικής Domino Records.

Τον Οκτώβριο του 2005, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, «I Bet You Look Good on the Dancefloor». Τραγούδι-ύμνος μιας ολόκληρης γενιάς, πήγε κατευθείαν στην κορυφή των βρετανικών charts και αποτέλεσε τον απόλυτο προπομπό για την σπουδαία πορεία μιας μπάντας που τα επόμενα χρόνια θα γινόταν το μεγαλύτερο indie rock όνομα του 21ου αιώνα.

Το ντεμπούτο τους, «Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not» (2006), έσπασε όλα τα κοντέρ πωλήσεων την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και σάρωσε κάθε πιθανό βραβείο. Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους, «Favourite Worst Nightmare», τους καθιέρωσε οριστικά οδηγώντας τους στη θέση του headliner στο Glastonbury και σε δύο μυθικές sold out εμφανίσεις στο Manchester, τις οποίες το NME χαρακτήρισε ως «συναυλίες μιας ολόκληρης γενιάς».

Τα φεστιβάλ και οι συναυλίες που ξεχωρίζουν το καλοκαίρι του 2023 στην Αθήνα
© Zackery Michael

Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Οι δίσκοι που ακολούθησαν - «Humbug» (2009), «Suck It See» (2011), «AM» (2013), «Tranquility Base Hotel & Casino» (2018) αλλά και το ολοκαίνουργιο «The Car» - κατέστησαν τους Arctic Monkeys ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής των τελευταίων δύο δεκαετιών, τόσο δημιουργικά όσο και εμπορικά (με πάνω από 25 εκατομμύρια πωλήσεις και 30 εκατομμύρια digital followers σε ολόκληρο τον κόσμο), αποδεικνύοντας πως είναι μία ανήσυχη μπάντα που εξελίσσει τον ήχο της από album σε album και, ταυτόχρονα, αναδεικνύοντας τον Alex Turner ως τον πιο ταλαντούχο στιχουργό της εποχής μας και έναν πραγματικά ξεχωριστό συνθέτη και χαρισματικό frontman, με 8 συνεχόμενα Νο 1 albums στη Βρετανία (6 με τους Arctic Monkeys και 2 με τους Last Shadow Puppets).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ