Μουσικη

To farewell tour του Kenny Loggins είναι γεγονός (βίντεο)

Σε ποιες πόλεις θα δώσει συναυλίες το 2023 ο δημοφιλής τραγουδιστής

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο τραγουδιστής και συνθέτης Kenny Loggins επί σκηνής σε συναυλία του Λος Άντζελες το 1985
Ο τραγουδιστής και συνθέτης Kenny Loggins επί σκηνής σε συναυλία του Λος Άντζελες το 1985 © Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images/Ideal Image

Kenny Loggins - Η τελευταία περιοδεία στις ΗΠΑ για τον τραγουδιστή που έγραψε τα τραγούδια «Danger Zone» και «Footloose».

Τη δεκαετία του 80’s ο Kenny Loggins «έλυνε και έδενε» στα μουσικά δρώμενα, με τα κομμάτια του να σημειώνουν τεράστια εμπορική επιτυχία.

Τα ραδιόφωνα δεν σταματούσαν να παίζουν τα «Danger Zone» και «Footloose», με τους θαυμαστές του τραγουδιστή να χορεύουν μέχρι τελικής πτώσεως στις ντίσκο της εποχής.

Ο χρόνος, όμως, είναι αμείληκτος και ο Kenny Loggins, με την αστείρευτη ενέργεια πάνω στη σκηνή, ετοιμάζεται για το farewell tour. Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία το 2023 έχει τίτλο «This Is It» και περιλαμβάνει συναυλίες σε πόλεις των ΗΠΑ, όπως Τζάκσονβιλ, Νέα Ορλεάνη, Σικάγο και Λος Άντζελες.

«Δεν το βλέπω ως το τέλος της επαγγελματικής μου καριέρας, αλλά σίγουρα μία παύση των μεγάλων περιοδειών» δήλωσε, πάντως, ο Κένι Λόγκινς.

Ο 75χρονος μουσικός πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος για την επικείμενη αποχώρησή του από τις περιοδείες, εκτός από το γεγονός ότι «πέρασα μια ζωή ταξιδεύοντας και θέλω να βρίσκομαι περισσότερο χρόνο στο σπίτι».

Τα τραγούδια του Kenny Loggins στις ταινίες «Top Gun» και «Footloose» - Η συμμετοχή στo USA for Africa

To «Danger Zone» ήταν το τραγούδι, που μαζί με το «Take My Breath Away» των Berlin, απογείωσε το «Top Gun» με πρωταγωνιστές τον Τομ Κρουζ, τον Βαλ Κίλμερ και την Κέλι Μακ Γκίλις.

Η ταινία του 1986 θεωρείται πλέον κλασική των 80's, όπως και το ομώνυμο «Footloose» με τον Κέβιν Μπέικον και την Λόρι Σίνγκερ δύο χρόνια νωρίτερα, το 1984.

Το «εκρηκτικό» μπάσο, σε διαρκή κίνηση, αποτελεί σήμα κατατεθέν των συγκεκριμένων κομματιών.

Kenny Loggins - Footloose (Official Video)
Kenny Loggins - Danger Zone (Official Video - Top Gun)

Ο Kenny Loggins ήταν μέλος και της μπάντας «USA For Africa», συμμετέχοντας στο θρυλικό «We are the World», τα έσοδα του οποίου δόθηκαν για την ανακούφιση των πληγέντων από τον λιμό στην Αιθιοπία.

USA For Africa - We Are The World (HQ official Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ