- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η χριστουγεννιάτικη Βαμβακού αποκαλύπτει τη μαγεία της με Νίκο Πορτοκάλογλου και «Ένα φως αναμμένο»
Μια μεγάλη γιορτή στo γραφικό χωριό της Λακωνίας με τον αγαπημένο τραγουδοποιό
Μαγεία Χριστουγέννων στη Βαμβακού Λακωνίας: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα βρεθεί στην πλατεία του χωριού για μια μουσική παράσταση με τίτλο, «Ένα φως αναμμένο».
Με «Ένα φως αναμμένο» και πολλές δραστηριότητες αποκαλύπτονται φέτος τα Χριστούγεννα και η μαγεία των γιορτών στη Βαμβακού Λακωνίας. Ένα λαμπερό απόγευμα ετοιμάζεται στο χωριό με λαμπιόνια, χρυσόσκονη, μουσική, παραμύθια, κατασκευές, ξυλοπόδαρους, φαντασμαγορικά σόου, αλλά και Νίκο Πορτοκάλογλου.
Η Vamvakou Revival έχει στήσει μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία του χωριού στις 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Το χριστουγεννιάτικο ταξίδι ξεκινά στις 15.00 με «Σκρουτζ… Μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς δίπλα στο τζάκι του Παραδοσιακού Ξενώνα Βαμβακούς, με ζεστή σοκολάτα και λαχταριστά μπισκότα, σε αφήγηση της Φλώρας Καλομοίρη. Στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία, δημιουργούμε με τη Στέλλα Λέγγα το δικό μας πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Σημειωματάριο, μέσα στο οποίο θα γράψουμε τις ευχές μας προς τον Άγιο Βασίλη.
Από τις 16.00 και μετά, στους δρόμους του χωριού θα συναντήσετε ξυλοπόδαρους και πολλές φούσκες. Δύο φαντασμαγορικά σόου, με φωτιές από τους Cirk de Votanik και με σαπουνόφουσκες από τους La Petite Marguerite.
Λίγο πριν ζωντανέψει ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της Βαμβακούς, στις 17.30, η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, με τις οδηγίες του Κώστα Γιαξόγλου, θα ψάλει τα κάλαντα και θα πει χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Μετρώντας αντίστροφα για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα κοσμήσει και φέτος την πλατεία της Βαμβακούς, την ίδια ημέρα ζωντανεύει και ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος του χωριού. Το εορταστικό απόγευμα θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στα 900 μ. υψόμετρο.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, θα βρεθεί στην πλατεία της Βαμβακούς για μια μουσική παράσταση με τίτλο «Ένα φως αναμμένο».
Η εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 18.00, θα στηριχτεί σε τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, σε συνδυασμό με ελληνικά και ξένα εμβληματικά τραγούδια, όλα τους με τον μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο του Νίκου Πορτοκάλογλου που αγαπήθηκε στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί».
Μαζί του θα βρεθεί η Βίκυ Καρατζόγλου, μια σπουδαία, γνήσια λαϊκή φωνή, αλλά και ο Βύρων Τσουράπης, νέος τραγουδιστής και μέλος της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού». Την παρέα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα οι «Ευγενείς Αλήτες».
Η χριστουγεννιάτικη Βαμβακού αποκαλύπτει τη μαγεία της με Νίκο Πορτοκάλογλου και «Ένα φως αναμμένο» - Λίγα λόγια για τη Βαμβακού και τη Vamvakou Revival
Λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Σπάρτη και την Τρίπολη, στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα και σε υψόμετρο 903 μ., βρίσκεται ένα μικρό γραφικό χωριό, η Βαμβακού.
Μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό θέλησε να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία και την πορεία του τόπου, δημιουργώντας, το 2018, τον οργανισμό Vamvakou Revival, ο οποίος υλοποιεί την πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς, έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τα τελευταία χρόνια ένα κοινό όραμα που είναι η πλήρης αναζωογόνηση του τόπου, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Όραμα είναι η δημιουργία ενός χωριού «πρότυπου» βασισμένου στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων.
Βασικό όχημα αποτελεί η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια η Βαμβακού να σφύζει και πάλι από ζωή με οικογένειες, παιδιά, και το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά.
Στόχος είναι η Βαμβακού να χαράξει τον δρόμο της αναβίωσης, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως μοντέλο, ώστε να ακολουθήσουν πολλά ακόμη χωριά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Το συγκρότημα του Τζος Χομ κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι μετά από τρία χρόνια
Ένα τετραήμερο μουσικό mini fest στην αυλή του Black Duck από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, από την ATHENS VOICE και το VOICE RADIO
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επέστρεψε για μια ακόμη χρονιά στον αγαπημένο αρχαιολογικό χώρο, όπου η Καμεράτα ερμήνευσε την όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη» του Γκλουκ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου
Η 67χρονη σταρ με την νέα της επιτυχία γράφει ξανά ιστορία στη μουσική βιομηχανία
Αποσύρεται από την περιοδεία του συγκροτήματος - Φίλοι και οικογένεια συγκεντρώνουν πόρους για τη θεραπεία της
Το συγκινητικό αντίο των συναδέλφων του
Την ανέβασαν στα επίσημα social media
Μαγική βραδιά στον Λόφο της Σάνης - Ρόμπερτ Πλαντ και Saving Grace ένωσαν το παρελθόν με το παρόν της παγκόσμιας ροκ σκηνής
...και δεν έχει καμία σχέση με τον ακτιβισμό και τη ζωής της διάσημης αδελφής της
Γιατί τα παλιά τραγούδια του σινεμά μοιάζουν και είναι (ακόμα) τόσο μεγάλα
Ο μυθικός frontman και μουσικός μιλάει στην ATHENS VOICE πριν τη headline εμφάνισή τους στο Sani Festival
Ο τραγουδιστής χαρακτήρισε την εμπειρία αυτή «ένα πραγματικό πανεπιστήμιο»
Ένα «ιδανικό» setlist του Κέιβ για την επόμενη φορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.