TV & Media

Λιώνει καρδιές η γιορτινή καμπάνια του Τζον Λιούις - Η άλλη πλευρά των Χριστουγέννων (βίντεο)

Αναδοχή και καλοσύνη πρωταγωνιστούν στην πολυαναμενόμενη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυκλοφόρησε η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του εμβληματικού λονδρέζικου καταστήματος Τζον Λιούις - Οι ανάδοχες οικογένειες στο επίκεντρο της φετινής καμπάνιας.
«The Beginner»: Η νέα χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του Τζον Λιούις με θέμα τις ανάδοχες οικογένειες © Screen Shot

Κυκλοφόρησε η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του εμβληματικού λονδρέζικου καταστήματος Τζον Λιούις - Οι ανάδοχες οικογένειες στο επίκεντρο της φετινής καμπάνιας.

Το εμβληματικό εμπορικό κατάστημα του Λονδίνου Τζον Λιούις έχει δημιουργήσει πολυετή παράδοση στις υπέροχες χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις.

Για τη φετινή της καμπάνια, η εταιρία αφήνει κατά μέρους το τεχνητό χιόνι, τις διασημότητες και τα χαριτωμένα κατοικίδια, δημιουργώντας μια χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που ευαισθητοποιεί το κοινό γύρω από το θέμα της αναδοχής.

Η ετήσια καμπάνια του πολυκαταστήματος, ένα τηλεοπτικό highlight που σηματοδοτεί την εορταστική περίοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερο από μια δεκαετία, εστιάζει φέτος στις προσπάθειες ενός μεσήλικα να προετοιμαστεί για τον ερχομό μιας νέας ανάδοχης κόρης, της Έλι, προσπαθώντας να μοιραστεί το πάθος της για το σκέιτμπορντ.

Η διαφήμιση που τιτλοφορείται «The Beginner» θεωρείται ότι κόστισε περίπου 7 εκατομμύρια λίρες.

The Beginner | John Lewis & Partners | Christmas Ad 2022

Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παραγωγή μεγάλου προϋπολογισμού του περασμένου έτους, η οποία ακολούθησε την πεπατημένη δημοφιλών χαριτωμένων χαρακτήρων που προσελκύουν εκατομμύρια θεατές στο διαδίκτυο.

Η Κλαιρ Πόιντον, διευθύντρια πελατών του Τζον Λιούις, είπε ότι η διαφήμιση ήταν μια «πολύ διαφορετική ιστορία από αυτό που κάναμε πριν», που είχε σκοπό να «σε κάνει να σταματήσεις και να σκεφτείς και να πεις πώς μπορώ να βοηθήσω».

Μελοποιημένη με μια διασκευή της επιτυχίας των Blink 182 «All the Small Things» από τη δεκαετία του 1990, αυτή τη φορά σε ερμηνεία του Αμερικανού τραγουδιστή Μάικ Γκάιερ, η διαφήμιση «Ο αρχάριος» παρουσιάζει τον μελλοντικό μπαμπά, προφανώς σε μια κρίση μέσης ηλικίας, να εξασκείται σε τρικ του σκέιτ νύχτα και ημέρα – ακόμη και χρησιμοποιώντας σανίδα ως υποπόδιο στο γραφείο.

Η αιτία για τις προσπάθειές του, που ως αποτέλεσμα προκαλεί διάφορα ευτράπελα ατυχήματα, γίνεται σαφής μόνο στον συγκινητικό επίλογο της διαφήμισης, όταν μια νευρική νέα φτάνει στην πόρτα με μια σανίδα σκέιτμπορντ υπό μάλης.

Το σενάριο της διαφήμισης συντάχθηκε με συμβουλές ειδικών από τους οργανισμούς Action for Children και Who Cares, με έδρα τη Σκωτία και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από τις συνθήκες που βιώνουν όσοι ζουν ή φεύγουν από τη φροντίδα ανάδοχων γονέων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

(Με πληροφορίες του BBC News και του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ