Ελλαδα

Η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκίνησε στα ΕΛΤΑ - 4 γραμματόσημα με φιγούρες αγαπημένων παραμυθιών

Μια εορταστική σειρά που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους φιλοτελιστές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν μια νέα σειρά τεσσάρων Χριστουγεννιάτικων γραμματοσήμων - Ξεκινά και η κοινωνική δράση «Γράψε ένα Γράμμα στον Άγιο Βασίλη».
Από τον «Καρυοθραύστη» του Δουμά και φιγούρες παιδικών παραμυθιών εμπνέονται τα Χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα των ΕΛΤΑ © ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν μια νέα σειρά τεσσάρων Χριστουγεννιάτικων γραμματοσήμων - Ξεκινά και η κοινωνική δράση «Γράψε ένα Γράμμα στον Άγιο Βασίλη».

Μια νέα σειρά γραμματοσήμων, ειδικά προσαρμοσμένη στο πνεύμα των Χριστουγέννων, έρχεται για να συνεπάρει τους Έλληνες φιλοτελιστές όλων των ηλικιών.

Με την κυκλοφορία των χριστουγεννιάτικων γραμματοσήμων, διαθέσιμων από σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, δίνεται το σύνθημα της εκκίνησης της φετινής εορταστικής περιόδου για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Τα τέσσερα γραμματόσημα που είναι πλέον διαθέσιμα από τα ΕΛΤΑ, απεικονίζουν γνωστές φιγούρες από χριστουγεννιάτικα και άλλα αγαπημένα παραμύθια των παιδιών, σε μία απόδοση άμεσα συνυφασμένη με το εορταστικό πνεύμα των ημερών, προσκαλώντας όλους να ξαναγίνουν παιδιά.

Ο Καρυοθραύστης είναι ο ήρωας της πασίγνωστης ιστορίας του Αλέξανδρου Δουμά και συμβολικό στολίδι των Χριστουγέννων παγκοσμίως. Στο γνωστό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Καρυοθραύστη, την παραμονή των Χριστουγέννων όλα τα παιδικά παιχνίδια ζωντανεύουν και ενώνονται σε μία μάχη απέναντι στην ομάδα των ποντικιών.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν μια νέα σειρά τεσσάρων Χριστουγεννιάτικων γραμματοσήμων - Ξεκινά και η κοινωνική δράση «Γράψε ένα Γράμμα στον Άγιο Βασίλη».
Ο σχεδιασμός των Χριστουγεννιάτικων γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ έγινε από την Ανθούλα Λύγκα © ΑΠΕ/ΜΠΕ

Με αυτήν την έμπνευση, τα εφετινά γραμματόσημα, εκτός από τον Καρυοθραύστη, απεικονίζουν αγαπημένα παιδικά παιχνίδια: Η Μπαλαρίνα ψάλει τα κάλαντα με το χαρακτηριστικό χριστουγεννιάτικο τρίγωνο, ο Αρλεκίνος πετάγεται από το μουσικό κουτί κρατώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια και το Κουνιστό Αλογάκι μεταφέρει στην πλάτη τα δώρα.

Η φετινή χριστουγεννιάτικη σειρά γραμματοσήμων περιλαμβάνει επίσης, σετ με Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Τευχίδια Αυτοκόλλητων γραμματοσήμων και Set Pack που περιέχει όλα μαζί τα προϊόντα.

Η σχεδίαση των γραμματοσήμων και των προϊόντων έγινε από την Ανθούλα Λύγκα και υπάρχουν στα ταχυδρομικά καταστήματα και στο e-shop philotelismos.gr.

Τα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα δίνουν το σύνθημα και για την έναρξη της δράσης «Γράψε ένα Γράμμα στον Άγιο Βασίλη», της μεγαλύτερης κοινωνικής δράσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Για 31η χρονιά τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια παίρνουν τη θέση τους έξω από τα κεντρικά ταχυδρομεία της χώρας και όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ ετοιμάζεται να υποδεχτεί και να απαντήσει στα χιλιάδες γράμματα μικρών και μεγάλων προς τον Άγιο Βασίλη.

Απαντήσεις σε απορίες σχετικά με τη δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» βρίσκονται και φέτος ειδικά διαμορφωμένο διαδραστικό σάιτ.

Στον ιστότοπο υπάρχουν κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες για το πώς θα γράψει κάποιος το δικό του γράμμα, με τέτοιο τρόπο ώστε να λάβει την απάντηση-έκπληξη των ΕΛΤΑ.

Επίσης, στο site υπάρχουν έτοιμα χριστουγεννιάτικα επιστολόχαρτα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλει κάποιος το γράμμα του και άλλες εκπλήξεις.

Μάλιστα φέτος, ειδικά για τους παιδαγωγούς, ο ιστότοπος των Ελληνικών Ταχυδρομείων περιλαμβάνει ιδέες και οδηγίες προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση των ΕΛΤΑ μέσα στην τάξη, μαζί με τους μαθητές τους.

«Όλοι εμείς, οι άνθρωποι των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σας απευθύνουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" που πάνω από 30 χρόνια τώρα μας βοηθάτε να κρατήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανή», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ