Μουσικη

Η Vogue ζητάει 4 εκ. δολάρια από τους Drake - 21 Savage για το ψεύτικο εξώφυλλο του «Her Loss»

Όταν η ραπ μπαίνει στα χωράφια της μόδας

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

«Πόλεμος» ανάμεσα στη ραπ και τον εκδοτικό χώρο - Η Vogue ζητά αποζημίωση 4.000.000 δολαρίων από τους Drake και 21 Savage για πλαστό εξώφυλλο.

Οι ράπερ Drake και 21 Savage μηνύθηκαν από τον εκδοτικό όμιλο της Vogue, Condé Nast, επειδή χρησιμοποίησαν ένα ψεύτικο εξώφυλλο του περιοδικού μόδας για να προωθήσουν το νέο τους άλμπουμ, «Her Loss».

Η Condé Nast ισχυρίζεται ότι η προωθητική καμπάνια των δύο καλλιτεχνών, η οποία επικοινωνήθηκε στους περισσότερους από 135 εκατομμύρια ακόλουθούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χτίστηκε «εξ ολοκλήρου» στη μη εξουσιοδοτημένη χρήση εμπορικών σημάτων της Vogue και ψευδείς αναπαραστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα εμφανίζονταν στο επόμενο εξώφυλλο της Vogue, και μάλιστα με την «αγάπη και υποστήριξη» της επί χρόνια αρχισυντάκτριας του περιοδικού, Άννα Γουίντουρ.

«Όλα αυτά είναι ψευδή. Και κανένα από αυτά δεν έχει εγκριθεί από την Conde Nast», ανέφερε μια καταγγελία που κατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Η Condé Nast είπε ότι οι κατηγορούμενοι δημιούργησαν επίσης ένα πλαστό τεύχος της Vogue, που διανεμήθηκε σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, συνοδευόμενο από αφίσες που μιμούνταν το αισθητικό ύφος της Vogue.

Η εκδοτική εταιρία υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα προκάλεσε «αδιαμφισβήτητη» σύγχυση μεταξύ του κοινού, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης που διαφημίζουν τον Drake και τον 21 Savage ως τα «νέα αστέρια του εξωφύλλου» της Vogue.

Ο Λάρι Στάιν, δικηγόρος των κατηγορουμένων, αρνήθηκε να κάνει ένα άμεσο σχόλιο την Τρίτη, χωρίς να εξετάσει ακόμη την καταγγελία.

Η Condé Nast, γνωστή και ως Advance Magazine Publishers Inc, ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 4 εκατομμυρίων δολαρίων, ή αποζημίωση τριπλασία των κερδών των κατηγορουμένων από το άλμπουμ τους με το «πλαστό» εξώφυλλο.

Απαιτεί επίσης νομικές αποζημιώσεις και τερματισμό κάθε παραβίασης εμπορικού σήματος.

Το «Her Loss», μια σημαντική συνεργασία ανάμεσα σε δύο από τα κορυφαία ονόματα του σύγχρονου ραπ, η οποία βρίσκει ενώνει τις μουσικές σκηνές του Τορόντο και της Ατλάντα, έχει λάβει μικτές κριτικές από την κυκλοφορία του στις 4 Νοεμβρίου.

Η Condé Nast είπε ότι είχε προσπαθήσει επανειλημμένα από τις 31 Οκτωβρίου να επιλύσει τις διαφορές της με τον Drake και τον 21 Savage.

«Η απερίσκεπτη περιφρόνηση των κατηγορουμένων για τα δικαιώματα της Condé Nast δεν αφήνει άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία», ανέφερε.

(Με πληροφορίες του Guardian και του Forbes)