Μουσικη

Neil Young: Η πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ «Harvest Time»

Δείτε το trailer από το φιλμ με το αδημοσίευτο υλικό που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Το νέο ντοκιμαντέρ «Harvest Time» για το ιστορικό άλμπουμ του Neil Young, «Harvest», κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Δεκέμβριο - Οι πρώτες εικόνες και οι δηλώσεις του μουσικού για το φιλμ και το ακυκλοφόρητο υλικό.

«Έπαιξα με μερικούς υπέροχους φίλους σε αυτόν δίσκο και είναι πραγματικά καταπληκτικό που αυτό το άλμπουμ κράτησε τόσο πολύ», είπε ο Neil Young σε μια δήλωσή του. Ένα νέο ντοκιμαντέρ για το άλμπουμ “Harvest” του 1972 από τον Neil Young πρόκειται να προβληθεί στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο περιλαμβάνει πλάνα που δεν έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας, γυρίστηκε στη βόρεια Καλιφόρνια, το Λονδίνο και το Νάσβιλ. Θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο για να γιορτάσει την 50ή επέτειο του δίσκου.

Το “Neil Young: Harvest Time” πρόκειται να προβληθεί στους κινηματογράφους την 1η Δεκεμβρίου (με επιλεγμένα encore στις 4 Δεκεμβρίου) και θα περιέχει μια προσωπική εισαγωγή από τον Young σχετικά με την ταινία και το άλμπουμ.

«Δημιουργήθηκε μεταξύ τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 1971. Αυτή η ταινία-ντοκουμέντο οδηγεί τους θεατές σε ένα ταξίδι ξεκινώντας από το Broken Arrow Ranch της βόρειας Καλιφόρνια για τις ηχογραφήσεις του Harvest, ταξιδεύοντας στο Λονδίνο για μια εμβληματική παράσταση με τη συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου και καταλήγει στο Νάσβιλ όπου ο τότε 20χρονος Neil Young δούλευε πάνω σε διάφορα κομμάτια αυτού του θρυλικού άλμπουμ», αναφέρει μια σύνοψη του Harvest Time.

«Τα πλάνα από την συναυλία, τις ηχογραφήσεις και τις πρόβες δημιουργούν μια ολοκληρωμένη ιστορία και αφήγηση περιλαμβάνοντας τα περισσότερα κομμάτια από το άλμπουμ Harvest, όπως τα Heart of Gold, A Man Needs A Maid, Alabama και Old Man.

Μιλώντας για το Harvest Time, ο Neil Young είπε σε μια δήλωση: «Αυτό είναι ένα σημαντικό άλμπουμ για μένα. Πριν από 50 χρόνια, ήμουν 24, ίσως 23 και αυτό το άλμπουμ έκανε μεγάλη διαφορά στη ζωή μου. Έπαιξα με μερικούς υπέροχους φίλους και είναι πραγματικά καταπληκτικό που αυτό το άλμπουμ κράτησε τόσο πολύ. Πέρασα υπέροχα και τώρα που το ακούω, νομίζω ότι ήμουν πραγματικά τυχερός που ήμουν εκεί. Ελπίζω να σας αρέσει η ιστορία του Harvest Time το όποιο μιλάει για όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της δημιουργίας του. Και τώρα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να το δουν στους κινηματογράφους».

Η πρεμιέρα της ταινίας θα συμπέσει με την κυκλοφορία μιας ειδικής επετειακής έκδοσης box set του Harvest για την 50ή επέτειό του και θα είναι διαθέσιμη στις 2 Δεκεμβρίου.

Το άλμπουμ “Harvest” είναι το τέταρτο άλμπουμ του 76χρονου πια Neil Young στο οποίο συμμετέχει η συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου σε δύο τραγούδια του. Παρέμεινε δύο εβδομάδες στην πρώτη θέση του Billboard 200 και είχε δύο επιτυχημένα singles, το Old Man και το Heart of Gold. Ήταν το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ το 1972 και το πιο διάσημο από όλη την δισκογραφία του Neil Young.