Μουσικη

Οι Everything But The Girl επιστρέφουν με νέο άλμπουμ μετά από 23 χρόνια

Είναι αυτή η καλύτερη ανακοίνωση της χρονιάς; Η ανάρτηση της Tracey Thorn και του Ben Watt για τον δίσκο που θα κυκλοφορήσει το 2023

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Everything But The Girl: Η Tracey Thorn και ο Ben Watt ανακοίνωσαν την κυκλοφορία νέου άλμπουμ μετά από 23 χρόνια - Η ανάρτηση στα social media και οι αντιδράσεις των fans του ηλεκτρονικού σχήματος

Το μουσικό δίδυμο Everything But The Girl από την Αγγλία, που αποτελείται από την Tracey Thorn και τον Ben Watt, εξέπληξε τους θαυμαστές τους ανακοινώνοντας την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ στο Twitter, γράφοντας: «Απλώς σκέφτηκα ότι θα θέλατε να μάθετε ότι έχουμε ετοιμάσει ένα νέο Everything But The Girl άλμπουμ. Θα κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη. Με αγάπη, Ben και Tracey».

Οι θαυμαστές τους απάντησαν: «Η καλύτερη ανακοίνωση για το 2022 μέχρι στιγμής», με άλλους χρήστες του Twitter να δημοσιεύουν: «Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Η τελευταία κυκλοφορία του ζευγαριού ήταν το 2008 με τη συλλογή “The 90s Collection”, ωστόσο πριν από αυτήν, το τελευταίο τους στούντιο άλμπουμ ήταν το “Temperamental” το 1999. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους στα charts ήταν το 1995 με το remix του Todd Terry στο κομμάτι “Missing”, που έφτασε στο νούμερο τρία στα βρετανικά singles charts.

Το 1992, η Tracey Thorn και ο Ben Watt ανέβαλαν όλες τις δραστηριότητες των Everything But The Girl, αφού ο Watt διαγνώστηκε με μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια που ονομάζεται σύνδρομο Churg-Strauss, με αποτέλεσμα να μείνει στο νοσοκομείο για 10 εβδομάδες.

Ο Watt κυκλοφόρησε αργότερα τα απομνημονεύματά του με τίτλο “Patient” το 1997, το οποίο περιελάμβανε λεπτομέρειες σχετικά με τον παρ' ολίγον θάνατό του από την ασθένεια καθώς και την ανάρρωσή του.

Το ζευγάρι έχει να εμφανισθεί δημόσια από το 2000 και πέρασε το χρόνο του δουλεύοντας σε σόλο projects. Τελικά οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2009 και έχουν δύο δίδυμα κορίτσια.

Εκτός από το γράψιμο, ο 60χρονος σήμερα Watt συνέχισε να εργάζεται ως DJ κυκλοφορώντας τις συλλογές Lazy Dog Vol. 1 και Vol. 2 σε συνεργασία με τον Jay Hannan και έγινε αφεντικό της δικής του Buzzin' Fly Records, ενώ συνέχισε να εμφανίζεται ως DJ σε εκδηλώσεις και μουσικά φεστιβάλ όπως το Coachella, το Lovebox και στο club Space στην Ibiza.

Για τη 60χρονη τραγουδίστρια Tracey Thorn, η σόλο καριέρα της την έχει δει να κυκλοφορεί πέντε άλμπουμ καθώς και να δημοσιεύει τέσσερα απομνημονεύματα, μεταξύ των οποίων και το “Another Planet: A Teenager in Suburbia”. Συνεργάστηκε με τους Massive Attack και μαζί διασκεύασαν το τραγούδι “The Hunter Gets Captured By The Game” του Smokey Robinson για το soundtrack της ταινίας Batman Forever.

Το 2019, το ντουέτο κυκλοφόρησε μια επανέκδοση βινυλίου του άλμπουμ τους “Walking Wounded” του 1996, από την Abbey Road Studios του Λονδίνου. Ο δίσκος είναι μια από τις πιο διάσημες κυκλοφορίες του γκρουπ, συνδυάζοντας έμπνευση και εμπειρίες από τις επισκέψεις του Watt στις drum and bass rave βραδιές του Λονδίνου, παρακολουθώντας DJ όπως ο Fabio, ο Doc Scott και ο Peshay, μαζί με τις λάτιν ποπ συνθέσεις της πρώιμης δουλειάς των Everything But The Girl.

«Εμπνεύστηκα αμέσως», δήλωσε ο Watt για τα raves μετά την ανακοίνωση της επανέκδοσης. «Ήταν ένας φουτουριστικός βραζιλιάνικος ήχος. Η μίξη των ψηλά κουρδισμένων τυμπάνων, των late night samples και του χαμηλού sub μπάσου έμοιαζε να αφήνει μια μεγάλη τρύπα στη μέση, και μέσα σε αυτήν φανταζόμουν τη φωνή της Tracey. Πήρα τα ίδια vibes από το μοντέρνο deep house και downbeat ήχο».

Στιχουργικά, τα τραγούδια του δίσκου έχουν να κάνουν με την ασθένεια του Watt και τις συναισθηματικές αντιδράσεις του ζευγαριού.

Η Tracey Thorn και ο Ben Watt πέρασαν τα τελευταία χρόνια επανεκδίδοντας πολλά από τα άλμπουμ τους αφού κατάφεραν να ανακτήσουν τα πνευματικά δικαιώματα τους. Το πιο πρόσφατο ήταν το Eden, το ντεμπούτο τους από το 1984, το οποίο επανεκδόθηκε πέρυσι. Η τελευταία τους κοινή εμφάνιση ήταν το 2000 στο Montreux Jazz Festival της Σουηδίας.