Μουσικη

Ο Μπομπ Ντίλαν διέκοψε συναυλία του για να τιμήσει τον Τζέρι Λι Λιούις (βίντεο)

Ποιο τραγούδι του ερμήνευσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπομπ Ντίλαν
Μπομπ Ντίλαν © EPA / DOMENECH CASTELLO

Μπομπ Ντίλαν: Ο θάνατος του Τζέρι Λι Λιούις και η διακοπή της συναυλίας του στην Αγγλία

Ο Τζέρι Λι Λιούις πέθανε στα 87 του χρόνια την Παρασκευή (28/10) και ο Μπομπ Ντίλαν θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στον θρυλικό τραγουδιστή, διακόπτοντας τη συναυλία του στο Νότιγχαμ για να πει ένα τραγούδι του. 

Ο Μπομπ Ντίλαν διέκοψε το σόου του στην Αγγλία για να αποτίσει τα σέβη του, λέγοντας στους θαυμαστές του, που παρακολουθούσαν τη συναυλία, στο Motorpoint Arena: «Δεν ξέρω πόσοι από εσάς γνωρίζετε, αλλά ο Τζέρι Λι Λιούις έχει φύγει. Θα παίξουμε αυτό το τραγούδι, ένα δικό του. Ο Τζέρι Λι θα ζει για πάντα - όλοι το ξέρουμε αυτό».

Στη συνέχεια ξεκίνησε μια συγκινητική διασκευή του «I Can't Seem To Say Goodbye».

Bob Dylan honors Jerry Lee Lewis in Nottingham, England  performing "I Can't Seem To Say Goodbye"

Τζέρι Λι Λιούις: Η ανακοίνωση της οικογένειάς του για τον θάνατό του

Μετά από μία σειρά από πρόωρες ανακοινώσεις για τον θάνατο του 87χρονου που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα, ο θάνατος του Λιούις επιβεβαιώθηκε επίσημα το πρωί της Παρασκευής. «Η Τζούντιθ, η έβδομη σύζυγός του, ήταν δίπλα του όταν πέθανε», έγραψε ο εκπρόσωπός του Ζακ Φάρνουμ σε μια δήλωση. «Της είπε, στις τελευταίες του στιγμές, ότι καλωσόρισε το μέλλον και ότι δεν φοβόταν».

Σε μια συνέντευξη του 1969 στο Rolling Stone, ο Μπομπ Ντίλαν είχε αναφερθεί στον χρόνο που είχε περάσει με τον Λιούις δουλεύοντας στο ίδιο στούντιο. Ο Λιούις από την πλευρά του έχει διασκευάσει το τραγούδι «Rita May» του Ντίλαν.

Ο Τζέρι Λι Λιούις, επονομαζόμενος «The Killer», υπήρξε βιρτουόζος πιανίστας και τραγουδιστής διαμόρφωσε σε τεράστιο βαθμό το ροκ εν ρολ ως εκφραστική φόρμα, ιδιαίτερα στα πρώιμα χρόνια του. Ο Τζέρι Λι Λιούις ψυχαγώγησε γενιές ακροατών, με πρώτη του επιτυχία το «Whole Lotta Shakin' Goin' On» του 1957, ακολουθούμενο από το κλασικό στη μυθολογία του ροκ εν ρολ «Great Balls Of Fire». Διαβόητος επίσης για τον πολυτάραχο βίο του, παντρεύτηκε επτά φορές, ενώ η καριέρα του υπέστη ανεπανόρθωτο πλήγμα μετά τον γάμο του το 1958 με τη 13χρονη Myra Gale Brown, η οποία ήταν κόρη της ξαδέλφης του

Bob Dylan - Rita May (1976)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ