Μουσικη

Οι αυθεντικές παρτιτούρες του «We Are The World» πουλήθηκαν για 153 χιλ. δολάρια

Φέρουν την υπογραφή σπουδαίων καλλιτεχνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η παρτιτούρα του τραγουδιού We Are the World
Η παρτιτούρα του τραγουδιού We Are the World © EPA / CAROLINE BREHMAN

Σε δημοπρασία οι παρτιτούρες του We are the world - Το ποσό αγοράς και οι δύο ηχογραφήσεις

Οι αυθεντικές νότες του τραγουδιού «We Are The World» με μηνύματα από παγκόσμιους αστέρες της μουσικής βγήκαν σε δημοπρασία και «μοσχοπούλησαν». Μαζί και άλλα πολύτιμα αντικείμενα του τραγουδιστή της κάντρι, Κένι Ρότζερς.

Ρούχα, πρωτότυπες φωτογραφίες, μουσικά τρόπαια, ακόμη και δύο αυτοκίνητα από το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του θρύλου της κάντρι «βγήκαν στο σφυρί» μαζί με τις πρωτότυπες παρτιτούρες του για την παγκόσμια επιτυχία «We Are The World». Οι τέσσερις σελίδες πωλήθηκαν 156.250 δολάρια σύμφωνα με τον ιστότοπο του οίκου δημοπρασιών Julien's Auctions.

Το τραγούδι που γράφτηκε το 1985 από τους Λάιονελ Ρίτσι και Μάικλ Τζάκσον με παραγωγό τον Κουίνσι Τζόουνς για την εκστρατεία USA For Africa συγκέντρωσε περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια για το Ταμείο Βοήθειας στην Αφρική. Ο Κένι Ρότζερς ήταν ένας από τους πολλούς ερμηνευτές του τραγουδιού.

We are The World 1985 -"Solos" Recordings ( My fav. Kenny Rogers)

Οι παρτιτούρες είναι ιδιαίτερες επειδή φέρουν την υπογραφή πολλών από τους σταρ, Λάινελ Ρίτσι, Μάικλ Τζάκσον, Μπίλι Τζόελ, Σίντι Λόπερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και προσωπικά τους μηνύματα για τον Ρότζερς. Γεννημένος το 1938 στο Χιούστον του Τέξας, ο τραγουδιστής Κένι Ρότζερς ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της ποπ κάντρι στις ΗΠΑ. Πέθανε στο Σάντι Σπρινγκς της Τζόρτζια το 2020 σε ηλικία 81 ετών.

Το 2010 το τραγούδι ηχογραφήθηκε και πάλι προκειμένου να στηριχτεί η Αϊτή που είχε πληγεί νωρίτερα από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου. 

We Are The World 25 For Haiti - Official Video

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ