Μουσικη

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Η ζωή του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας
Σταμάτης Κόκοτας © NDP

Σταμάτης Κόκοτας: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών - Νοσηλευόταν στο Ασκληπιειό Βούλας.

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών.

Ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ασκπληπιείο της Βούλας, ωστόσο τα ξημερώματα κατέληξε έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Σταμάτης Κόκοτας αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σταμάτης Κόκοτας: H ζωή και το έργο του

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε μεγάλη δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970 και είχε συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος κ.ά.

Τα πρώτα χρόνια ως νεαρός τραγουδιστής δούλευε στο Παρίσι ενώ είχε τραγουδήσει με την Εντιθ Πιάφ και γνώριζε τη Μπριζίτ Μπαρντό, τη Ρόμι Σνάιντερ. «Έλεγα όλων των ειδών τα τραγούδια, γαλλικα, ισπανικά, ελληνικά, άγνωστος εδώ, φτασμένος εκεί. Είχα όμως την τύχη να με ακούσει ο μεγάλος λάτρης της λαϊκής μουσικής, ο Σταύρος Ξαρχάκος, σ' ένα ταξίδι του ήρθε και στην παριζιάνικη μπουάτ όπου τραγουδούσα και έτσι ξεκίνησαν όλα» είχε πει.

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς έτρεχε σε αγώνες ενώ ειχε και μία ζηλευτή συλλογή από ακριβά αγωνιστικά αυτοκίνητα στην κατοχή του. Μάλιστα μία περίφημη Lamborghini που είχε, φέρεται να ήτα δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση που ήταν φανατικός θαυμαστής του

Ο Σταμάτης Κόκοτας έχει παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα και την Έλλη και με τη δεύτερη σύζυγό του, την Μαριάννα.

Άφησε πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη με τα τραγούδια του. Το «Όνειρο απατηλό», το «γιε μου» και το «δελφίνι, δελφινάκι» είναι μερικά από το σπουδαία του τραγούδια.

Stamatis Kokotas - Oneiro Apatilo

Ο μύθος λέει ότι μια εταιρεία με ξυραφάκια πρόσφερε στον Σταμάτη Κόκοτα ένα ιλιγγιώδες ποσό για να ξυριστεί με τη λεπίδα της μπροστά στην κάμερα, για ένα διαφημιστικό σποτ. «Είναι αλήθεια» είχε πει όταν ρωτήθηκε ο Σταμάτης Κόκοτας. «Μου έδιναν 50 εκατομμύρια δραχμές, ήταν πολλά λεφτά τότε, αλλά τους είπα, σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ