Μουσικη

Genesis και Φιλ Κόλινς πωλούν δικαιώματα και ηχογραφήσεις τους για 300 εκατομμύρια δολάρια

Την ίδια οδό είχαν ακολουθήσει και άλλοι θρύλοι της ροκ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Phill Collins και Genesis πωλούν τα δικαιώματα και τις master ηχογραφήσεις τους για 300 εκατομμύρια δολάρια.

Έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων πώλησαν τα δικαιώματα και τις master ηχογραφήσεις τους ο Φιλ Κόλινς και οι Genesis, σε ένα τεράστιο deal με την Concord Music Group.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το deal περιλαμβάνει τα πλήρη δικαιώματα του συγκροτήματος πάνω στη δισκογραφική του δουλειά, όπως και αυτή της solo καριέρας του Κόλινς και των Mike & the Mechanics που είχε δημιουργήσει ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Μάικ Ράδεφορντ.  Κομμάτια που απογείωσαν τη φήμη του Collins στο μουσικό στερέωμα, όπως το «In the Air Tonight» και «Against All Odds», από σήμερα δεν ανήκουν σε εκείνον, αλλά στην εταιρία που θα τα διαχειρίζεται έπειτα από την πώληση.

Ο πρόεδρος της Concord, Μπομπ Βάλενταϊν, δήλωσε, στη Wall Street Journal, ότι η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «επαναφέρει τη μουσική του θρυλικού συγκροτήματος σε ένα πιο νεανικό κοινό».

Η τελευταία σελίδα των Genesis έκλεισε με τη συναυλία τους στο κατάμεστο Ο2 του Λονδίνου τον Μάρτιο. 

Το ίδιο είχε κάνει και ο Μπομπ Ντίλαν το 2020, πωλώντας ολόκληρο τον μουσικό του κατάλογο για 300 εκατομμύρια δολάρια στη Universal Music Publishing Group, αλλά και ο Νιλ Γιάνγκ, ο οποίος πώλησε το 50% των δικαιωμάτων της δισκογραφίας του στη Hipgnosis Songs Fund για 150 εκατομμύρια δολάρια.