Μουσικη

Οι Editors επέστρεψαν με το «Vibe», το πιο χορευτικό τραγούδι που κυκλοφόρησαν ποτέ

Ακούστε το νέο single από το άλμπουμ «EBM» που κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου

Οι Editors κυκλοφόρησαν το νέο τους single «Vibe» από το καινούργιο τους άλμπουμ «EBM» που κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου
© Rahi Rezvani

Οι Editors κυκλοφόρησαν το νέο τους single «Vibe» από το καινούργιο τους άλμπουμ «EBM» που κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου από την Play It Again Sam.

To 2022 σηματοδοτεί την επέτειο 20 χρόνων από τη δημιουργία των Editors στο Μπέρμιγχαμ και βρίσκει το συγκρότημα να κυκλοφορεί το νέο του, έβδομο, στούντιο άλμπουμ “EBM” στις 23 Σεπτεμβρίου μέσω της δισκογραφικής εταιρίας Play It Again Sam. Και όπως ακούγεται στο νέο τους single “Vibe”, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες, είναι φανερά επηρεασμένοι από την EBM μουσική σκηνή του Βελγίου αλλά και από τον ηδονικό ήχο των Pet Shop Boys.

Electronic Body Music, όνομα και πράγμα, οι Editors στην πιο pop και radio friendly στιγμή ίσως της δισκογραφίας τους, φέρνουν με το “Vibe” ένα funky, αισιόδοξο beat που απλά σε κάνει να θέλεις να χορέψεις σαν να έχεις βρεθεί ξαφνικά σε μία ντισκοτέκ της δεκαετίας του 1980. «… είναι ένα ύμνος που γιορτάζει τη νύχτα, και όλα αυτά που ευδοκιμούν στο σκοτάδι» σχολίασε μιλώντας για το “Vibe” o frontman των Editors, Tom Smith.

«Εμείς ως μπάντα πάντα αισθανόμασταν ότι είχαμε την ανάγκη να προχωράμε, να συλλέγουμε τις ιδέες μας ατομικά ο καθένας και να τις ενώνουμε» είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στην ATHENS VOICE, ο ντράμερ των Editors, Ed Lay, με αφορμή την επετειακή κυκλοφορία τους “Black Gold”, κάτι που επιβεβαιώνεται και στο νέο τους single.

Το άλμπουμ “EBM” είναι το πρώτο με το νέο μέλος της μπάντας Benjamin John Power, τον βραβευμένο με Ivor Novello μουσικό παραγωγό, γνωστό από το electro project Blanck Mass και τη συμμετοχή του στο drone σχήμα Fuck Buttons. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι ακρωνύμιο των Editors και Blanck Mass, αλλά και μια τιμητική αναφορά στην Electronic Body Music, τον ισχυρό ήχο που προήλθε από τη δεκαετία του 1980 και που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το νέο υλικό των Editors: οι synth γραμμές των Nitzer Ebb, Front 242 και DAF μοιάζει να διατρέχουν τις συνθέσεις του βρετανικού γκρουπ που απομακρύνεται από τον indie rock ήχο περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Θα είναι το “EBM” το επόμενο κεφάλαιο μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές ιστορίες επιτυχίας του Ηνωμένου Βασιλείου; Και τα έξι προηγούμενα άλμπουμ των Editors μπήκαν στο Top 10 των βρετανικών charts, ενώ η τελευταία τους περιοδεία τους βρήκε να δίνουν το μεγαλύτερο show τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα, στο OVO Arena, στο Wembley το 2020. Φέτος, οι Editors επιστρέφουν στη συναυλιακή δράση και -από την Τουρκία και το Nilufer Festival που θα εμφανιστούν στις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι το εμβληματικό Troxy του Λονδίνου- η περιοδεία τους θα κάνει στάσεις στην Ισπανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Σκωτία και την Ιρλανδία. Δυστυχώς για την ώρα, η Ελλάδα απουσιάζει από τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ