Μουσικη

Ο Joe Lynn Turner πέταξε την περούκα του μετά από 57 χρόνια: Η εξομολόγησή του και τα μηνύματα στήριξης

Το νέο look του θρυλικού rock star που διαγνώστηκε με γυροειδή αλωπεκία σε ηλικία τριών ετών

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Joe Lynn Turner: Η εμφάνιση του rock τραγουδιστή χωρίς περούκα μετά από 57 χρόνια, το μήνυμα για το bullying που δέχθηκε και τα μηνύματα συμπαράστασης στα social media.
O Joe Lynn Turner τη δεκαετία του 1970 © Michael Ochs Archives/Getty Images/Ideal Image

Joe Lynn Turner: Η εμφάνιση του rock τραγουδιστή χωρίς περούκα μετά από 57 χρόνια, το μήνυμα για το bullying που δέχθηκε και τα μηνύματα συμπαράστασης στα social media.

Σε άλλες εποχές θα ήταν μία gossip είδηση για τρίχες αλλά έγινε ένα νέο ηχηρό μήνυμα αυτοεκτίμησης και ένα παράδειγμα επιβεβαίωσης πως ποτέ δεν είναι αργά για να αποδεχτεί κανείς τον εαυτό του - όπως κι αν είναι, όπως κι αν τον αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Οι καιροί που ο Joe Lynn Turner βρισκόταν στο επίκεντρο της rock δημοσιότητας μοιάζει να έχουν παρέλθει. Ο θρυλικός hard rock τραγουδιστής και κιθαρίστας που συνδέθηκε με τους Rainbow και τους Deep Purple, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την κυκλοφορία του νέου του προσωπικού άλμπουμ “Belly Of The Beast” που θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου, παίρνοντας μια απόφαση που του φαινόταν μάλλον δύσκολη για σειρά δεκαετιών, να εμφανιστεί χωρίς την περούκα που φορούσε από την ηλικία των 14 ετών, έχοντας διαγνωστεί με γυροειδή αλωπεκία από την ηλικία των 3 ετών. Η γυροειδής αλωπεκία είναι μια πάθηση απώλειας μαλλιών που χαρακτηρίζεται από αρκετά ξαφνική εμφάνιση φαλακρών επιφανειών στο τριχωτό της κεφαλής, οπότε, η κατάσταση είναι επίσης γνωστή ως «φαλακρά σημεία». Συχνά παρατηρείται σε νεαρότερες γυναίκες και άντρες. Περίπου τα μισά από τα περιστατικά παρατηρούνται σε άτομα ηλικίας κάτω των 20 ετών.

Στα 71 του, ο Joe Lynn Turner, δήλωσε πως άρχισε να φοράει την περούκα για να αντιμετωπίσει «τις συναισθηματικές και ψυχολογικές βλάβες από τον σκληρό εκφοβισμό στο σχολείο».

«Κατά κάποιο τρόπο, είναι ευλογία και κατάρα», εξομολογήθηκε ο Joe Lynn Turner. «Δεν έχω τίποτα να αποδείξω, και μπορώ να φορέσω περούκα - ή όχι. Είμαι ελεύθερος να κάνω ό,τι θέλω. Είμαι ενήλικος άντρας και γίνομαι μεγαλύτερος» πρόσθεσε.

«Πολλοί άντρες σε αυτόν τον χώρο καταλήγουν τελικά στην απόφαση να συνεχίσουν να “φορούν τα μαλλιά” ή να ξυρίζουν το κεφάλι τους, κάτι που είναι πολύ της μόδας σήμερα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, χρειάζεται πολύ προσωπικό θάρρος. Οι μαλάκες στο γυμνάσιο που προσπαθούσαν να με κλωτσήσουν με έκαναν πιο δυνατό και μου έδωσαν το απαραίτητο κίνητρο και τη δύναμη για να ανέβω πάνω από τους υπόλοιπους. Ο θυμός και ο πόνος είναι εξαιρετικά εργαλεία. Εάν τα χειριστείτε σωστά, θα μπορούσαν να σας εξελίξουν ώστε να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Αντί να φύγω, κρυβόμουν σε κοινή θέα» κατέληξε στην τοποθέτηση που συνόδευσε την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του καινούργιου του δίσκου.

Έχοντας αποτελέσει σύμβολο της hair metal εποχής, ο Joe Lynn Turner, βρήκε την ψυχική δύναμη να αποδεχτεί την πραγματική εικόνα του εαυτού του και να τη μοιραστεί δημοσίως – κάτι που πριν μερικά χρόνια δεν ήταν εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς τα στερεότυπα που υπάρχουν και στη rock κοινότητα.

Joe Lynn Turner: Η εμφάνιση του rock τραγουδιστή χωρίς περούκα μετά από 57 χρόνια, το μήνυμα για το bullying που δέχθηκε και τα μηνύματα συμπαράστασης στα social media.
© Agata Nigrovskaya

Χιλιάδες fans αντέδρασαν στην ανάρτηση με την αλλαγή φωτογραφίας του προφίλ του στα social media, αφήνοντάς του μηνύματα υποστήριξης και επιδοκιμάζοντας την εξομολόγησή του. Ταυτόχρονα, από τους πρώτους rock stars που αντέδρασαν στο νέο του look, ήταν ο βρετανός τραγουδιστής Graham Bonett, που πέρασε κι εκείνος από το μικρόφωνο των Rainbow για μία διετία, από το 1979 έως το 1980.

«Γεια σε όλους. Graham εδώ. Δημοσιεύω αυτή τη φωτογραφία του φίλου μου Joe Lynn Turner γιατί συγκινήθηκα με λυγμούς σήμερα όταν την είδα» έγραψε στην ανάρτησή του στα social media.

«Ο Joe αποτελεί παράδειγμα της έννοιας του rock star. Η γενναιότητά του είναι συγκλονιστική. Αυτή η βιομηχανία είναι αδίστακτη (ειδικά στο είδος μας), ειδικά όταν πρόκειται για μαλλιά. Εξακολουθώ να ακούω την ιστορία για τον Ritchie Blackmore που τοποθετεί έναν φύλακα στην πόρτα του ξενοδοχείου μου για να με εμποδίσει να κουρευτώ. BTW, αυτό δεν συνέβη ποτέ, αν και ήταν τόσο νευριασμένος όταν επισκέφτηκα τον κουρέα» αποκάλυψε για μια από τις φημολογούμενες ιστορίες της hard rock.

«Αλλά ξεφεύγω...... Δεν ξέρω αν ο Joe θα το δει αυτό, αλλά θέλω να ξέρει πόσο περήφανος είμαι γι’ αυτόν και πόσο συγκινήθηκα για την ειλικρίνειά του… Έκανες ένα μονοπάτι σήμερα, Joe. Αν το διαβάζεις αυτό, θέλω να ξέρεις ότι ποτέ δεν κατάλαβα πόσο όμορφος άντρας ήσουν μέχρι που είδα αυτή τη φωτογραφία» σημείωσε στη συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτησή του.

Hi all. Graham here. I'm posting this photo of my friend Joe Lynn Turner because I was moved to tears today when I saw...

Posted by Graham Bonnet on Thursday, August 25, 2022

Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν απελευθερωμένες φωνές. Ο Joe Lynn Turner αφού πούλησε εκατομμύρια δίσκους, έπαιξε σε εκατοντάδες μέρη και μπροστά σε αμέτρητους θαυμαστές, πήρε βραβεία και για μια ολόκληρη εποχή σχεδόν θεοποιήθηκε, νιώθει καλύτερα με αυτό που μέχρι πρόσφατα αντιμετώπιζε ως πρόβλημα. Κι αυτό ίσως είναι ένα από τα νοήματα του να είσαι rock τύπος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ