Μουσικη

Οι Arctic Monkeys επιστρέφουν με το νέο τους άλμπουμ «The Car»

Το καινούργιο τραγούδι – έκπληξη που παρουσίασαν στη Ζυρίχη, οι επίσημες ανακοινώσεις και οι πρώτες δηλώσεις του Alex Turner

Οι Arctic Monkeys κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ «The Car» στις 21 Οκτωβρίου από την Domino - Ακούστε το καινούργιο τραγούδι που παρουσίασαν live στη Ζυρίχη
© Zackery Michael

Οι Arctic Monkeys κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ «The Car» στις 21 Οκτωβρίου από την Domino - Ακούστε το καινούργιο τραγούδι που παρουσίασαν live στη Ζυρίχη

Οι Arctic Monkeys επιστρέφουν με τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο The Car που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, από την Domino, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ανεβάζοντας την προσμονή για τα άλμπουμ που αναμένονται το φετινό φθινόπωρο.

Το βρετανικό indie rock συγκρότημα παρουσίασε ζωντανά την Τρίτη 23 Αυγούστου κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο φεστιβάλ Zurich Openair, το καινούργιο τραγούδι “I Ain’t Quite Where I Think I Am”, προκαλώντας τις επευφημίες των θεατών.

Το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους περιλαμβάνει 10 νέα τραγούδια με την υπογραφή του Alex Turner. H παραγωγή έγινε από τον James Ford και οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Butley Priory, Suffolk, RAK Studios στο Λονδίνο και στα La Frette στο Παρίσι. 

Arctic Monkeys New Song 2022 - I Ain't Quite Where I Think I Am?

«Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Tranquility Base Hotel + Casino”, το “The Car” βρίσκει τους Arctic Monkeys να δημιουργούν ένα νέο μουσικό τοπίο γεμάτο από εντελώς νέες και συναρπαστικές ενορχηστρώσεις και τον Alex Turner στα πιο πλούσια φωνητικά του μέχρι σήμερα» σημειώνεται από την Domino για το νέο άλμπουμ της μπάντας που σημάδεψε την περασμένη δεκαετία με τον ήχο της κι έρχεται 20 χρόνια μετά την ίδρυσή τους στο Σέφιλντ.

Οι Arctic Monkeys περιοδεύουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως και τον Νοέμβριο θα συνεχίσουν τις συναυλίες τους στην Αμερική, ολοκληρώνοντας την τουρνέ τους τον Δεκέμβριο, με μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων στην Αυστραλία.

«Νομίζω ότι έχουμε πλησιάσει σε μια καλύτερη εκδοχή ενός πιο δυναμικού ήχου με αυτόν τον δίσκο», αποκάλυψε πριν λίγες ώρες ο frontman των Arctic Monkeys, Alex Turner, στο The Big Issue, προσθέτοντας πως πειραματίστηκαν πολύ με τον ρόλο των εγχόρδων στις καινούργιες συνθέσεις τους.

Arctic Monkeys The Car: Το εξώφυλλο, το tracklist και οι εκδόσεις του νέου τους άλμπουμ

Η deluxe έκδοση βινυλίου (limited grey vinyl, a tip on sleeve, mounted gloss cover image) θα είναι διαθέσιμη μέσα από το AM Official Store. Επίσης, μια ακόμη έκδοση βινυλίου (custard coloured) θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσα από ανεξάρτητα δισκοπωλεία και τα καταστήματα HMV. Το “The Car” επίσης, θα κυκλοφορήσει σε standard έκδοση βινυλίου, CD, κασέτα και ψηφιακά.

Οι Arctic Monkeys επιστρέφουν με το νέο τους άλμπουμ «The Car»
Το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ των Arctic Monkeys, «The Car» © Matt Helders

Τα 10 τραγούδια του νέου άλμπουμ των Arctic Monkeys είναι τα εξής:

  • There’d Better Be A Mirrorball
  • I Ain’t Quite Where I Think I Am
  • Sculptures Of Anything Goes
  • Jet Skis On The Moat
  • Body Paint
  • The Car
  • Big Ideas
  • Hello You
  • Mr Schwartz
  • Perfect Sense

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ