Μουσικη

Break my Soul: Γιατί το τραγούδι της Beyonce θεωρείται «ύμνος της Μεγάλης Παραίτησης»

Οι στίχοι, το κύμα παραίτησης και οι αντιδράσεις στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Beyonce
Beyonce - Break my Soul © EPA / Kevin Winter / HANDOUT

Break my Soul - Beyonce: Το τραγούδι που χαρακτηρίστηκε «ύμνος της Μεγάλης Παραίτησης» - Το μήνυμα μέσα από τους στίχους και η αναθεώρηση της ζωής

Η Beyonce δεν κυκλοφόρησε απλά μία νέα επιτυχία, αλλά ένα τραγούδι που το CNN χαρακτήρισε «ύμνο της μεγάλης παραίτησης» και αν ακούσουμε προσεκτικά τους στίχους θα καταλάβουμε γρήγορα γιατί. 

Το single «Break my soul» ζητά από τους εργαζόμενους να απελευθερωθούν από τα ασφυκτικά δεσμά της εργασίας και το οκτάωρο των 9-5. «Μόλις παραιτήθηκα / Θα βρω νέο σκοπό / Με ξεθέωσαν καταραμένα / Δουλειά απ’ τις εννιά / Μέχρι μετά τις πέντε», ακούγεται μεταξύ άλλων στο τραγούδι, το οποίο θεωρείται ότι μας προτρέπει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής μας. 

Beyoncé - BREAK MY SOUL (Official Lyric Video)

Η Beyonce και το κύμα της «Μεγάλης Παραίτησης»

Τους τελευταίους 12 μήνες, ένας αριθμός ρεκόρ Αμερικανών έχουν «απελευθερωθεί» από τη δουλειά τους για διάφορους λόγους: πανδημική εξουθένωση, επιθυμία για καλύτερες αμοιβές ή καλύτερα επιδόματα ή ανάγκη φροντίδας παιδιών ή ηλικιωμένων συγγενών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Μεγάλη Παραίτηση» ονομάστηκε η σχέση μεταξύ των κενών θέσεων εργασίας και των ατόμων που αναζητούν εργασία και σημαίνει ότι πλέον υπάρχουν σχεδόν δύο θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο εργαζόμενο, μια κατάσταση που ο πρόεδρος της Fed, Πάουελ χαρακτήρισε «ανθυγιεινή».

«Μεγάλη παραίτηση» ονόμασε ο καθηγητής Antony Klotz την πρόβλεψη που έκανε το Μάιο 2021 για μαζική έξοδο εργαζομένων από την αγορά εργασίας ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις του: 4,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ υπέβαλαν την παραίτησή τους τον Αύγουστο 2021. 

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, το «Break My Soul» είχε αμέσως απήχηση στους θαυμαστές — και στους οικονομολόγους. «Πραγματικά ήρθε η ώρα του JOLTS στο επίκεντρο», έγραψε στο Twitter ο οικονομολόγος της εργασίας Νικ Μπάνκερ, αναφερόμενος στη μηνιαία έκθεση που καταγράφει τον αριθμό των ατόμων που εγκατέλειψαν τη δουλειά τους.

Ήδη οι στίχοι του τραγουδιού και για τη «Μεγάλη Παραίτηση» έχουν γίνει viral στο Twitter. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ