Μουσικη

Διαλύεται η τζαζ μπάντα «Sons of Kemet»

Tίτλοι τέλους για ένα από πλέον ενδιαφέροντα μουσικά γκρουπ της Βρετανίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Mετά σχεδόν δεκαετή πορεία, η τζαζ μπάντα Sons of Kemet διαλύεται, μετά και από τις επερχόμενες ζωντανές τους εμφανίσεις.

Η βρετανικής τζαζ μπάντα «Sons of Kemet» με επικεφαλής τον σαξοφωνίστα Shabaka Hutchings ανακοίνωσε ότι οι επερχόμενες εμφανίσεις της θα είναι οι τελευταίες. 

Οι «Sons of Kemet» από το 2013 έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ, τα οποία έλαβαν διθυραμβικές κριτικές. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά τους ήταν το περσινό «Black to the Future».

Ωστόσο οι μουσικοί του γκρουπ είχαν πολλές άλλες υποχρεώσεις οι οποίες όπως φαίνεται τους οδήγησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Ο  ντράμερ του συγκροτήματος Tom Skinner έχει παίξει πρόσφατα στους «Smile» με τον Thom Yorke και τον Jonny Greenwood. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους ήταν το περσινό «Black To The Future». Ο δε Hutchings θα επικεντρωθεί στη δική του μπάντα «Shabaka and the Ancestors». 

Η μπάντα έβγαλε λοιπόν μια σχετική ανακοίνωση μέσα από τα social media της στην οποία διαβάζουμε:

«Mετά από 10 χρόνια αποφασίσαμε ότι στο τέλος των προγραμματισμένων μας σόου του 2022 θα κλείσουμε το κεφάλαιο της μπάντας για το προσεχές μέλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε τα εναπομείναντα σόου μας για σας και θα κάνουμε αυτό το καλοκαίρι έναν ταιριαστό αποχαιρετισμό». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ