Μουσικη

Τι θα δούμε και θα ακούσουμε στα ADAF Music Doubles; 8 καλλιτέχνες απαντούν στην ATHENS VOICE

Παναγιώτης Πανταζής - Pan Pan, Καίτη Γαρμπή, Κάτια Πάσχου, IOTA PHI, Καλλιόπη Μητροπούλου, Στέλιος Γιαννουλάκης, VASSIŁINΑ και good job nicky μιλούν για τις πρωτότυπες συνεργασίες τους που θα συμβούν στη σκηνή της Αθήνας

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναγιώτης Πανταζής  - Pan Pan, Καίτη Γαρμπή, Κάτια Πάσχου, IOTA PHI, Καλλιόπη Μητροπούλου, Στέλιος Γιαννουλάκης, VASSIŁINΑ και good job nicky

ADAF Music Doubles: Οι απρόσμενες συνεργασίες μεταξύ μουσικών από διαφορετικά είδη που θα συμβούν στην Πλατεία Κοτζιά, 26 - 29 Μαΐου.

Μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, το ADAF MUSIC, επεκτείνεται φέτος και στον αστικό ιστό και συγκεκριμένα στο ADAF Stage, την σκηνή που θα στηθεί στην Πλατεία Κοτζιά ειδικά για να φιλοξενήσει μοναδικές performance, μουσικές και μη, σε συνδυασμό με Projection Mapping Show πάνω στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών. Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα του Athens Digital Arts Festival θα έχουν τα What's Up Music Doubles, ένα πρότζεκτ του φεστιβάλ που γεννήθηκε υπό το πρίσμα της φετινής θεματικής του «FutuRetro», με πειραματική και αναστοχαστική διάθεση προς τη σύγχρονη ελληνική μουσική και τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Τι θα γινόταν αν μουσικοί με μεγάλη καλλιτεχνική σταδιοδρομία συναντούσαν τη νέα γενιά μουσικών της Ελλάδας; Πώς υπάρχουν στην ψηφιακή εποχή, πιο παραδοσιακά ακούσματα και ήχοι; Ποια η σχέση της προ-ηλεκτρονικής μουσικής με την παραγωγή του σήμερα; Τα What's Up Music Doubles φέρνουν στο ADAF Stage απρόσμενες και μοναδικές συνεργασίες μεταξύ μουσικών από διαφορετικά είδη και χρονικές περιόδους, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο κράμα από τις μουσικές αναφορές της Ελλάδας. Πολλά μουσικά ζεύγη, πολύ ενδιαφέρον για όσα θα δούμε και θα ακούσουμε επί σκηνής.

Παναγιώτης Πανταζής - Pan Pan, Καίτη Γαρμπή, Κάτια Πάσχου, IOTA PHI, Καλλιόπη Μητροπούλου, Στέλιος Γιαννουλάκης, VASSIŁINΑ και good job nicky απαντούν στην ATHENS VOICE για όσα θαυμάζουν στο άλλο τους μουσικό μισό με το οποίο θα μοιραστούν τη σκηνή του ADAF Stage αλλά και τι να περιμένουμε από τη δική τους συμμετοχή στα What's Up Music Doubles.

IOTA PHI
IOTA PHI

ΙΟΤΑ PHI
«Θαυμάζω την ελευθερία και τον ρομαντισμό στην μουσική της Βασιλίνας. M’ αρέσει ιδιαίτερα που χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα στο είδος της μουσικής που κάνει, νομίζω προκύπτει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Να περιμένετε πολύ θηλυκή δύναμη!»

vassilina.jpg

VASSIŁINΑ
«Η ΙΟΤΑ PHI είναι ένα από τα πιο updated pop μουσικά σχήματα της electro-pop σκηνής στην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Αγαπώ την αισθητική της, τις παραγωγές και φυσικά την φωνή της. Βγάζουν δυναμισμό και σε ταξιδεύουν μακριά. Ανυπομονώ πολύ για αυτήν την συνεργασία. Μια mini μουσική συνάντηση γεμάτη ένταση και συναίσθημα».

Καλλιόπη Μητροπούλου
Καλλιόπη Μητροπούλου

Καλλιόπη Μητροπούλου
«Νιώθω πολύ τυχερή που μπορώ και συνεργάζομαι με αγαπημένους μου φίλους, όπως ο Pan Pan. Η φιλία μας και η μουσική μας ζύμωση έχει ένα δεκαράκι χρόνια, και είναι αυτό που ονομάζω “μασάζ για την ψυχή”. Θαυμάζω τις άπλες και σκαλωτικές μελωδίες του, το ότι ξέρει τι θέλει ακριβώς από κάθε κομμάτι, τις δομές που επιλέγει. Μου αρέσει πάντα πως στο πρώτο άκουσμα μιας καινούργιας ιδέας του, κάτι θα με κάνει να γουρλώσω τα μάτια και να πω “ωω τι είπε πάλι”»

Παναγιώτης Πανταζής - Pan Pan
Παναγιώτης Πανταζής - Pan Pan

Παναγιώτης Πανταζής - Pan Pan
«Παίζω μουσική με ανθρώπους που νιώθω κοντά μου, δεν μπορώ να παίξω με κάποιον. Όσο καλός μουσικός κι αν είναι- αν δεν έχουμε πρώτα επικοινωνήσει σε κάποιο επίπεδο. Με την Καλλιόπη, στα χρόνια που είμαστε φίλοι, έχουμε μιλήσει για χαρές και λύπες μας, έχουμε βοηθήσει ο ένας τον άλλον να διαμορφώσουμε απόψεις σε ζητήματα στα οποία προβληματιζόμασταν. Κι έχουμε γελάσει πάρα, πάρα πολύ. Όλα αυτά ακούω στην μουσική της και αυτά καθρεφτίζονται κάθε φορά που την βλέπω να παίζει και να τραγουδάει σε ένα δωμάτιο ή μια σκηνή: η ενδυναμωτική, φωτεινή της ενέργεια είναι ο οδηγός που με βοηθάει να έρθω πιο εύκολα σε επαφή με δικές μου σκέψεις και συναισθήματα. Να περιμένετε ένα live mixtape με επιλογές από τις δισκογραφίες μας, μα και bangers του 17ου αιώνα και soft bops του 20ού, όλα ενορχηστρωμένα με live sequencing, synths, βιολιά, turntables, φωνές και θόρυβο. Σα να ακούς ράδιο σε μια χρονομηχανή που κάποιος έβαλε το knob της χρονολογίας στο shuffle».

Κάτια Πάσχου
Κάτια Πάσχου

Κάτια Πάσχου
«Το θεμελιώδες στοιχείο της hip hop το οποίο με ήλξε εξαρχής και ήθελα να συμμετέχω σε ένα τραγούδι του συγκεκριμένου είδους είναι ότι δίνει τη δυνατότητα να εκφράζονται μέσα από τη μουσική κοινωνικά θέματα και να επικοινωνούνται κυρίως σε νεανικό κοινό. Ο Βαγγέλης Σερίφης είναι κορυφαίος ως συνθέτης αλλά και ως δημιουργός που αντιλαμβάνεται ένα τραγούδι αλλά και έναν καλλιτέχνη ολιστικά. Μετά την πρώτη μας συνεργασία μου πρότεινε ως επόμενο βήμα να έχουμε ως βάση μας την τεχνική του sampling, δημιουργώντας έτσι μια γέφυρα στους δύο μουσικούς κόσμους. Δε θα πω περισσότερα διότι έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε ζωντανά την δημιουργική διαδικασία του τραγουδιού στο workshop που θα λάβει χώρα 19.00-20.00 την ίδια μέρα. Όσοι ενδιαφερόμενοι ας εγγραφούν σύντομα διότι οι θέσεις είναι για λίγους και εκλεκτούς!»

good job nicky
good job nicky

good job nicky
«Θαυμάζω πολύ την αστείρευτη έκφραση ελευθερίας που τον χαρακτηρίζει και την καθαρή-αγνή δημιουργικότητα που έχει ως καλλιτέχνης ο Misogi. Δεν φοβάται να ακολουθήσει το ένστικτό του όπου και να τον βγάλει… Με βάσει τα παραπάνω και με τον τρόπο που εκφραζόμαστε κι οι δυο να περιμένετε μια audio visual εμπειρία που επιδιώκει την καλλιτεχνική μας έκφραση και τίποτα άλλο. Θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε κι εύχομαι να το απολαύσετε μαζί μας».

Στέλιος Γιαννουλάκης
Στέλιος Γιαννουλάκης

Στέλιος Γιαννουλάκης
«Θαυμάζω στο Νίκο Τουλιάτο το συνδυασμό τεχνικής αρτιότητας και αυτοσχεδιαστικής ευαισθησίας που συνεχίζει να μοιράζεται μέσα στην πολύχρονη μουσική του καριέρα, ανοιχτός σε συνεργασίες και μουσικές προκλήσεις. Είναι κάτι που με εμπνέει, καθώς φαίνεται ότι πηγάζει από μια βαθιά αγάπη για τον ήχο σαν εκφραστικό μέσο. Να περιμένετε κάτι δυνατό κι ενδιαφέρον».

Καίτη Γαρμπή
Καίτη Γαρμπή

Καίτη Γαρμπή
«Πρώτα απ όλα τα κορίτσια έχουν πολύ ωραίο όνομα! Someone Who Isn’t Me! Ο ήχος και ο ρυθμός τους είναι ασυνήθιστος το κλιπ τους δε τo “Pinku” είναι πολύ εμπνευσμένο κι από ήχο κι από εικόνα και μ αρέσει πολύ! Θα βρεθούμε μαζί επί σκηνής και θα μοιραστούμε  ένα δικό μου τραγούδι. Επίσης εκείνες θα τραγουδήσουν ένα ακόμα τραγούδι μου που του έχουν κάνει μια καταπληκτική διασκευή! Ανυπομονούμε!!!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ