Μουσικη

Eurovision 2022: Το κοινό αποθέωσε το τραγούδι της Ουκρανίας

Ο μεγάλος τελικός το Σάββατο 14 Μαΐου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eurovision-2022-torino.jpg

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε το τραγούδι της Ουκρανίας «Stefania» που έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο ύμνο της χώρας

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε το τραγούδι της Ουκρανίας «Stefania» που συνδυάζει μελωδικά στοιχεία με τη ραπ και από την αρχή της ρωσικής εισβολής έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο ύμνο της χώρας.

Τα μέλη του συγκροτήματος Kalush Orchestra, που έρχονται κατευθείαν από τα μέτωπα του πολέμου, αποθεώθηκαν από τους παρευρισκομένους.

«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του» είχε δηλώσει προ ημερών ο τραγουδιστής, Όλεχ Πσιουκ.

Οι Kalush Orchestra, το ένα ραπ γκρουπ που σχηματίστηκε το 2019, αντικατέστησαν την αρχική συμμετοχή της Ουκρανίας με ερμηνεύτρια την Αλίνα Πας η οποία αποχώρησε από τον διαγωνισμό τον Φεβρουάριο. Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ουκρανία, «Stefania», είναι μια ωδή στις δυναμικές μητέρες. 

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2022 θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο PalaOlimpico στο Τορίνο της Ιταλίας το Σάββατο 14 Μαΐου.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ