Μουσικη

Ο γιος του Τζον Λένον τραγουδά το «Imagine» για την Ουκρανία και τον λαό της

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια ασύλληπτη τραγωδία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο γιος του Τζον Λένον ερμήνευσε το «Imagine» στο πλαίσιο καμπάνιας για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Ο γιος του Τζον Λένον, Τζούλιαν, ερμήνευσε το εμβληματικό τραγούδι του πατέρα του «Imagine» πρώτη φορά δημόσια για την Ουκρανία και τον λαό της.

Ο 59χρονος Τζούλιαν Λένον για χρόνια αρνείτο να ερμηνεύσει το συγκεκριμένο τραγούδι, το οποίο μας προτρέπει να φανταστούμε έναν κόσμο ειρήνης και αγάπης. «Θα το σκεφτόμουν να τραγουδήσω το Imagine μόνο εάν ερχόταν το τέλος του κόσμου», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο πλέον, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία που είναι «μια αδιανόητη τραγωδία», «ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης ένιωσα πως έπρεπε να απαντήσω με τον πιο σημαντικό τρόπο που θα μπορούσα», δηλώνει ο ίδιος.

Η νέα εκτέλεση τραγουδιού κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της εκστρατείας #StandUpForUkraine, μιας παγκόσμιας προσπάθειας που στόχο έχει να συγκεντρώσει χρήματα υπέρ των Ουκρανών προσφύγων.

Αυτός είναι ο λόγος που ο γιος του Τζον Λένον επέλεξε να πει τώρα το «Imagine»

Στο βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε το Σάββατο (9/4), ο γιος του Τζον Λένον εξήγησε ότι αφορμή για να τραγουδήσει «τον ύμνο της ειρήνης» στάθηκε η ανάγκη του να δείξει την υποστήριξή του στην Ουκρανία.

Στην ανάρτησή του στο Instagram ο 59χρονος φαίνεται να τραγουδά το τραγούδι του πατέρα του με φόντο το φως των κεριών και λέει μεταξύ άλλων: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια ασύλληπτη τραγωδία. Ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης, ένιωσα υποχρεωμένος να ανταποκριθώ με τον πιο σημαντικό τρόπο που μπορούσα. Έτσι, σήμερα, για πρώτη φορά, ερμήνευσα δημόσια το τραγούδι του μπαμπά μου, “Imagine”».

Στη εν λόγω λεζάντα που συνόδεψε την ανάρτησή του, εξήγησε περαιτέρω την απόφασή του να ερμηνεύσει το εμβληματικό τραγούδι: «Γιατί τώρα, μετά από τόσα χρόνια; Πάντα έλεγα, ότι η μόνη φορά που θα σκεφτόμουν να τραγουδήσω το “Imagine” θα ήταν αν επρόκειτο για το “Τέλος του Κόσμου”. Γιατί σε αυτό το τραγούδι μεταφερόμαστε σε έναν τόπο, όπου η αγάπη και η συντροφικότητα γίνονται η πραγματικότητά μας, έστω και για μια στιγμή. Το τραγούδι αντανακλά το φως στην άκρη του τούνελ, που όλοι ελπίζουμε. Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης δολοφονικής βίας, εκατομμύρια αθώες οικογένειες, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την άνεση των σπιτιών τους και να ζητήσουν άσυλο αλλού».

Τέλος ο πρωτότοκος γιος του Λένον κάλεσε τους ηγέτες «να υπερασπιστούν τους πρόσφυγες παντού!».

 

 

Σημειώνεται ότι ο Τζούλιαν Λένον δεν είναι ο μόνος καλλιτέχνης που θέλει να στηρίξει μέσω της μουσικής την Ουκρανία. Την προηγούμενη εβδομάδα οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Hey, Hey Rise Up».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις