Μουσικη

Rammstein: To αντιπολεμικό βίντεο από το νέο τους άλμπουμ «Zeit»

Η επική μπαλάντα έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rammstein
© Bryan Adams

Οι Rammstein κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ «Zeit» στις 29 Απριλίου - Το βιντεοκλίπ για το ομώνυμο τραγούδι - Η φωτογράφηση του Bryan Adams

Οι Γερμανοί industrial metallers Rammstein αποκάλυψαν το νέο τους άλμπουμ «Zeit» που θα κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου, δίνοντας στη δημοσιότητα το πρώτο βιντεοκλίπ από το ομώνυμο τραγούδι του δέκατου δίσκου, το οποίο σκηνοθέτησε ο ηθοποιός και μουσικός Robert Gwisdek, συνεργαζόμενος με το συγκρότημα για πρώτη φορά. Έχοντας αναγκαστεί να αναβάλει τις συναυλίες τους σε Ευρώπη και Αμερική εξαιτίας της πανδημίας, το συγκρότημα αποκάλυψε στο Instagram το 2020 ότι ήταν απασχολημένο ηχογραφώντας το νέο του άλμπουμ, το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2021 όπως είχε αποκαλύψει στη συνέντευξή του στην ATHENS VOICE, o συνιδρυτής και κιθαρίστας των Rammstein, Richard Z. Kruspe.

Το τραγούδι, μια δυνατή, επική μπαλάντα, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις στα social media για το αν «προϊδεάζει» τους fans πως η νέα δισκογραφική κυκλοφορία τους θα είναι και η τελευταία της καριέρας τους, αφού στους στίχους του εξετάζεται μεταξύ η έννοια του χρόνου και ο Till Lindemann τραγουδά «Όταν έρθει η ώρα μας / Τότε είναι ώρα να φύγουμε / Σταμάτα όταν είναι πιο όμορφο / Τα ρολόγια σταματούν».

Εκτός από την ερμηνεία των στίχων του, το «Zeit» σχολιάζεται ήδη και για το αντιπολεμικό περιεχόμενο του βιντεοκλίπ στο οποίο θεατές βλέπουν τα δεινά που μπορεί να προκαλέσουν τα όπλα.

Rammstein - Zeit (Official Video)

Για το εξώφυλλο του άλμπουμ «Zeit» οι Rammstein συνεργάστηκαν με τον Bryan Adams. Ο καναδός μουσικός και φωτογράφος απαθανάτισε τους Rammstein στα σκαλιά του επιβλητικού κτηρίου Trudelturm στο Berlin Adlershof, ένα επιβλητικό μνημείο εναέριας έρευνας στο Αεροδυναμικό Πάρκο της πόλης.

Rammstein

Οι Till Lindemann (φωνητικά), Paul Landers (κιθάρα), Richard Z. Kruspe (κιθάρα), Flake (πλήκτρα), Oliver Riedel (μπάσο) και Christoph Schneider (ντραμς) πέρασαν δύο χρόνια δουλεύοντας στα έντεκα τραγούδια του νέου άλμπουμ.

Κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που μετρά σχεδόν 30 χρόνια, οι Rammstein έχουν πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο και έχουν δώσει αμέτρητες θεαματικές συναυλίες. Όταν η sold out περιοδεία τους έπρεπε να αναβληθεί λόγω της πανδημίας, οι Rammstein χρησιμοποίησαν τον χρόνο για να δουλέψουν το νέο, όγδοο, στούντιο άλμπουμ τους «Zeit».

Rammstein
© Bryan Adams

Το μήνυμα των Rammstein για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση του νέου τους άλμπουμ «Zeit» οι Rammstein τοποθετήθηκαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η τρίγλωση ανακοίνωση σε αγγλικά, ρωσικά και ουκρανικά συνοδεύτηκε με μια εικόνα στα χρώματα της Ουκρανίας και το λογότυπο της fan κοινότητας των Rammstein, LIFAD (από τη φράση «Liebe ist für alle da», «η αγάπη είναι για όλους»).

«Το συγκρότημα Rammstein επιθυμεί να εκφράσει την υποστήριξή του στον λαό της Ουκρανίας καθώς αντιστέκεται στη σοκαριστική επίθεση που διέπραξε η ρωσική κυβέρνηση.

Πάνω απ' όλα αυτή τη στιγμή, νιώθουμε ιδιαίτερη θλίψη για τα δεινά του ουκρανικού λαού.

Κάθε μέλος του συγκροτήματος έχει διάφορες εμπειρίες από τις δύο χώρες. Όλα τα μέλη του συγκροτήματος έχουν φίλους, συνεργάτες, συνεργάτες, θαυμαστές και στις δύο χώρες.

Αναγνωρίζουμε την απόγνωση που μπορεί να νιώθουν πολλοί Ρώσοι οπαδοί όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις ενέργειες της κυβέρνησής τους και θέλουμε να θυμόμαστε την ανθρωπιά που μοιράζονται τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Ουκρανοί πολίτες» σημείωσε το δημοφιλές γερμανικό σεξτέτο.

Ταυτόχρονα, ο frontman των Rammstein, Till Lindemann, που επρόκειτο να παίξει δύο φορές στη Ρωσία στα τέλη του 2022 με το solo σχήμα του Lindemann, ακύρωσε και τις δύο συναυλίες. Η συναυλία των Lindemann στο Κίεβο παραμένει όμως προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ