Μουσικη

Come Together (We Will Stop You): Η rock διασκευή σε Beatles και Queen για την Ουκρανία

Μέλη των Faith No More, Rammstein, Stabbing Westward, Agnostic Front και πολλών άλλων σχημάτων σε μία νέα αντιπολεμική δράση

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα που δείχνει χειραψία με φόντο τη σημαία της ουκρανίας

Η διασκευή του τραγουδιού «Come Together» των Beatles από μέλη των Faith No More, Rammstein και άλλων καλλιτεχνών ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μία νέα καλλιτεχνική πρωτοβουλία μεγάλων μουσικών του εξωτερικού, που καταδικάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εισβολή της Ρωσίας, έρχεται να στείλει ένα ηχηρό και σαφές μήνυμα σε εκατομμύρια ανθρώπους και να στηρίξει μέσα από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν τον λαό της Ουκρανίας. 

Σημερινά και πρώην μέλη των συγκροτημάτων Faith No More, Stabbing Westward, Rammstein, The Hardkiss, Revolting Cocks, Filter, Pigface, Agnostic Front, Basement Jaxx, Gravity Kills, The Cassandra Complex, Mesh, blackcarburning, The Joy Thieves, Deathline International, Vaselyne και Black Needle Noise ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διασκευάσουν το τραγούδι «Come Together» των Beatles -με μια medley προσέγγιση του “We Will Rock You” των Queen- και να συγκεντρώσουν χρήματα τα οποία θα διατεθούν μέσω της UNICEF για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μουσικοί με παγκόσμια αναγνώριση αλλά και σεβασμό από τις underground κοινότητες βγαίνουν μπροστά χωρίς να μασάνε τα λόγια τους. 

Στη διασκευή «Come Together (We Will Stop You)», ξεχωρίζει η συμμετοχή του κιθαρίστα των Rammstein, Richard Kruspe, του μπασίστα των Faith No More, Bill Gould, του τραγουδιστή των Stabbing Westward, Cristopher Hall, του τραγουδοποιού και συγγραφέα Chris Connelly, της ουκρανικής μπάντας The Hardkiss και του παραγωγού John Fryer - που έχει συνεργαστεί με συγκροτήματα όπως οι Depeche Mode, Cradle Of Filth και Nine Inch Nails.

Εικόνα που δείχνει ένα χέρι να βοηθά ένα άλλο με φόντο τη σημαία της ουκρανίας

Ο ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας COP International Records, Christian Petke, από την οποία κυκλοφορεί το τραγούδι, μαζί με τον παραγωγό John Fryer που επιμελήθηκε τη διασκευή, σημειώνουν στην επίσημη τοποθέτησή τους:

«Τι συμβαίνει όταν τα μέλη των Faith No More, Stabbing Westward, Rammstein, The Hardkiss (Ουκρανία), Revolting Cocks, Filter, Pigface, Agnostic Front, Basement Jaxx, Gravity Kills, The Cassandra Complex, Mesh, blackcarburning, The Joy Thieves, Deathline International, Vaselyne και Black Needle Noise κάνουν φιλανθρωπικό κομμάτι; Το “Come Together” ήρθε για να μείνει.

Πριν από αρκετές εβδομάδες, μια ανθρωπιστική καταστροφή κολοσσιαίων διαστάσεων άρχισε να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Όπως εκατομμύρια άλλοι σε όλο τον κόσμο, ο φίλος μου John Fryer και εγώ βρεθήκαμε κατακλυσμένοι από κύματα σοκ, έντονου θυμού και βαθιάς θλίψης καθώς παρακολουθούσαμε τα φρικιαστικά γεγονότα στην Ανατολική Ευρώπη.

Την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία, ξεκίνησε και ο πόνος στις καρδιές μας και δεν έχει σταματήσει από τότε. Πονούν για όσους η ζωή και η ευημερία τους τίθενται σε κίνδυνο. Από τα θύματα των βομβαρδισμών στους χιλιάδες ρώσους διαδηλωτές που έχουν ήδη συλληφθεί, στα εκατομμύρια των εκτοπισμένων, στους άπειρους ρώσους στρατεύσιμους που χρησιμοποιούνται ως “τροφή για κανόνια” σε έναν πόλεμο που δεν ήθελαν ποτέ.

Από εκείνα τα έντονα συναισθήματα γεννήθηκε μια ιδέα. Μια ιδέα που άντλησε έμπνευση από τις συναυλίες Live Aid του Bob Geldof τη δεκαετία του 1980 και τροφοδοτήθηκε από την έντονη επιθυμία μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ενεργά τους αδελφούς και τις αδερφές μας στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη.


Το τελικό αποτέλεσμα είναι το “Come Together (We Will Stop You)” της Lifeline International. Mια διασκευή του “Come Together” των Beatles, με ερμηνείες από σημερινά και πρώην μέλη συγκροτημάτων όπως Faith No More, Stabbing Westward, Rammstein, Filter, The Hardkiss (Ουκρανία), Revolting Cocks, Pigface, The Joy Thieves, Agnostic Front, Basement Jaxx, Gravity Kills, The Cassandra Complex, Mesh, blackcarburning, Deathline International, Vaselyne και Black Needle Noise για τη συγκέντρωση χρημάτων και την ευαισθητοποίηση για τον λαό της Ουκρανίας και της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο Νο 1 στόχος μας για το “Come Together (We Will Stop You)” είναι να βοηθήσουμε άμεσα και γρήγορα τους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο. Ένα από τα πιο κρίσιμα μέρη αυτής της διαδικασίας είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε δολάριο που συγκεντρώνουμε χρησιμοποιείται σωστά, γι’ αυτό επιλέξαμε να δωρίσουμε το 100% των εσόδων στη UNICEF. Δεν είναι μόνο ένας οργανισμός με πολυετή δράση που οι άνθρωποι ήδη γνωρίζουν και εμπιστεύονται, αλλά είναι περίφημα διαφανείς όταν πρόκειται για τα χρήματα που περνούν από τον οργανισμό τους. Ήμασταν σε επαφή μαζί τους και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι μπορούμε να δώσουμε κάθε δολάριο που συγκεντρώθηκε ειδικά για τον λαό της Ουκρανίας και της Ανατολικής Ευρώπης.

Το να διατηρούμε αυτό το προσιτό κόστος είναι επίσης σημαντικό για εμάς, επομένως η ελάχιστη δωρεά είναι μόνο 1 δολάριο. Επειδή όμως η αιτία είναι τόσο σημαντική, ενθαρρύνουμε ενεργά όλους να κάνουν δωρεές στο επίπεδο της άνεσής τους.

Τώρα μένει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε, φίλοι… αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να το κάνουμε. “Ελάτε μαζί” ΟΛΟΙ κι ας δείξουμε στους ανθρώπους της Ουκρανίας και της Ανατολικής Ευρώπης ότι τους ακούμε και ότι πραγματικά νοιαζόμαστε. Η βοήθεια είναι τόσο εύκολη όσο πηγαίνετε στο Bandcamp και αγοράζετε τη δική σας κόπια του “Come Together (We Will Stop You).” Ειρήνη- »

Στο ψηφιακό αντίτυπο της κυκλοφορίας περιλαμβάνονται εκτός από την αρχική διασκευή, η ραδιοφωνική και η instrumental εκδοχή της. Come Together, right now...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ