Μουσικη

Το ντοκιμαντέρ της PJ Harvey στα Gimme Shelter Pop Up Mondays

Το ταξίδι που πέρασε από Αφγανιστάν, Κόσοβο, Ειδομένη και Ουάσινγκτον, σε πρώτη αθηναϊκή προβολή

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
PJ Harvey

Gimme Shelter Film Festival Pop Up Mondays: Το ντοκιμαντέρ της PJ Harvey, «A Dog Called Money», προβάλλεται τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο Gagarin 205

To Gimme Shelter Film Festival Pop Up Monday φέρνει για πρώτη φορά στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ «A Dog Called Money» της PJ Harvey, τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο Gagarin 205 Live Music Space.

Τι θα δούμε στο «A Dog Called Money», το ντοκιμαντέρ της PJ Harvey

H PJ Harvey και ο βραβευμένος Ιρλανδός φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας Seamus Murphy, ξεκίνησαν ένα μεγάλο ταξίδι έμπνευσης και δημιουργίας που πέρασε από Αφγανιστάν, Κόσοβο, Ειδομένη και Ουάσινγκτον. Εκείνη συλλέκτης λέξεων, εκείνος συλλέκτης εικόνων.

Στην επιστροφή οι λέξεις έγιναν ποιήματα. Τραγούδια. Ολόκληρο άλμπουμ που ηχογραφήθηκε μπροστά σε κοινό, σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό πείραμα, ένα installation με τίτλο «Recording in Progress», στο Somerset House του Λονδίνου.

Το «Α Dog Called Money» αποτελεί ένα σε βάθος οδοιπορικό στην έμπνευση, τη σύνθεση και την ηχογράφηση του 9oυ studio album της PJ Harvey, «The Hope Six Demolition Project».

Η PJ Harvey σε ορθόδοξη εκκλησία

Tην ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης της ταινίας Seamus Murphy, στενός συνεργάτης της PJ Harvey. Μεγαλωμένος στην Ιρλανδία, ο Seamus Murphy ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί με την PJ Harvey στα Let England Shake και The Hope Six Demolition Project, για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Best Music Video στα Q Awards 2016. H Patti Smith έχει συμπεριλάβει τη δουλειά του για το The Words that Maketh Murder της PJ στο προσωπικό της ΤΟΡ 10, ως «μια αχτίδα ανθρωπιάς που αποθεώνει τα απλά καθημερινά πράγματα».

Eπίκαιρο όσο ποτέ, με τη φρίκη του πολέμου και τη δύναμη της γυναικείας φωνής σε πρώτο πλάνο. Ευφάνταστο, ευαίσθητο και πρωτότυπο, όσο και η δημιουργική διαδικασία που καταγράφει, το ντοκιμαντέρ «A Dog Called Money» συνεχίζει τον νέο κύκλο των Pop Up Mondays που εγκαινιάζει φέτος το Gimme Shelter Film Festival. Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ντοκιμαντέρ για τον τεράστιο αντίκτυπο και τη βαριά κληρονομιά του μεγάλου Rory Gallagher «Ghost Blues: The Story Of Rory Gallagher».

PJ Harvey: A Dog Called Money - Official Trailer

Gimme Shelter Film Festival Pop Up Mondays: Female Voices

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

  • 21:00 Live: The Noise Figures
  • 21:45 Q & A με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Seamus Murphy
  • 22:15 Πρώτη Aθηναϊκή Προβολή - PJ Harvey: Α Dog Called Money (94’)

Powered by Vans

pj_harvey-gimme-shelter-film-festival.jpg

Gimme Shelter Film Festival Pop Up Mondays – Πληροφορίες για τα εισιτήρια και τα events

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Σημεία προπώλησης:

  • www.GSFFathens.com
  • www.123tickets.gr
  • Syd Records (Πρωτογένους 13, 2103218374)
  • Reload Stores (Ακαδημίας 81, 2103801464)

Η τιμή ηλεκτρονικής προπώλησης δεν επιβαρύνεται με χρέωση μεταπωλητή.

Όλα τα σημεία διαθέτουν hardcopy συλλεκτικά εισιτήρια.

Τιμή εισιτηρίου: 15€

Τα εισιτήρια για προηγούμενες ημερομηνίες προβολής της συγκεκριμένης ταινίας, ισχύουν κανονικά για τις 04.04.2022. 

Οι κάτοχοι θα ενημερωθούν και μέσω email. Στην ίδια επικοινωνία θα υπάρχουν πληροφορίες και για τις δυνατότητες εξαργύρωσης.

Το event είναι covid-free και θα διεξαχθεί με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για εκδηλώσεις την τρέχουσα περίοδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ