Μουσικη

To Emerson String Quartet για μια τελευταία συναυλία στο Μέγαρο

Ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα εντυπωσιακής καλλιτεχνικής πορείας, αποχωρεί από τη διεθνή σκηνή το 2023

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Emerson String Quartet
Το Emerson String Quartet για μια τελευταία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Juergen Frank

Το Emerson String Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Το κουαρτέτο των 9 Grammy ζωντανά επί σκηνής για μια και μοναδική τελευταία συναυλία

«Γεννήθηκε» στην περίφημη Σχολή Julliard της Νέας Υόρκης και οφείλει το όνομά του στον Αμερικανό ποιητή και φιλόσοφο Ralph Waldo Emerson. Έχει αποσπάσει πλείστα βραβεία φιγουράροντας, μεταξύ άλλων, όχι σε μία ή δύο αλλά σε εννέα βραβεύσεις των Grammy –είναι μάλιστα το πρώτο κουαρτέτο εγχόρδων στην ιστορία του συγκεκριμένου θεσμού που απέσπασε τον τίτλο «Καλύτερο άλμπουμ κλασικής μουσικής» (1990) για την ηχογράφησή του με όλα τα κουαρτέτα εγχόρδων του Μπάρτοκ.

 

Emerson String Quartet
Το Emerson String Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών © Juergen Frank

Tο Emerson String Quartet ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα εντυπωσιακής καλλιτεχνικής πορείας, αποχωρεί από τη διεθνή σκηνή το 2023 περιοδεύοντας σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη. Ένας από τους σταθμούς της ευρωπαϊκής περιοδείας του δεν θα μπορούσε παρά να είναι και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

8/3 Emerson String Quartet στο Μέγαρο

Μία εβδομάδα μετά την εμφάνισή τους στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον και πριν τα ρεσιτάλ τους σε Μαδρίτη, Φλωρεντία, Πίζα, Μιλάνο και Λονδίνο, οι Eugene Drucker και Philip Setzer (βιολί), Lawrence Dutton (βιόλα) και Paul Watkins (τσέλο) μας δίνουν ραντεβού για μία και μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ.

Emerson String Quartet
To Emerson String Quartet επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο της τελευταίας παγκόσμιας περιοδείας του © Jürgen Frank

Στις παρτιτούρες τους θα φιγουράρουν δυο αριστουργηματικές συνθέσεις από το ρεπερτόριο της μουσικής δωματίου: το τελευταίο Κουαρτέτο για έγχορδα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και το κουαρτέτο «Ο Θάνατος και η Κόρη» του Φραντς Σούμπερτ – που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της εργογραφίας για τον συγκεκριμένο συνδυασμό μουσικών οργάνων. Μάλιστα, το πολυβραβευμένο αμερικανικό σύνολο είχε κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο του στα 1988 για την Deutsche Grammophon με αυτό το σπουδαίο έργο του Σούμπερτ.

Emerson String Quartet
To Emerson String Quartet αποχαιρετά το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο της τελευταίας παγκόσμιας περιοδείας του © Jürgen Frank

Η διαδρομή του Κουαρτέτου Εγχόρδων Emerson

Δημιουργήθηκε το 1976 από τους βιολονίστες Eugene Drucker και Philip Setzer, τον βιολίστα Guillermo Figueroa και τον τσελίστα Eric Wilson. Έχει διακριθεί επανειλημμένα στα βραβεία Grammy (το 1990, 1994, 1998, 2001, 2006, 2007 και 2009), ενώ έχει επίσης τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με τα Gramophone και National Public Radio Awards, με το Avery Fisher Prize του Lincoln Center και με το βραβείο Διακεκριμένου Καλλιτέχνη της Διεθνούς Ένωσης Παραστατικών Τεχνών (ISPA).


INFO:
Emerson String Quartet
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 20:30
Τιμές εισιτηρίων: €8 (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), €11, €17,
€24, €29, €34, €40
Διάρκεια: περίπου 100 λεπτά (με διάλειμμα)
Eισιτήρια: 210 72 82 333, www.megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ