Μουσικη

Το Emerson String Quartet αποχαιρετά το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής

Αποχωρούν από τη διεθνή σκηνή μετά από σχεδόν μισό αιώνα καλλιτεχνικής πορείας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Emerson String Quartet
To Emerson String Quartet αποχαιρετά το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο της τελευταίας παγκόσμιας περιοδείας του © Jürgen Frank

Το Emerson String Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο της τελευταίας παγκόσμιας περιοδείας του σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα εντυπωσιακής καλλιτεχνικής πορείας, το Emerson String Quartet αποχωρεί από τη διεθνή σκηνή το 2023 περιοδεύοντας σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη. Ένας από τους σταθμούς της ευρωπαϊκής περιοδείας του διάσημου σχήματος είναι και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι Eugene Drucker και Philip Setzer (βιολί), Lawrence Dutton (βιόλα) και Paul Watkins (τσέλο), μία εβδομάδα μετά την εμφάνισή τους στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον και πριν τα ρεσιτάλ τους σε Μαδρίτη, Φλωρεντία, Πίζα, Μιλάνο και Λονδίνο, δίνουν μία και μοναδική συναυλία την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Στο πλαίσιο του κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές θα ερμηνεύσουν δύο από τις πλέον αριστουργηματικές συνθέσεις του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου: το τελευταίο Κουαρτέτο για έγχορδα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και το Κουαρτέτο «Ο Θάνατος και η Κόρη» του Φραντς Σούμπερτ, ακρογωνιαίο λίθο της εργογραφίας για τον συγκεκριμένο συνδυασμό μουσικών οργάνων. Μάλιστα, το πολυβραβευμένο αμερικανικό σύνολο είχε κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο του στα 1988 για την Deutsche Grammophon με αυτό το σπουδαίο έργο του Σούμπερτ.

Η πορεία του Emerson String Quartet

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Emerson δημιουργήθηκε στα 1976 στη Σχολή Julliard της Νέας Υόρκης από τους βιολονίστες Eugene Drucker και Philip Setzer, τον βιολίστα Guillermo Figueroa και τον τσελίστα Eric Wilson. Οφείλει το όνομά του στον αμερικανό ποιητή και φιλόσοφο Ralph Waldo Emerson. Είναι το πρώτο κουαρτέτο εγχόρδων στην ιστορία των Grammy που απέσπασε τον τίτλο «Καλύτερο άλμπουμ κλασικής μουσικής» (1990) για την ηχογράφησή του με όλα τα κουαρτέτα εγχόρδων του Μπάρτοκ. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα από τον ίδιο θεσμό στην ίδια κατηγορία καθώς και σε αυτή της «Καλύτερης ερμηνείας μουσικής δωματίου» στα 1994, 1998, 2001, 2006, 2007 και 2009, ενώ έχει επίσης τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με τα Gramophone και National Public Radio Awards καθώς και με το Avery Fisher Prize του Lincoln Center. Έχει, επίσης, αποσπάσει το βραβείο Διακεκριμένου Καλλιτέχνη της Διεθνούς Ένωσης Παραστατικών Τεχνών (ISPA).


INFO:
Emerson
String Quartet
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι),
 11 €, 17 €, 24 €, 29 €, 34 €, 40 €
Διάρκεια: περίπου 100 λεπτά (με διάλειμμα)
Eισιτήρια:
210 72 82 333, www.megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ