Μουσικη

Flesh Festival: Το πρώτο queer camping festival της Βρετανίας

Το 90% των καλλιτεχνών θα είναι γυναίκες, τρανς και non-binary καλλιτέχνες

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από φεστιβάλ.
© Unsplash

Flesh Festival: Το πρώτο queer camping house και techno μουσικό φεστιβάλ της Βρετανίας θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαΐου 2022 στο Σεντ Άλμπανς

Ένα διήμερο ατελείωτου πάρτι για τους λάτρεις της techno, house και ηλεκτρονικής μουσικής επιφυλάσσει το πρώτο queer camping «Flesh Festival», μια τεράστια γιορτή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που θα πραγματοποιηθεί στο Springfield Park, σε ένα δάσος στο Σεντ Άλμπανς, 25 λεπτά από το Λονδίνο. 

Το Flesh πρωτοπορεί και στοχεύει στην προώθηση της διαφορετικότητας στο line-up του φεστιβάλ. «Το 90% των καλλιτεχνών θα είναι γυναίκες, τρανς και non-binary καλλιτέχνες και θα συμπεριλαμβάνουν ένα μεγάλο φάσμα εθνοτήτων» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές του φεστιβάλ και συμπληρώνουν πως «το Flesh θέλει να αντιμετωπίσει το χρόνιο ζήτημα του ανδροκρατούμενου χαρακτήρα του προγραμματισμού στα φεστιβάλ. Το Flesh θα το αλλάξει, δίνοντας την ευκαιρία σε αναδυόμενα ταλέντα και καλλιτέχνες με ελάχιστη εκπροσώπηση να κάνουν το ντεμπούτο τους σε μια μεγάλη εκδήλωση».

Το διήμερο που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαΐου 2022, θα περιλαμβάνει τρεις σκηνές, που θα παρουσιάζουν DJs συμπεριλαμβανομένων των Ellen Allien, VTSS, LSDXOXO, Rebekah, object blue, Jaguar, Syreeta, Hyperaktivist και Juliana Huxtable.

 

 

Παράλληλα, στο φεστιβάλ θα εμφανιστούν queer καλλιτέχνες από το Λονδίνο, όπως Wax Wings, allyXPRESS, Hannah Holland, Nadine Noor, Shay Malt, Angel D’Lite, S/HE, Ifeoluwa, Samantha Togni, Aisha Mirza, J.Aria μέχρι και queer συλλογικότητες όπως οι he.she.they, Boudica, Pxssy Palace, Big Dyke Energy, Inferno. Στο φεστιβάλ θα υπάρχει μία ακόμα σκηνή, που διοργανώνεται από το Riposte, ένα queer club με καλλιτεχνικό χαρακτήρα και άποψη που συμβαδίζει με την κοινότητα για το clubbing. Εκεί, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, οι φίλοι και οι υποστηρικτές της κοινότητας θα μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους, να παρακολουθήσουν workshops και πάνελ.

Το φεστιβάλ ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα υποτροφιών για νέους μουσικούς, σε συνεργασία με το London Sound Academy, που θα παρέχει σε δύο καλλιτέχνες καθοδήγηση και ένα δίκτυο υποστήριξης, καθώς και την ευκαιρία να εμφανιστούν στο φεστιβάλ. «Πολλοί μιλούν για ισότητα στην ηλεκτρονική μουσική, αλλά το φεστιβάλ το κάνει στην πράξη. Δεν πιστεύουμε στους συμβολισμούς, αλλά πιστεύουμε στο να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους και στο να κάνουμε το κοινό μας να αισθάνεται ότι εκπροσωπείται όταν έρχεται στις εκδηλώσεις μας. Αυτό σημαίνει ότι αναζητούμε βαθύτερα, επενδύουμε περισσότερο χρόνο για να ερευνήσουμε και να συγκεντρώσουμε τα line-up μας. Όπου υπάρχει ένα κενό στην εκπροσώπηση, στοχεύουμε να το καλύψουμε με εκπαίδευση και στήριξη για νέους καλλιτέχνες» λένε οι διοργανωτές. 

 


Info
Flesh Queer Festival
28 και 29 Μαΐου 2022
Springfield Farm - Σεντ Άλμπανς
fleshfestival.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ