Μουσικη

Το αντίο των Rolling Stones και άλλων σταρ στον Charlie Watts

Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Αξλ Ρόουζ, Τζόαν Τζετ και Στίβεν Κινγκ αποχαιρετούν τον θρυλικό ντράμερ

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι Rolling Stones και άλλοι διάσημοι, εντός κι εκτός μουσικής βιομηχανίας, αποχαιρετούν το θρυλικό ντράμερ Charlie Watts.

Tο δικό τους αντίο στον Charlie Watts, τον ντράμερ των Rolling Stones που πέθανε σε ηλικία 80 ετών, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια μουσική παρακαταθήκη, λένε διάσημοι καλλιτέχνες. 

Εκτός από τις αναρτήσεις των Έλτον Τζον, Bryan Adams, Lenny Kravitz, Ringo Starr και Πολ ΜακΚάρτνεϊ, αποχαιρέτησαν τον θρυλικό ντράμερ τα μέλη του βρετανικού συγκροτήματος Rolling Stones, στο οποίο ο Watts ήταν μέλος από το 1963, καθώς και διάσημοι εντός κι εκτός της μουσικής βιομηχανίας. 

Ο Μικ Τζάγκερ, τραγουδιστής των Rolling Stones, ανάρτησε το Instagram μια φωτογραφία του Watts, γελαστού, καθισμένου στα ντραμς του. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

Ο κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος, Κιθ Ρίτσαρντς, δημοσίευσε στον δικό του λογαριασμό μία φωτογραφία με ντραμς, με μία πινακίδα που αναφέρει «Κλειστό». Τόσο ο Τζάγκερ όσο και ο Ρίτσαρντς επέλεξαν να μην γράψουν κάτι στις αναρτήσεις τους. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Keith Richards (@officialkeef)

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της μπάντας είχε εκδώσει ανακοίνωση για τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Watts. 

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε την είδηση του θανάτου του αγαπημένου μας Τσάρλι Γουότς. Πέθανε ειρηνικά σε νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Ο Τσάρλι ήταν ένας πολυαγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης ως μέλος των Rolling Stones ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της γενιάς του».


Ο Τομ Μορέλο των Rage Against The Machine, χαρακτήρισε τον Watts «έναν από τους σπουδαιότερους και σημαντικότερους αρχιτέκτονες της μουσικής που αγαπάμε» ενώ ανέφερε πως το Rock n roll δεν θα ήταν Rock n roll «χωρίς τον ρυθμό, το στιλ, την ενέργεια αυτού του απίστευτου μουσικού».

 

Ως τον πιο κομψό και αξιοπρεπή ντράμερ του Rock n roll χαρακτήρησε τον Charlie Watts η τραγουδοποιός Joan Jett

«Νιώθω απαίσια» ανέφερε ο Brian Wilson, ιδρυτής των Beach Boys

«Είμαι συντετριμμένος» έγραψε ο ντράμερ του Bruce Springsteen, Max Weinberg, χαρακτηρίζοντας τον Watts ως τον προσωπικό του ήρωα. 

 

Τη θλίψη του για την είδηση του θανάτου του Watts εξέφρασε και ο Αξλ Ρόουζ, των Guns N' Roses. 

«Ένας ήρωας έφυγε» ανέφερε η τραγουδίστρια Sheryl Crow σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Αναπαύσου εν ειρήνη Τσάρλι», έγραψε ο Μπίλι Άιντολ

Πολλά ήταν τα μηνύματα για τον θάνατο του Watts και εκτός της βιομηχανίας της μουσικής. Μεταξύ άλλων, ο Στίβεν Κινγκ έγραψε: «Ακούω τον Charlie Watts να παίζει ντραμς από το 1964, 57 χρόνια. Τον είδα τελευταία φορά στο Foxboro πριν από την πανδημία. Θεέ μου, ήταν τόσο καλός». 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ