Μουσικη

Charlie Watts: Πέθανε ο ντράμερ των Rolling Stones (βίντεο)

Την θλιβερή είδηση ανακοίνωσε ο ατζέντης του

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέθανε ο Τσάρλι Γουάτς (Charlie Watts), ο θρυλικός ντράμερ των Rolling Stones με το χαρακτηριστικό χτύπημα στα τύμπανα, σε ηλικία 80 ετών.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι ο Charlie Watts, ο εμβληματικός ντράμερ των Rolling Stones και μουσικός, πέθανε σε ηλίκια 80 ετών. Ο Τσάρλι Γουάτς, με το χαρακτηριστικό χτύπημα στα τύμπανα, την απαράμιλλη αίσθηση του ρυθμού και την εκπληκτική σταθερότητα στο παίξιμο, αποτελούσε ακρογωνιαίο λίθο στο rhythm section των Rolling Stones.

Την τραγική είδηση για τον θάνατο του Watts επιβεβαίωσε ο ατζέντης του. Όπως ανέφερε, ο 80χρονος μουσικός «έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο του Λονδίνου σήμερα, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του».

«Ο Τσάρλι ήταν ένας αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και καθώς ήταν μέλος των Rolling Stones, ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της γενιάς του» πρόσθεσε. Ο Τσάρλι Γουάτς έγινε μέλος των Rolling Stones σε ηλικία 22 ετών.

Ο ντράμερ των Rolling Stones μπήκε στις αρχές Αυγούστου στο χειρουργείο, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην ακολουθήσει την επερχόμενη περιοδεία της μπάντας στις ΗΠΑ. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς μουσικούς στα τύμπανα της γενιάς του. Ο ίδιος, παρά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η θρυλική μπάντα, δεν έκρυψε την αγάπη του για την τζαζ.

Ο Charlie Watts, ντράμερ των Rolling Stones, στο στούντιο, το 1965 © Photo by Stanley Bielecki/ASP/Getty Images/Ideal Image

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2020 εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, οι Rolling Stones έπαιξαν παρέα από το σπίτι σε μια διαδικτυακή συναυλία, που ενθουσίασε μουσικόφιλους και λάτρεις της μπάντας.

Η ανακοίνωση των Rolling Stones για τον θάνατο του Charlie Watts

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε την είδηση του θανάτου του αγαπημένου μας Τσάρλι Γουότς. Πέθανε ειρηνικά σε νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

» Ο Τσάρλι ήταν ένας πολυαγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης ως μέλος των Rolling Stones ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της γενιάς του.

» Σας ζητούμε να σεβαστείτε την τον ιδιωτικό χρόνο της οικογένειάς, των υπόλοιπων μελών της μπάντας, καθώς και των κοντινών φίλων του, αυτή τη δύσκολη στιγμή» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση από το συγκρότημα που αναρτήθηκε στα social media.

Charlie Watts (1941 - 2021): Ποιος ήταν ο ντράμερ των Rolling Stones

Ο θρυλικός ντράμερ γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 2 Ιουνίου 1941 κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Από τα παιδικά του χρόνια ξεκίνησε να παίζει τζαζ, έχοντας ως βασικές επιρροές τους Miles Davis και Τζον Κολτρέιν. Η πρώτη φορά που έπαιξε τύμπανα, ήταν όταν μετέτρεψε ένα μπάντζο σε ταμπούρο. Στα 16 του χρόνια σταμάτησε το σχολείο και γράφτηκε στη Σχολή Τεχνών του Χάροου.

Το 1960 ξεκίνησε να εργάζεται σε διαφημιστική εταιρεία του Λονδίνου, ενώ εξέδωσε και το παιδικό βιβλίο «Ode to a High-Flying Bird», το οποίο αναφερόταν στον τζαζ μουσικό Τσάρλι Πάρκερ. Παράλληλα, έπαιζε τύμπανα για τους Alexis Korner's Blues Incorporated, όπου συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Μπράιαν Τζόουνς, ο Μικ Τζάγκερ και ο Έρικ Κλάπτον. Μη θέλοντας όμως να παραιτηθεί από την καθημερινή του δουλειά, αποχώρησε από το συγκρότημα.

Ο Γουάτς εντάχθηκε στους Rolling Stones τον Ιανουάριο του 1963. Το 1964 το single «It's All Over Now» έφθασε στην τρίτη θέση των βρετανικών charts. Την ίδια χρονιά o ντράμερ των Rolling Stones παντρεύτηκε τη Σίρλεϊ Ανν Σέπαρντ και τέσσερα χρόνια αργότερα γεννήθηκε η κόρη τους, Σεραφίνα.

Τσάρλι Γουάτς και Μικ Τζάγκερ (Ιούλιος 1964) - Ο ντράμερ των Rolling Stones δεν μένει πια εδώ - Πέθανε σε ηλικία 80 ετών © Monitor Picture Library/Photoshot/Getty Images/Ideal Image

Το single «(I Can't Get No) Satisfaction» εκτόξευσε τη φήμη της μπάντας και έστειλε τους Rolling Stones στην κορυφή των αμερικανικών charts. Ακολούθησαν οι επιτυχίες «Paint It Black» και «Ruby Tuesday». Τα άλμπουμ «Aftermath» (1966), «Sticky Fingers» (1971), «Exile on Main St.» (1972), «Black and Blue» (1976), «Some Girls» (1978) και «Tattoo You» (1981) επιβεβαίωσαν ότι οι Rolling Stones είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον πλανήτη.

Η αγάπη του για την τζαζ που δεν έκρυψε ποτέ ο Charlie Watts

Από τη δεκαετία του '80, ο Τσάρλι Γουάτς άρχισε να ασχολείται περισσότερο με την τζαζ, για την οποία δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του. «Πειραματίστηκε» με διάφορες μπάντες. Στο σχήμα «Charlie Watts Orchestra» συμμετείχαν ούτε ένα, ούτε δύο αλλά... 32 μουσικοί. Την ίδια περίοδο, συμμετείχε στους Rocket 88 μαζί με τον Ίαν Στιούαρτ.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, κυκλοφόρησε μερικούς δίσκους με τους «Charlie Watts Quintet», ενώ αργότερα συνεργάστηκε με τον Τζιμ Κέλτνερ στους «Charlie Watts/Jim Keltner Project». Το 2004, κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τους «Charlie Watts and the Tentet». Την ίδια χρονιά μαθαίνει ότι έχει καρκίνο στον φάρυγγα. Ακολούθησε μακροχρόνια θεραπεία και επέστρεψε δριμύτερος στα μουσικά δρώμενα.

Ron Wood, Charlie Watts, Keith Richards και Mick Jagger - Οι Rolling Stones στο 58ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου (Φεβρουάριος 2008) © EPA/RAINER JENSEN

O Τσάρλι Γουάτς (Charlie Watts) με τον Ronnie Wood σε συναυλία των Rolling Stones στο Γουέμπλεϊ (Αύγουστος 2003) © EPA/ANDY BUTTERTON

Μετά το 2010 ηχογραφεί και παίζει ζωντανά με τη swing μπάντα «A B C & D of Boogie Woogie». Το 2016 ανακοινώθηκε η επιστροφή των Rolling Stones στη δισκογραφία μετά από 11 χρόνια με το άλμπουμ «Blue & Lonesome».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις